دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ماجرای کیت‌های آزمایشگاهی/4

تکلیف ارز تجهیزات آزمایشگاهی چه زمانی مشخص می‌شود؟/ عدم پاسخگویی شفاف مسئولان

تکلیف ارز تجهیزات آزمایشگاهی چه زمانی مشخص می‌شود؟  عدم پاسخگویی شفاف مسئولان
چرا شرایطی فراهم نمی‌شود که کیت‌ها به صورت قانونی و تحت نظر وزارت بهداشت به دست آزمایشگاه‌ها برسد
کد خبر : 808445

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا، اگر تا به حال سر و کارتان با آزمایشگاه افتاده باشد حتماً متوجه بالا رفتن تعرفه خدمات آزمایشگاهی شده‌اید. علت گرانی تعرفه‌ها، بالا رفتن قیمت عجیب و غریب کیت‌های آزمایشگاهی است. کیت‌هایی که اغلب به صورت قاچاق تهیه می‌شود و سلامت آن‌ها هم مشخص نیست.

همین چند هفته پیش بود که «محمدرضا رضی» مدیر آزمایشگاه فردا در تهران به آنا گفت: کیت‌ها رابه سختی تهیه می‌کنیم، البته قاچاق هم وارد می‌شود که خیلی گران است به علاوه نمی‌توانیم به سلامت این کیت‌ها اعتماد کنیم. این کیت‌ها از کشور‌های ترکیه و عراق وارد می‌شوند و اغلب استانداردهایشان باید بررسی شود.

او ادامه داد: «ما کیت‌ها را قبلاً از شرکت‌ها ۷۰۰ یا ۸۰۰ هزار تومان می‌خریدیم حالا بابت هر کدام از آن‌ها ۴ یا ۵ میلیون پول می‌دهیم و این افزایش قیمت را اغلب روی تعرفه‌های آزمایشگاهی محاسبه خواهیم کرد.»

حالا سؤال اینجاست چرا شرایطی فراهم نمی‌شود که کیت‌ها به صورت قانونی و تحت نظر وزارت بهداشت به دست آزمایشگاه‌ها برسد! به گفته مدیران آزمایشگاه‌های معتبر تنها در شرایطی این اتفاق خواهد افتاد که تکلیف ارز کیت‌های آزمایشگاهی مشخص شده و وارد کننده ترغیب به واردات کیت‌های آزمایشگاهی شود.

خبری امیدوار کننده که تأیید نشد! 

یک منبع آگاه روز گذشته اعلام کرد که قرار است از هفته آینده ارز ترجیحی کیت‌های آزمایشگاهی به نیمایی تبدیل شود. خبری که «بهروز حاجیان تهرانی»، رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های تأمین کننده تجهیزات و اقلام آزمایشگاهی آن را تأیید نکرد او قبلاً گفته بود: بسیاری از آزمایشگاه‌ها از کیت‌های تولید داخل استفاده می‌کنند و راضی هستند، ممکن است در کیت‌های داخلی درصد خطای انسانی بیشتر باشد، اما جوابگوی تست‌های آزمایشی هستند و این مشکل اجتناب ناپذیر است. آزمایشگاه‌ها هم حق هم دارند کیت‌های خارجی بخواهند، چون نیروی کمتری استفاده می‌کنند با جواب بهتر! اما در حال حاضر کشور با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند و تهیه تجهیزات آزمایشگاهی هم یکی از آن‌ها است.»

«عبدالحسین ناصری»، رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت با وجود اینکه گفته بود: «در تهیه کیت‌های آزمایشگاهی مشکلاتی وجود دارد، این مشکل را بار‌ها با مدیر کل غذا و دارو در میان گذاشته‌ایم که بحث تفاوت نرخ ارز به میان آمده است.

وی تاکید داشت که باید نرخ ارز به نیمایی تغییر پیدا کند.» البته ناصری، گویی تغییر نظر داده است که این بار به آنا گفت: «اتفاقی که در طرح دارویار افتاد باید برای کیت‌های آزمایشگاهی هم رخ دهد، اما فکر نمی‌کنم این اتفاق به زودی میسر شود، چون باید اول زیر ساخت‌ها فراهم شود.»

روح الله مزینانی سرپرست اداره کل امور تجهیزات و ملزومات پزشکی هم در این رابطه به آنا گفت: این اتفاق زمانی می‌افتد که تکلیف تعرفه‌های آزمایشگاهی مشخص شود تا فشاری مضاعف به مردم وارد نشود. «احمد مسلمی» رئیس انجمن صنفی متخصصین تجهیزات پزشکی نیز در این رابطه اظهار بی اطلاعی می‌کند.

وقتی تعرفه‌های آزمایشگاهی افزایش پیدا کرده است طبیعی است که مردم بخواهند از کیت‌های معتبر برای انجام آزمایش‌ها استفاده شود. در حالی که مسئولان نمی‌خواهند نسبت به این موضوع شفاف صحبت و نظر خودشان را اعلام کنند. سلامت کیت‌های قاچاقی که به دست آزمایشگاه‌ها می‌رسد مشخص نیست و بیمار نه تنها هزینه را می‌پردازد بلکه جواب نامطمئنی را هم دریافت می‌کند.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب