دهقانی فیروزآبادی: توسعه حملونقل هوایی را با حمایت از شرکتهای دانشبنیان دنبال میکنیم
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا،روحالله دهقانی فیروزآبادی، سرپرست معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری در بازدید از پیشرفت پروژه جت ۷۲ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: در صدد هستیم تا با حمایت از طرحهای دانشبنیان و فناورانه، زمینه را برای پیشرفت کشور در این صنعت فراهم کنیم.
دهقانی فیروزآبادی در بازدید از فرآیند توسعه و تکامل این پروژه، با اشاره به نقش کلیدی فناوریهای فضایی در اقتدار، اقتصاد و اشتغال گفت: در اهمیت بالای صنعت هوایی تردیدی وجود ندارد و این حوزه، به عنوان صنعتی اقتدار و اقتصاد آفرین شناخته میشود. از همین رو، در صدد هستیم تا با حمایت از طرحهای دانشبنیان و فناورانه، زمینه را برای پیشرفت کشور در این صنعت فراهم کنیم.
دهقانی فیروزآبادی با اشاره به ضرورت قرار گرفتن بازار صنعت هوایی در اختیار شرکتهای دانشبنیان گفت: در اختیار داشتن این بازار میتواند کمکی جدی به رونق این شرکتها از یک سو و ایجاد اشتغال و رونق صنعت هوایی کشور از سوی دیگر داشته باشد. برنامه جدی معاونت علمی و فناوری، کمک به بازارسازی برای این شرکتها است.
وی با تأکید بر اینکه باید به بخشهای کمتر توسعهیافته این صنعت در کشور توجهی ویژه شود، ادامه داد: در مقاطع و بخشهایی از این صنعت که مورد توجهات خوبی صورت گرفت، شاهد دستاوردهای ارزشمندی هستیم اما لازم است در سایر بخشها نیز که در ابتدای راه قرار داریم، گامهای جدی برداشته شود. معاونت علمی و فناوری در افق پیش رو، توسعه این بخشها به ویژه حوزه حملونقل هوایی عمومی را در دستور کار قرار داده است.
سرپرست معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری، توسعه پروژه هواپیمای ایرانساخت ایران جت ۷۲ را فرصتی برای توسعه فناوری حملونقل هوایی بومی با استفاده از تجربیات پیشین دانست و افزود: در این پروژه سعی شده است با بهرهگیری از تمامی تجربیات و زیرساختهای گذشته، محصولی جدید داشته باشیم. این رویکرد ارزشمند، میتواند زحمات و دستاوردهای گذشته را که در پروژه هواپیمای ایران ۱۴۰ صورت گرفت را احیا و راه را برای توسعه فناوری و کسب تجربیات جدید هموار کند.
دهقانی فیروزآبادی، یکی دیگر از ویژگیهای ارزشمند این پروژه را استفاده از ظرفیت دانشگاهی و تجربیات علمی دانست و افزود: باید توجه داشت که موفقیت این پروژه، در گروی نقشآفرینی ۳ بازیگر اصلی است. بازیگر اول آن تیمی است که پروژه را آماده و از نمونه مفهومی به یک نمونه اولیه تبدیل میکند؛ بازیگر دوم، صنعتی است که این محصول را به تولید میرساند و بازیگر سوم ایرلاینها هستند که باید بازار بالقوه خود را در اختیار این محصول قرار دهند.
سرپرست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با تأکید بر اینکه توسعه پروژههای محصول محور باید با نظارت دانشگاه و توسط شرکتهای دانشبنیان دنبال شود، ادامه داد: در تلاش هستیم تا این پروژه صاحب یک شخصیت حقوقی داشته باشد و در کنار شرکت دانشبنیان قرار بگیرد که دست آخر با در نظر گرفتن تمامی ذینفعان، محصول را به مرحله ساخت برساند. تولید، گام بعدی است و رسیدن به بازار خطوط هوایی، مرحله مهمی است که برای تحقق آن در تمامی این مراحل حمایتهای لازم را صورت میدهیم.
وی با اشاره به شکلگیری تیمها و هستههای نخبگانی در قالب شرکتهای دانشبنیان گفت: اگر بتوانیم شبکهای از شرکتهای دانشبنیان این حوزه را گرد خم بیاوریم، کمک ویژهای به طراحی و توسعه محصولات دانشبنیان فناوری هوایی صورت میگیرد و در این مسیر، مصمم هستیم.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/