شهرکرد، جایی بدون آب/ وقتی یکی از قطبهای آب شیرین کشور به محلی بدون آب تبدیل میشود
گروه جامعه خبرگزاری آنا-میثم نامنی؛ همین چند روز پیش بود که در بسیاری از شهرهای کشور با وقوع سیلابهای پی در پی دست و پنجه نرم کردیم و این بارندگی و سیلابهای گسترده، بعد از به پایان رسیدن مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرد.
اما در این میان، بارش زیاد باران و وقوع سیلاب در شهرستان کوهرنگ باعث شد تا منبع تامین آب شرب شهرکرد که به چشمه کوهرنگ معروف است گلآلود شود و شهر کرد و شهرهای اطراف را با بحرانی جدید مواجه کند. گل آلود شدن چشمه باعث شد تا این آب شرب از مدار و شبکه توزیع خارج شود و حالا شهر کرد چند روزیست که بی آب شده و بسیاری از هموطنان برای تامین آب مورد نیاز خود دست به دامان چاههای کشاورزی شدهاند.
البته، روزانه حجم زیادی از آب مصرفی و شرب بین شهروندان این منطقه توزیع میشود، اما این قطعی آب موجب شده تا معظل بزرگی در این منطقه ایجاد شود و طبق گفته مسئولان، این میزان از گِلآلود شدن و کدورت آب در تاریخ چشمه کوهرنگ بیسابقه بوده و طبق گفته روابط عمومی شرکت آبفا چهارمحال و بختیاری در روزهای ابتدایی این اتفاق میزان کدورت چشمه به قدری بالا رفته بود که دستگاه تصفیه و کلرزنی و رفع کدورت آب را از مدار خارج شده بود.
اولین تمهیدات در زمان وقوع بحران
بر اثر این اتفاق علیاکبر محرابیان وزیر نیرو از تاسیسات آبی و تصفیهخانههای این استان بازدید کرد و گفت: «برای تامین آب شرب شهرکرد و مناطق اطراف ۴ سامانه جایگزین برنامهریزی شده که ۲ سامانه وارد مدار و ۲ سامانه دیگر تا روزهای آتی وارد مدار میشوند و با اتمام اینکار کسری آب شرب شهر به طور کامل جبران میشود و در حال حاضر برخی از نقاط شهر با کمبود جدی آب مواجه هستند و پیش بینی میشود در طی دو روز آینده شرایط نسبتا پایدار شود.»
وی از مردم خواست که در مصرف آب صرفه جویی کنند که امکان افزایش حجم مخازن در سطح شهر به وجود آید و آب بتواند به تمام شهر برسد.
اما طبق گفته بسیاری از مسئولان این استان زیرساختهای انتقال آب ضعیف است و طبق گفته نماینده شهرکرد در مجلس شورای اسلامی انتقالهای سنتی آب باعث شده با وقوع یک سیلاب و کدر شدن چشمه کوهرنگ، این اتفاق قطعی آب بیفتد و ما نتوانیم خدمات خوبی به مردم بدهیم.
بهتر است در نظر داشه باشید که مهمترین مسئله در بحث آب شرب شهرکرد به عنوان مرکز استان، ضعیف بودن زیرساختهای لازم برای انتقال آب و وجود نداشتن یک تصفیهخانه پیشرفته است که باید این امر را در سالهای گدشته پیگیری میکردند تا در این گونه مواقع، دچار مشکل نشویم.
وجود تنشهای آبی در چند سال اخیراستان چهارمحال و بختیاری
طبق گفته مرتضی درخشان رئیس صنف کشاورزان استان چهارمحال و بختیاری، هرساله در استان چهارمحال و بختیاری تنشهای آبی وجود داشته و با توجه به اجرا نشدن آبرسانی پروژه بن-بروجن با کارشکنیها، وضعیت آب شهرستانهای شهرکرد، بروجن و بن به شدت ناپایدار است و نباید روی آب شرب مردم حساب باز کرد، چرا که هر لحظه ممکن است اتفاقی بیفتد.
اوضاع بیآبی و کمآبی همچنان در این شهرستان ادامه دارد و شهروندان این منطقه باید بیش از پیش در مصرف آب شرب صرفهجویی کنند و هموطنان در مصاحبههای مختلف نسبت به رفع این موضوع درخواستهایی داشتهاند تا در سالهای آینده دچار مشکل نشوند.
بهتر است بدانید روزانه مردم زیادی ظرف به دست در مقابل تانکرهای آب صف میکشند، اما این منطقه در یکی از مهمترین قطبهای آب شیرین کشورقرار دارد و سرچشمه ۳ رود بزرگ کشور، چون زایندهرود، دِز و کارون از این منطقه عبور میکند؛ چهارمحال و بختیاری به سرزمین چشمهها مشهور بوده و امید است در آینده نزدیک نسبت به رفع این معظلات تمهیداتی اندیشیده شود.
انتهای پیام/۴۱۷۲/
انتهای پیام/