اروپا برای زمستان بدون گاز روسیه آماده میشود
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مردم لتونی از اواخر ماه گذشته میلادی زمانی که روسیه عرضه گاز به این کشور را قطع کرد، در حال وفق دادن خود با شرایط هستند.
«یوآنس راتینیکس» که در شهر رزکنه لتونی نزدیک به مرز روسیه زندگی میکند، گفت: قیمت انرژی به حدی زیاد است که ما جریان آب گرم را از خط لوله شهر قطع و منبع آب گرم خودمان را نصب کرده ایم.
این مرزبان بازنشسته افزود: استفاده از این منبع زمانی که واقعا به آن نیاز داریم، ارزانتر از پرداخت هزینه آب همیشه گرم است.
بلغارستان، دانمارک، فنلاند، هلند و لهستان نیز از جریان گاز محروم شده اند و سایر کشورهای اروپایی نیز شاهد کاهش عرضه انرژی بوده اند.
براساس اعلام گازپروم، انتقال گاز روسیه به آلمان از طریق خط لوله نورد استریم برای چند روز در پایان ماه جاری میلادی متوقف میشود.
برلین، مسکو را به توقف عرضه گاز به دلیل تحریمهای غرب اعمال شده بر روسیه به خاطر حمله به اوکراین متهم کرده است.
به گفته چند کارشناس، در مجموع عرضه گاز در ماه گذشته میلادی به میزان تقریبا ۷۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافت.
این گزارش در ادامه حاکی است که دولتهای سراسر اروپا از چشم انداز رادیاتورهای سرد و کارخانههایی که مجبور به توقف فعالیت هستند، خرسند نیستند.
بسیاری معتقدند ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه از انرژی به عنوان سلاحی راهبردی برای اعمال فشار بر کشورهایی که مسکو را تحریم کرده اند، استفاده میکند.
کاهش عرضه انرژی باعث افزایش قیمت گاز و برق شده است. افزایش بهای نفت نیز اوضاع را پیچیدهتر کرده است.
فاتح بیرول مدیر اجرایی آژانس بین المللی انرژی به تازگی در نوشتاری تاکید کرد که جهان اولین بحران انرژی واقعی در تاریخ را تجربه میکند.
وی در این نوشتار آورد: این وضعیت به ویژه در اروپا خطرناک است که در مرکز آشفتگی بازار انرژی قرار دارد.
گاز طبیعی برای بسیاری از کشورها به ویژه آلمان که برای صنایع سنگین خود به آن نیاز دارد، بسیار حائز اهمیت است و این درحالی است که عرضه گاز روسیه به آلمان از خط لوله نورد استریم ۱ در حال حاضر به شدت کاهش یافته است.
کسب و کارها پیش از خانوارها متحمل کاهش عرضه انرژی میشوند و دولتهای فرانسه و آلمان درحال بررسی این مساله هستند که کدام بخش باید اولین آسیب را تحمل کند. اما به مردم عادی نیز گفته شده است که مجبورند خود را با واقعیت جدید وفق دهند.
اتحادیه اروپا به ۲۷ کشور عضو خود اعلام کرده است که مجبورند مصرف گازشان را به میزان ۱۵ درصد کاهش دهند.
ایتالیا اوایل سال جاری روندی را برای کاهش مصرف سیستم گرمایشی و تهویه مطبوع در مدارس و مراکز عمومی آغاز کرد و اسپانیا و آلمان نیز از این روند پیروی کردند.
در آلمان نیز، کاهش استفاده از تهویه مطبوع در حمل و نقل عمومی و خرید سردوشهای کم مصرف مورد توجه قرار گرفته است.
فرانسه قیمت گاز را برای هر فرد ثابت نگه داشته است، اما آلمان قبوض خانوارها را به میزان چند صد یورو در سال افزایش میدهد.
قبل از حمله روسیه به اوکراین، روسیه ۴۰ درصد از گاز اتحادیه اروپا را تامین میکرد. مسکو از آن زمان تاکنون جریان گاز را به روی اروپا کاهش داده و کار را برای کشورهای اتحادیه اروپا برای پر کردن انبارهای ذخیره سوخت خود برای فصل زمستان دشوار کرده است و این باعث شده که بسیاری از کشورهای اروپا سوخت را از خارج از اروپا خریداری کرده و اقداماتی را برای کاهش تقاضای گاز انجام دهند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/