دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1401 - 10:38
با حضور وحدت و ستاری؛

فاز اول کارخانه نوآوری در یزد افتتاح شد

فاز اول کارخانه نوآوری در یزد افتتاح شد
فاز اول کارخانه نوآوری یزد صبح امروز با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی و معاون علمی و فناوری رئیس جمهور افتتاح شد.
کد خبر : 801787

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا؛محسن شمسی  فاز اول کارخانه نوآوری یزد صبح امروز سه‌شنبه 25 مرداد ماه جاری با حضور رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و مقامات استانی یزد و با حمایت 10 میلیارد تومانی صندوق نوآوری افتتاح شد.

 در این رویداد علی وحدت رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس‌ جمهور و نیز استاندار و دیگر مقامات استانی یزد حضور داشتند.

پیشتر عملیات اجرایی کارخانه نوآوری یزد 20 آبان سال گذشته به دستور رئیس جمهور وقت به صورت ویدئو کنفرانسی در محل کارخانه قدیمی نخ‌ریسی درخشان یزد توسط رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری آغاز شد.

کارخانه نوآوری استان یزد در عرصه‌ای به مساحت ۱۷ هزار متر مربع در قالب دو سوله سه و چهار هزار متر مربعی در محل کارخانه متروکه نخ‌ریسی درخشان راه‌اندازی خواهد شد.

عملیات مرمت، آماده‌سازی و تکمیل فضاهای این کارخانه، به دو فاز اصلی تقسیم شده است که در فاز اول، فضایی در حدود چهار هزار مترمربع جهت اختصاص به استقرار شتاب‌دهنده‌ها و تیم‌ها در فضای کار اشتراکی درنظر گرفته شده است.

این پروژه با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، استانداری یزد و پارک علم و فناوری یزد به ثمر نشسته و عملیات اجرایی آن بر عهده سازمان عامل استقرار و توسعه منطقه ویژه علم و فناوری یزد به عنوان توسعه‌دهنده فضای نوآوری است. 

مبلغ کل تسهیلات اعطایی توسط صندوق نوآوری برای احداث کارخانه نوآوری درخشان یزد 10 میلیارد تومان بوده است که تاکنون مبلغ 9 میلیارد تومان تسهیلات در قالب تسهیلات توسعه فضاهای نوآوری طی سه مرحله به این طرح اختصاص داده شده است.

گفتنی است، کارخانه‌های نوآوری بازیگران جدید اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی هستند که مفهوم نوینی را از هم‌افزایی برای فعالان زیست‌بوم نوآوری با خود همراه می‌آورند. کارخانه‌های نوآوری محل تجمع شرکت‌های نوپا یا همان استارت‌آپ‌ها هستند و خدمات مورد نیاز و مرتبط با آن‌ها نیز به‌صورت متمرکز در کنار آن‌ها فراهم می‌شود. 

ایده راه‌اندازی کارخانه‌های نوآوری در دل عرصه‌های متروک و رهاشده در دل شهرها، راهکاری بود که نخستین بار در پاریس جواب داد. وقتی فرانسوی‌ها توانستند ایستگاه قدیمی راه‌آهن پاریس را متحول کرده و به فضایی پویا برای توسعه زیست‌بوم نوآوری و استارت‌آپ‌ها تبدیل کنند، این ایده خیلی زود طرفدارانی در دیگر شهرهای اروپایی همچون برلین و لیسبون و ... پیدا کرد و حالا به الگویی برای توسعه فضاهای نوآوری و استارت‌آپی در اقصی نقاط جهان تبدیل شده است.

کارخانه نوآوری مجموعه‌ای غیرانتفاعی و ‌منطقه‌ای برای کمک به شکل‌گیری اجتماع نوآوری است؛ در واقع مجموعه‌ای متشکل از کلیه‌ فضاها، سازوکارها و ساختارهای لازم برای شکل‌گیری، رشد و توسعه استارت‌آپ‌ها و کسب‌و‌کارهای نوآورانه است. این مجموعه‌ بزرگ با در نظر گرفتن همه نیازهای لازم برای رشد یک واحد کسب و کاری کوچک، اقدام به جمع‌آوری زیرساخت‌ها در کنار هم کرده است.

در همین راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با هدف حمایت از ایجاد و توسعه کارخانه‌‍‌های نوآوری در سراسر کشور، اقدام به ارائه تسهیلات در قالب تسهیلات توسعه فضاهای نوآوری کرده است. این تسهیلات برای کمک به بازسازی و تجهیز فضاها و استقرار تیم‌ها، استارت‌آپ‌ها، شتاب‌دهنده و سایر اجزای یک فضای نوآوری درنظر گرفته شده است.

سال 1312 حسینعلی هراتی از تجار به‌نام یزد، کارخانه درخشان را در این شهر راه‌اندازی کرد. سرمایه اولیه کارخانه در آن زمان 10 میلیون ریال و محصولاتش هم پارچه‌های پشمی، فاستونی، گاواردین، پتو و سایر منسوجات بود.

از این میان پتو و فاستونی درخشان به دلیل مرغوبیت بالا بسیاری از شهرهای کشور را درنوردید و مشتریان پروپا قرص خود را پیدا کرد.

این کارخانه تا سال ۱۳۷۰ نیز مشغول به کار بود تا اینکه در اثر فرسودگی دستگاه‌ها به‌ ناچار تعطیل شد و سازمان ملی زمین و مسکن آن را تملک کرد.

بناهای موجود این کارخانه دو سالن بزرگ و نمای سردر آن است که در گذر زمان دچار آسیب و فرسودگی شده و اکنون به همت پارک علم و فناوری یزد و با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال بهسازی و بازسازی است.

با این همه فراز و فرود اما هم‌اکنون کارخانه نخ‌ریسی درخشان یزد از حال اغماء بیرون آمده و تاسیس کارخانه نوآوری در ساختمان‌های متروکه آن رنگ دیگری به تاریخش بخشیده است.

حمایت صندوق نوآوری از راه اندازی کارخانه های نوآوری در کشور

کارخانه نوآوری، بستری است که در آن، بسیاری از ابزارها و منابع مورد نیاز کارآفرینی از زیرساخت‌ها، مربیان و مشاوران گرفته تا سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر، شتاب‌دهنده‌ها و خدمات‌دهندگان به استارت‌آپ‌ها و کسب و کارها خدماتی ارائه می‌دهد.

یک کارخانه نوآوری به نوعی بازیگران اصلی اکوسیستم کارآفرینی را در یک فضا گردهم می‌آورد که برای راه‌اندازی و توسعه کسب و کار مورد نیازند. هدف از راه‌اندازی کارخانه‌های کسب و کار، تجمیع منابع، تسهیل رشد کسب و کارها و افزایش شانس موفقیت آن‌هاست.

صندوق نوآوری و شکوفایی تا به امروز از 13 فقره از طرح‌های مرتبط با توسعه فضاهای نوآوری در قالب ایجاد کارخانه‌های نوآوری و مراکز نوآوری به مبلغ کل 117 میلیارد تومان در استان‌های یزد، فارس، کرمانشاه، گلستان، البرز و تهران حمایت کرده است.

انتهای پیام/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب