دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 شهريور 1401 - 09:39

اهمیت دستگاه آب شیرین کن صنعتی در تصفیه آب

دستگاه آب شیرین کن صنعتی که به روش اسمز معکوس آب را تصفیه می­کند، دارای فیلترهای مختلفی است که آب از آن­ها عبور می­کند و با اعمال فشار مکانیکی، آب را از ناحیه ای با بیشترین غلظت نمک به منطقه ای با کمترین غلظت منتقل می کند. در طول این فرآیندها آب تصفیه می­شود.
کد خبر : 804736

به گزراش خبرگزاری آنا؛ دستگاه آب شیرین کن صنعتی که به روش اسمز معکوس آب را تصفیه می­کند، دارای فیلترهای مختلفی است که آب از آن­ها عبور می­کند و با اعمال فشار مکانیکی، آب را از ناحیه ای با بیشترین غلظت نمک به منطقه ای با کمترین غلظت منتقل می کند. در طول این فرآیندها آب تصفیه می­شود.

اهمیت دستگاه آب شیرین کن صنعتی در تصفیه آب

دستگاه آب شیرین کن صنعتی چگونه کار می­کند؟

وظیفه اصلی یک دستگاه آب شیرین کن صنعتی، از بین بردن ناخالصی­ها از آب می­باشد. از دستگاه­های آب شیرین کن صنعتی برای نرم کردن آب آشامیدنی نیز استفاده می­شود. یعنی ذرات معلق، مواد شیمیایی و باکتری­ها را از بین می­برد تا آب با خلوص بیشتری تولید شود. این روش فیلتراسیون برای تضمین کیفیت بسیار مهم می­باشد، زیرا این آب تصفیه شده می­تواند برای مصرف گوناگونی مورد استفاده قرار گیرد.

مهم ترین ویژگی­های دستگاه آب شیرین کن صنعتی

برای این که دستگاه‌های تصفیه آب عملکرد موثر و پایداری داشته باشند، از فناوری‌هایی در فیلترهای مکانیکی، کربن فعال، غشاهای میکروفیلتراسیون که اسمز معکوس نیز نامیده می‌شوند، الکترودیونیزاسیون، سیستم‌های ضدعفونی UV و سایر روش‌ها استفاده می‌شود.

استفاده از سیستم فیلتراسیون در فرایند تصفیه آب باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، هزینه و زمان خواهد شد. به همین ترتیب، از بروز مشکلات مربوط به کیفیت پایین محصول جلوگیری خواهد شد، زیرا با فیلتر کردن آب می­توانید از آسیب هایی که آب ناخالص به وجود می­آورد، جلوگیری نمایید.

انواع دستگاه آب شیرین کن صنعتی

برخی از انواع فیلترهای مورد استفاده در دستگاه‌های آب شیرین کن صنعتی، فیلترهای تک لایه و چند لایه هستند و دارای گرانولومتری عالی برای حذف مواد جامد می باشند. این فیلترها آب را آماده می­کنند تا بعداً توسط یک اولترافیلتراسیون، نانوفیلتراسیون، ضدعفونی کننده فرا بنفش یا سیستم تبادل یونی تصفیه شوند.

برای انتخاب فیلتری که مطابق با نیازهای شما باشد، بسیار مهم است که موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • حجم ناخالصی های موجود در آب.
  • این که آیا آب نیاز به فیلتر کردن مداوم یا متناوب دارد.
  • دامنه اندازه ذرات.
  • تعداد مواد جامد معلق در آب.

موارد استفاده از دستگاههای تصفیه آب

دستگاه‌های تصفیه آب و سیستمهای فیلتراسیون در صنایعی که به آب تمیز و باکیفیت بالا نیاز دارند، مانند صنایع غذایی و آشامیدنی، بیمارستانها، هتلها، نیروگاهها و داروسازیها بسیار مفید واقع می­شوند.

می­توان نتیجه گرفت که این فرآیندها به شما کمک می­کنند تا تعداد زیادی از آلاینده‌های موجود در آب مانند سرب، فلزات سنگین، ذرات معلق، باکتریها، ویروسها، کلر و سایر میکروارگانیسمها را از بین ببرید. با اعمال این فرآیندها، آب از کیفیت بالایی برخوردار خواهد شد.

نقس دستگاه دیونایزر در تصفیه آب

دیونایزر دستگاهی متشکل از یک ستون آنیونی و یک ستون کاتیونی می­باشد که قادر به تولید آب بدون یون و رسانای الکتریکی با حجم 1 میکرو ثانیه است. در ستون کاتیونی، تمامی کاتیون ها شامل کربنات، سولفات، کلرید و سیلیکات حذف می­شوند.

دیونیزاسیون یک فرآیند تصفیه شیمیایی است که توسط دستگاه دیونایزر صورت می­گیرد. این فرایند می­تواند یونهای محلول یا ذرات باردار الکتریکی را از آب حذف کند. این کار با خنثی کردن آن­ها با یونهای قطب مخالف از طریق فرآیندی به نام تبادل یونی انجام می­شود. این دستگاه دارای سیستم تبادل یونی حاوی رزین های باردار الکتریکی می­باشد که نمکها و ترکیبات یونی موجود در آب را به خود جذب می­کند.

با استفاده از دستگاه دیونایزر می­توان آب را باکیفیت بسیار بالا که تحت عنوان آب فوق خالص است، تولید کرد.

