افزایش زیست پذیری، خوانا سازی و نورپردازی شهر و علائم شهری در تهران
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، همایش بزرگداشت روز جهانی ناشنوایان با شعار “پیش به سوی جوامعی با مشارکت همه - دستها را بشنو” با همکاری شبکه ملی تشکلهای مردم نهاد افراد دارای معلولیت شنوایی و با حضور زهرا شمس احسان عضو و رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران، سازمان بهزیستی کشور، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و افراد دارای معلولیت شنوایی درتهران برگزار شد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: یکی از شاخصهای درنظر گرفته شده در این دوره مدیریت شهری برای ورود و استفاده افراد ناشنوا و کم شنوای شهر تهران خواناسازی شهر، نورپردازی و استفاده از علائم شهری است.
شمس احسان افزود: یکی از دغدغههای دائمی خدمتگزاران مردم شهر تهران در کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر افزایش زیست پذیری شهر تهران برای تمام اقشار ساکن در آن است. البته باید آگاهی بخشی جمعی در حوزه مدیریت شهری برای عموم مردم اتفاق بیفتد و عموم مردم و جامعه شهری نسبت به نیازهای اقشار مختلف اطلاع داشته باشند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران ادامه داد: بر اساس شاخصهایی که تبیین و تدوین شده، یکی از نیازهای اقشار مختلف شهر مناسب سازی شهر است همچنین یکی از مطالباتی که ما از شهرداری تهران پیگیری میکنیم همین موضوع است. اعتقاد داریم که باید زندگی شهری مملو از شور و زندگی بوده و شهر برای تمام ساکنان آن باشد یعنی تمام گروهها در فضای شهری بتوانند حضور داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم گیریها نباید به گونهای باشد که اقدامات تصمیم گیران باعث جدا سازی یا انزوای افراد در سطح شهری شود، یادآور شد: کمیته اجتماعی شورای شهر تهران تمام تلاش خود را انجام میدهد تا بتواند بهبود خدمت رسانی را برای افراد دارای نیازهای خاص در تهران اجرا کند. یکی از این اولویتها زیست پذیری شهری برای افراد کم شنوا است، در نتیجه بهبود خوانا سازی و نورپردازی شهر و علائم شهری و اگاه ساز برای افزایش زیست پذیری این افراد مد نظر قرار دارد. نکته دیگری که شهرداری باید اجرا کند، توجه به مناسب سازی شهر و اصلاح فیزیکی برای حضور این قشراست.
وی افزود: بهینه سازی اقدامات در خانههای سلامت یکی دیگر از کارهایی است که در این حوزه انجام میشود تا غربالگری گروههای کم شنوا را در شهر تهران با همکاری سازمانهای مردم نهاد اجرا کنیم.
شمس احسان ادامه داد: شهرداری باید بتواند از مجموعههای فعال در حوزه افراد کم شنوا یا ناشنوا حمایت کند تا همکاری مناسبی در اجرای برنامهها و رویدادهایی که برای این اقشار اجرا میکنند، داشته باشیم. همچنین مدیریت شهری با شناسایی این افراد باید بتواند زیرساختهایی را در اختیار آنها قرار دهد تا بتوانند ایجاد اشتغال کنند. موضوع دیگر مهم آموزش حقوق شهروندی است و در نظر داریم این ساختارها را در راستای تعامل با شهروندان و گروههای مردم نهاد اجرا کنیم.
توجه به نیازهای افراد دارای معلولیت اولویت اصلی شهرداری
مدیرکل سلامت شهرداری تهران در این برنامه گفت: توجه به روح شهر و شهروندان یکی از اولویتهای این دوره مدیریت شهری است و به همین دلیل در اجرای برنامههای اجتماعی و فرهنگی برای تمام اقشار دارای معلولیت برنامه ریزیهای مدون در دستور کار قرارگرفته است.
حمید صاحب افزود: مدیریت جدید شهری توجه به نیازهای افراد دارای معلولیت را اولویت اصلی شهرداری میداند. تلاش ما این است این قشر مانند سایر شهروندان با توانمندیهای خود بتوانند در جامعه حضور فعال داشته باشند. به عنوان مثال همایش هفته جهانی ناشنوایان به همت همین افراد برگزار شد.
صاحب افزود: تلاش شهرداری تهران این است که امکان حضور معلولان در شهر ایجاد شود تا افراد دارای معلولیت نیز به حق و حقوق خود برسند.
وی با بیان اینکه مشارکت ناشنوایان و کم شنوایان در موضوعات فرهنگی و اجتماعی از مهمترین برنامههای معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است، تاکید کرد: مشارکت این قشر از شهروندان شهر تهران باعث میشود تا این افراد نیز احساس تعلق به شهرشان داشته باشند در این صورت است که میتوانند مدیریت شهری را یاری دهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/