۶۰ پروژه برای کاهش واردات افزودنیهای غذایی به اجرا درمیآید
به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛ بالا بردن کیفیت، رنگ و طعم و مزه و افزایش ماندگاری غذا در فرآیند تولید، فرآوری، بستهبندی و انبارداری؛ مهمترین دلائلی است که صنعتگران برای استفاده از افزودنیهای مجاز به غذا دارند.
موادی شیمیایی و طبیعی که از جمله آنها می توان به نگهدارندهها، آنتیاکسیدانها، گیرندههای فلزی، امولسیفایرها، قوامدهندهها، سفیدکنندهها، بافرها، قلیاها و اسیدها، رنگها، شیرینکنندههای غیرمغذی، مکملهای غذایی، اسانسها و عطر و طعمدهندهها اشاره کرد.
آمارها گواه این است که سالیانه بیش از 360 میلیون دلار از این محصولات به کشور وارد می شود. این در حالی است که ظرفیت بالایی در ایران برای تولید بومی این محصولات وجود دارد و با استفاده از این پتانسیل می توان هم این صنعت را توسعه داد و هم بازار واردات آن را کم کرد. ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم با همین هدف اقدام به اجرای 60 پروژه ملی در این حوزه کرده است تا با توان داخلی موجود، نیازها را پاسخ دهد.
این کار به صرفهجویی ارزی بالایی در کشور منجر میشود و توان داخلی را به کار میگیرد تا نیازی به واردات این محصولات نباشد. پروژههایی چون «تولید صمغ گوار»، «تولید صمغ کاراگینان»، «تولید افزودنیهای غذایی»، «تولید لاکتوز دارویی و غذایی»، «آنتی اکسیدانی غذایی» و «استفاده از روشهای سنتزی برای تهیه ماده وانیلین خوراکی».
زیرساخت تولید برخی از افزودنیها در کشور وجود دارد و بیش از 30 شرکت هم در این زمینه فعالیت میکنند. در صورتی که از این مجموعهها حمایت شود و زمینه برای تسهیل کسبوکارهی فناورانه فراهم باشد؛ این مجموعهها می توانند به نحو مناسبی بخش بزرگی از نیازها کشور را پاسخگو باشند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/