کاهش سطح پوشش جنگلی مازندران در بازه زمانی ۲۰ ساله +عکس
به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، افزایش جمعیت و استفاده غیر منطقی منابع به ویژه پوشش جنگلی اثرات زیانباری را برای جامعه انسانی به همراه داشته است. در مناطق شمالی ایران نیز به دلیل تخریب پوشش جنگلی شاهد وقوع مخاطرات طبیعی بسیاری در سالهای اخیر بودهایم.
پوشش جنگلی در استان مازندران به علت تراکم جمعيت نسبتاً زیاد، نرخ بالای مهاجران فصلی و دائمی، شرايط مساعد طبيعی و فرهنگی، تعدد واحدهای صنعتی، دارا بودن مرز ساحلی و بندرگاهها و نيز سير عظيم ساخت و ساز در ساليان اخير با سـرعت در حـال تغييـر اسـت. از طرفی استان مازندران به دلیل پتانسیل بالای گردشگری همواره مورد توجه گردشگران قرار گرفته که متعاقب آن باعث تخریب پوششهای گیاهی و جنگلها شده است. تغيير و تخریب پوشش سرزمين منجر به ايجاد سوراخشدگی، بريدگی، فرورفتگی، سائيدگی و بهم ريختگی میشود.
به هرحال، پوشش گیاهی در هر سرزمین انعکاس دهنده وضعیت سلامت آن است و پایش تغییرات کاربری و پوشش اراضی نقش اساسی در برنامهریزی و مدیریت محیط زیست دارد.
با استفاده از پردازش سری زمانی تصاویر لندست، تغییرات اراضی جنگلی در استان مازندران طی ۲۱ سال اخیر مورد پایش قرار گرفت. در این مطالعه درختان به عنوان پوشش گیاهی بلندتر از ۵ متر در نظر گرفته میشوند. از بین رفتن پوشش جنگلی به عنوان تغییر از پوشش جنگلی به پوشش غیر جنگلی تعریف میشود. در این نقشه سطوح جنگلی از دست رفته با رنگ قرمز مشخص شده است. با توجه به نتایج حاصله حدود ۱۴.۲۵ کیلومتر مربع از سطوح اراضی جنگلی استان، تغییر کاربری دادهاند.
انتهای پیام/110/
انتهای پیام/