مراحل تولید آب فوق خالص با دستگاه دیونایزر

با توجه به استفاده از آب خالص و نیاز به حذف کلیه مواد زائد و یون ها و مواد آلی موجود در آن، فرآیند تولید آب خالص با دستگاه دیونایزر شامل چندین مرحله مهم است که عبارتند از:

  • حذف ذرات جامد و فلزات سنگین از آب

در مرحله اول با عبور آب از فیلترهای کربن فعال، فلزات سنگین و جامدات نامحلول با اندازه بیش از یک میکرون و گازهای محلول در آب حذف می­شوند. آب خروجی از این مرحله حاوی یون و نمک است. بنابراین با فیلترهای کربن فعال نمی­توان آن را حذف کرد. بنابراین آب پس از این مرحله وارد مرحله بعدی می­شود.

  • حذف نمک ها و یون ها با روش اسمزمعکوس

اسمزمعکوس که یکی از کاربردی ترین روش­ها در تولید آب خالص می­باشد قابلیت حذف یون­های تک ظرفیتی و چند ظرفیتی را دارد. این روش می­تواند ذرات جامد نامحلول باقی مانده از مرحله قبل را که بزرگتر از 0.0001 میکرومتر هستند، حذف نماید. آب با فشار یک پمپ الکتریکی از میان کارتریج­های RO عبور می­کند و در نهایت تا 95 درصد از یونهای موجود در آب را حذف می­کند. آب خروجی دستگاه دیونایزر باید عاری از هرگونه یون باشد، بنابراین آب حاصل از این مرحله از کارتریج­های رزین فعال شده عبور می­کند و در نهایت 5 درصد باقی مانده یون ها خارج می­شود.

اهمیت دستگاه آب شیرین کن صنعتی در تصفیه آب

  • تصفیه نهایی آب

برای از بین بردن همه میکروارگانیسم‌ها و میکروب‌ها و ویروس‌های موجود در آب، باید اشعه ماوراء بنفش به آن ساطع شود. در این مرحله شاخص TOC آب به 5 تا  ppb10 می رسد. سپس آبی که از غشاء اولترافیلتراسیون (UF) عبور می­کند، عاری از هرگونه آنزیم و میکروب باردار می­شود. آب تولید شده در مرحله آخر از دستگاه دیونایزر به آب گرسنه معروف می­باشد که بیشتر در مصارف پزشکی و آزمایشگاهی کاربرد دارد.

موارد استفاده از آب دیونیزه

آب دیونیزه به طور گسترده­ای در بیوتکنولوژی، صنایع میکروالکترونیک، صنعت پزشکی به عنوان یک عنصر در داروسازی، در بیمارستان ها و برای استفاده در آزمایشگاه استفاده می­شود.

آب دیونیزه بسیار ارزشمند است و از آن به عنوان ماده اولیه در ساخت لوازم آرایشی، مواد غذایی فرآوری شده و سایر محصولات استفاده می‌شود تا از تجمع نمک خورنده در تجهیزات گران قیمت جلوگیری شود. به دلیل رسانایی کم، آب دیونیزه به عنوان یک عامل خنک کننده برای جلوگیری از گرم شدن بیش از حد دستگاه­های لیزر و سایر دستگاه­ها مورد بهره برداری قرار می­گیرد.

سیستم دیونایزر تمام ناخالصیها را از آب حذف نمی­کند. ذرات معلق موجود در آب ابتدا باید توسط یک فیلتر اولیه حذف شوند. علاوه بر این، فرایند دیونیزاسیون به طور قابل توجهی مولکول‌های آلی، باکتری‌ها یا ویروس‌های بدون بار را حذف نمی‌کند.

هر صنعتی که از آب دیونیزه شده استفاده می­کند باید با مجموعه استانداردهای آن صنعت مطابقت داشته باشد، این استانداردها در هر صنعت با صنعتی دیگر متفاوت خواهد بود.

موارد استفاده از دستگاه دیونایزر

  • تولید آب مقطر
  • تولید سرم
  • صنعت پزشکی به عنوان مثال دستگاه دیالیز خون
  • شستشوی ظروف و تجهیزات آزمایشگاهی
  • استفاده در تست های HPLC
  • صنایع آبکاری
  • کارخانه­های رنگ سازی
  • شستشوی قطعات و بردهای الکترونیکی
  • کارخانه­های داروسازی
  • کارخانجات بهداشتی و مواد غذایی و کلیه صنایع دارویی

مزایای دستگاه دیونایزر

  • تولید آب عاری از یون با خلوص بالا (بیش از 99 درصد)
  • دارای فیلترهایی با طول عمر بالا
  • قیمت بسیار مناسب
  • عدم تولید پساب
  • صرفه جویی در مصرف برق

تولید آب خالص با دستگاه دیونایزر

همانطور که اشاره شد، آب دیونیزه تولید شده توسط دستگاه دیونایزر به نام آب گرسنه شناخته می شود. بنابراین نسبت به جذب میکروب­ها و آلاینده­های موجود در محیط و دی­اکسیدکربن بسیار حساس می­باشد. با جذب مجدد این مواد از خلوص آب تا حد زیادی کاسته می­شود و کمتر برای مصارف پزشکی استفاده می­شود. به همین دلیل است که آب خالص تولید شده توسط این دستگاه باید بلافاصله مورد استفاده قرار گیرد.

خرید دستگاه آب شیرین کن صنعتی و دستگاه دیونایزر

جهت دریافت مشاوره و راهنمایی در خصوص دستگاه آب شیرین کن صنعتی و دستگاه دیونایزر با کارشناسان شرکت مهتاب گستر (https://cooling-tower.ir) از طریق شماره تماس­های 02166706377 و 021667095280 در ارتباط باشید.

 

 

انتهای رپرتاژ خبری /

 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب