دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1401 - 11:55
در نشست خبری بیست و سومین کنگره بین‌المللی رویان مطرح شد؛

دانشمندان ۲۱ کشورجهان در کنگره بین المللی رویان/ همکاری مشترک محققین خارجی و داخلی در 40 درصد از مقالات

دانشمندان ۲۱ کشورجهان در کنگره بین المللی رویان  همکاری مشترک محققین خارجی و داخلی در 40 درصد از مقالات
عبدالحسین شاهوردی، رئیس پژوهشگاه رویان، برگزاری کنگره‌های بین المللی را زمینه‌ساز ارتباط علمی محققان داخلی و خارجی دانست و گفت: خوشبختانه هرساله حدود ۳۰_۴۰ درصد از فعالیت‌های پژوهشی و مقالات پژوهشگاه رویان با همکاری دانشمندان خارجی انجام می‌شود.
کد خبر : 804399

به گزارش خبرنگار گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، صبح امروز کنفرانس خبری بیست و یکمین جشنواره و بیست و سومین کنگره بین‌المللی رویان با حضور عبدالحسین شاهوردی رئیس جشنواره،  بهار موقر دبیر علمی بیست و سومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل و حامد دائمی دبیر علمی هجدهمین کنگره سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در پژوهشگاه رویان برگزار شد.

در ابتدای این نشست شاهوردی با اشاره به اهمیت برگزاری کنگره‌های بین المللی رویان گفت: خوشبختانه امروز کنگره‌های بین‌المللی رویان در سطح ملی و بین المللی جایگاه بسیار خوبی پیدا کرده است.
 او باتوجه به شرایط کرونا و متاثر شدن فعالیت‌های آموزشی پژوهشگاه توضیح داد: در این دوسال همکاران ما در پژوهشگاه رویان تلاش کردند، ارتباط علمی که بین جامعه علمی داخل و خارج کشور به وجود آمده است قطع نشود. از این رو در دوسال گذشته کنگره‌های رویان به صورت مجازی برگزار شد.
وی در ادامه افزود: در جشنواره بین المللی رویان یک شرط برای محققان در نظر گرفته شده و آن این است که  محققینی که در سطح ملی و بین المللی موفق به کسب جایزه می‌شوند، حضورا مطالبشان را ارائه دهند و به بحث بگذارند تا در پایان جوایز به این عزیزان اهدا شود.

رئیس پژوهشگاه رویان در ادامه صحبت‌های خود گفت: در کنار کنگره‌های علمی که به زبان انگلیسی برگزار می‌شود، سمپوزیم پرستاری و مامایی را داریم که به زبان فارسی برگزاری می‌شود. فعالیت بزرگ پزشکی تولیدمثل غیر از پزشکان کادر درمان دیگری هستند که لازم است از آخرین اطلاعات و پژوهش‌های این حوزه باخبر باشند.

وی در ادامه افزود:در این ۲۳ دوره برگزاری کنگره بین‌المللی رویان، اتفاقات بسیار خوب و مبارکی رقم خورد است و ما بعد از این کنگره برنامه‌های پژوهشی بسیار خوبی را با محققین خارج کشور پیش برده‌ایم، چرا که این تعاملات باعث شد یک اعتماد خوبی بین محققان داخلی و خارجی شکل بگیرد.

شاهوردی با اشاره به برکات برگزاری کنگره‌های بین المللی در پژوهشگاه رویان گفت: خوشبختانه ما می‌توانیم مدعی شویم که هرساله حدود ۳۰_۴۰ درصد از فعالیت‌های پژوهشی و بخصوص مقالات پژوهشگاه رویان با همکاری دانشمندان خارجی انجام می‌شود. این موضوع علاوه بر کمک به پذیرش مقالات در جامعه بین المللی موجب تبادل اندیشه با محققان سراسر جهان می‌شود.

در ادامه روح الله فتحی معاون آموزشی پژوهشگاه رویان با اشاره به فضای ارتباطی، علمی و فرهنگی حاکم در سراسر دنیا گفت: جذب اساتید و دانشمندان مطرح برای سخنرانی در کنگره‌های علمی بسیار سخت است از این رو ما در طول یکسال مکاتبایت زیادی برای دعوت از دانشمندان انجام دادیم تا درنهایت حدود توانستیم دانشمندان بزرگی را برای سخنرانی در این کنگره دعوت کنیم.

وی در ادامه افزود:امسال کنگره بین المللی رویان به صورت هیبریدی (حضوری و مجازی) از ۱۶ تا ۱۸ شهریورماه برگزار خواهد شد. در سه برنامه کنگره تولیدمثل، سلول‌های بنیادی و سمینار پرستاری و مامایی از ۸۴ سخنرانی بهره‌مند خواهیم شد که ۴۹ نفر از این سخنرانان از شاخصان علمی ۲۱ کشور خارجی هستند. در بیست و سومین کنگره بین المللی رویان حدود ۳۸۰ طرح دانشجویی و هیئت علمی ارسال شده است که پس از داوری ۱۲۲ مقاله به صورت پوستر در کنگره تولیدمثل_سلول‌های بنیادی و سمینار پرستاری و مامایی پذیرفته می‌شود.

دائمی دبیر علمی هجدهمین کنگره سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی درباره جزئیات این کنگره بین المللی توضیح داد: در روز اول برگزاری کنگره، دو سخنرانی کلیدی خواهیم داشت که توسط «امیرعلی حمیدیه»، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی و «رندی شکمن»، استاد زیست شناسی مولکولی و سلولی دانشگاه کالیفرنیا و برنده جایزه صلح نوبل 2013 انجام خواهد شد.

دائمی در ادامه صحبت های خود توضیح داد: بیست و سومین کنگره بین المللی رویان نسبت به سال های گذشته یک نوآوری جدید دارد و آن هم توجه به کاربرد مباحث علوم پایه مرتبط با شیمی و مواد در علم پزشکی است.بر همین اساس دو بخش جدید «نقش شیمی در سلول های بنیادی» و «روش ها و نوآوری های موجود در ساخت سازه های سلول های بنیادی» به کنگره اضافه شده است.

موقر دبیر علمی بیست و سومین کنگره بین‌المللی پزشکی تولیدمثل درباره مباحث علمی که در این کنگره مطرح خواهد شد توضیح داد: بیست و سومین کنگره بین المللی رویان بر روی مبحث اندومتریوز تمرکز دارد که سه نفر از اعضای انجمن اندومتریوز در آن سخنرانی خواهند کرد. یکی از مسائل مهمی که امسال به آن پرداخته شده مسئله کووید بر ناباروری زنان و مردان است. همچنین جنین شناسی، انجماد گامت، جنین و بافت تخمدان از جمله مباحث چالشی هستند که در این کنگره به آن ها پرداخته خواهد شد.

در انتهای نشست، پروانه افشاریان، معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه رویان برگزیدگان ملی جشنواره رویان و متخصصین برگزیده ایرانی مقیم خارج کشور را اعلام کرد. «مهدی جایمند» در گروه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، «مرضیه تولایی» در گروه پزشکی تولیدمثل و زیست فناوری و «ایمان شعبانی» در گروه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به عنوان برگزیدگان ملی جشنواره رویان انتخاب شدند. همچنین «علی هنرآموز» و «امید ماشینچیان» به عنوان متخصصین برگزیده ایرانی مقیم خارج کشور در این جشنواره معرفی شدند.

 

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب