واکسن ایرانی آنفلوانزا «۲۱۳ هزار تومان»/ چه کسانی واکسن تزریق کنند؟
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا، اوایل مهر ماه تب تزریق واکسن آنفولانزا به جان مردم میافتد، البته تزریق این واکسن برای گروهی از مردم واجب است و تعداد دیگر از ترس بیماری آنفولانزا اقدام به تزریق میکنند، چندی پیش پیش بهرام دارایی، رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد که واکسن آنفلوآنزای چهارظرفیتی داخلی تولید شده و در داروخانهها در دسترس همه قرار میگیرد.
به گفته این مقام مسئول واکسن آنفلوانزای داخلی از سال گذشته در کشور تولید شده و در دسترس عموم قرار گرفته است. این واکسن توسط جوانان دانشمند داروسازی و با فناوری کاملاً بومی و دانشبنیان به تولید انبوه رسیده و افتخار بزرگی برای کشور است.
امسال تأمین ۲.۵ میلیون دوز واکسن آنفلوانزا پیشبینی شده که حدود یکمیلیون دوز آن از محل واکسنهای تولید داخلی و مابقی از طریق واردات تأمین شده است.
*چه زمانی واکسن بزنیم؟
چه زمانی بهتر است واکسن را تزریق کنیم، این سوالی است که از «آمیتیس رمضانی»، مدیر تحقیقات انسیتیتوپاستور ایران میپرسیم،اوبه خبرنگار آنا توضیح میدهد که برای داشتن اثربخشی بیشتر در مورد واکسن آنفلوآنزا بهتر است این واکسن در اواسط شهریورماه تا اوایل آبان تزریق شود.
او معتقد است نباید آنفلوانزا را دست کم گرفت، زیرا در سالهای گذشته چند بار پاندمیهایی در دنیا رخ داده است مثل آنفلوآنزای اسپانیایی که آمار زیادی از مردم را کشت و آنفلوآنزای خوکی که سال ۲۰۰۹ کشتار جمعی در دنیا به راه انداخت.
این فوقتخصص بیماریهای ریه بر این باور است که از آنجا که واکسن آنفلوانزا قطعهای از ویروس است، هیچ خطری برای گیرنده ندارد و همه افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
رمضانی تاکید میکند که این واکسن سه و چهار ظرفیتی است و ادامه میدهد: «اصولاً از بدو پاییز علایم آنفلوانزا در افراد زیاد میشود و نمونههایی مانند سرماخوردی و کمی شدیدتر از آن در افراد ظاهر میشود که اصولاً علایم ویروسی تا اردیبهشت سال بعد هم ادامه پیدا میکند، اما در بیشتر مواقع آذر، دی و بهمن پیک آنفلوانزا به شمار میرود. به همین دلیل باید واکسیناسیون زمانی انجام شود که در پیک آن ویروس آنتیبادی فرد بالا باشد. به این معنا که باید در اواسط شهریور و اوایل مهر واکسن تزریق شود تا آمار ابتلا به آنفلوانزا کاهش پیدا کند.
*چه کسانی باید واکسن بزنند؟
رمضانی توضیح میدهد که لزومی ندارد که همه افراد واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند، تنها گروههای خاص که در معرض گرفتن نوع شدید آنفلوانزا قرار دارند، باید این واکسن را تزریق کنند.
این بیماری در همه افراد سخت و شدید ظاهر نمیشود و در بیشتر افراد علایم بهبودی بعد از یک هفته ظاهر میشود، اما در برخی از افراد آنفلوانزا میتواند عملکرد فرد را کاملاً تغییر دهد، طول مدت بیماری به یک هفته منتهی نمیشود و میتواند عوارض پیچیدهای مانند ذاتالریه و درنهایت مرگ را بههمراه داشته باشد.
به اعتقاد او افرادی که بیماریهای زمینهای مزمن مانند مشکلات کبدی، دیابت و سابقه سکتهمغزی دارند، همچنین در زنان باردار که ریسک ابتلا به نوع شدید آنفلوآنزا بالاست، بهتر است این گروه از افراد حتماً واکسن بزنند. البته نباید در این میان از کودکان نیز غافل شد و بهتر است در صورت امکان این کودکان واکسینه شوند.
او در پاسخ به این سؤال که آنفلوآنزا انواع مختلف دارد و واکسن تا چه میزان میتواند جلوی این بیماری را بگیرد، توضیح میدهد: «درست است که ما بیش از ۵۰ مورد ویروس آنفلوآنزا داریم، اما آنچه برای ما خطرناک است نوع آنفلوآنزای A و B است که خطر بیشتری برای افراد ایجاد میکند و واکسیناسیون در واقع مصونیت در برابر همین دو نوع واکسن است.»
*واکسن کرونا و آنفلوانزا تداخلی با هم ندارند
رمضانی همچنین میگوید: واکسن آنفولانزا و کرونا با هم تداخلی ندارند اما بهتر است اگر در یک روز تزریق میشود هر کدام در دو بازوی جدا تزریق شود.
*قیمت واکسن آنفلوانزا چند؟
مدیرکل مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو گفت: قیمت واکسن برای مصرفکننده، ۲۱۳ هزار تومان تعیین شده است. دکتر شمالی درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا با توجه به در پیش بودن فصل سرما، گفت: به طور معمول مصرف سالانه کشور بین ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واکسن آنفلوآنزا در نظر گرفته میشود. امسال نیز از ۲.۵ میلیون، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار واکسن خارجی و وارداتی است و حدود یک میلیون در نیز واکسن آنفلوآنزا از محل تولید داخلی تأمین میشود.
او با بیان اینکه واکسن آنفلوانزای تولید داخلی تأمین شده و از روز شنبه ۱۲ شهریور ماه ۱۴۰۱، در داروخانهها توزیع شده است، افزود: فعلاً ۵۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوانزای تولید داخلی به ما تحویل داده شده و در داروخانهها توزیع شده است. در عین حال قرار است ۳۰۰ هزار واکسن آنفلوانزای تولید داخلی نیز به معاونت بهداشتی وزارت بهداشت تحویل داده شود و ۲۰۰ هزار دوز واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی دیگر هم قرار است در آینده به سازمان غذا و دارو جهت توزیع در داروخانهها تحویل دهند؛ بنابراین مجموعاً یک میلیون در واکسن آنفلوانزا از محل تولید داخلی تأمین میشود.
شمالی درباره قیمت واکسن آنفلوانزای تولید داخلی برای مصرفکنندگان، گفت: قیمت پخش واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی حدود ۲۱۰ هزار تومان است و قیمت این واکسن برای مصرفکننده، ۲۱۳ هزار تومان تعیین شده است.
انتهای پیام/