دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1395 - 11:17
در دیدار نخست وزیر ترکیه؛

روحانی: سازمان همکاری کشورهای اسلامی تاکنون نتوانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند

رئیس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به ضرورت تقویت، توسعه و تحکیم همه جانبه روابط و همکاری‌های ایران و ترکیه بر استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود در دو کشور و فرصت پسا تحریم در راستای ارتقاء سطح مناسبات تهران - آنکارا تاکید کرد.
کد خبر : 77890

به گزارش گروه سیاسی آنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی جمعه شب و در دیدار احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه در آنکارا، با تقدیر از تلاش مسوولان ترکیه در برگزاری سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اظهار امیدواری کرد که در دوران ریاست ترکیه بر این اجلاس، شاهد گسترش همکاری‌ها و وحدت و انسجام کشورهای اسلامی باشیم.


رئیس جمهوری با بیان اینکه «سازمان همکاری کشورهای اسلامی می‌تواند مرکز امیدی برای مسلمانان باشد اما متاسفانه تاکنون نتوانسته نقش خود را به خوبی ایفا کند»، افزود: باید همه دست به دست بدهیم تا از این نهاد بین‌المللی به نفع تقویت یکپارچگی و انسجام جهان اسلام استفاده کنیم.


روحانی سفر اخیر نخست وزیر ترکیه به ایران را موجب ایجاد تحرک میان مسوولان دو کشور در مسیر توسعه روابط و همکاری های مشترک دانست و گفت: امروز ارتباط قلبی و دوستانه‌ای بین دو ملت وجود دارد و این سرمایه ارزشمند دو دولت، برای تلاش در راستای تعمیق و تحکیم مناسبات همه جانبه خواهد بود.


رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه امروز اراده دو دولت بیش از هر زمان دیگری بر توسعه روابط و همکاری‌های تهران-آنکارا استوار است، خاطرنشان کرد: ایران و ترکیه قادرند با همفکری و همکاری به حل بسیاری از مشکلات و معضلات منطقه‌ای کمک کنند.


روحانی توسعه روابط تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه را در گرو گسترش روابط و همکاری‌های بانکی میان دو کشور دانست و افزود: امروز با برطرف شدن تحریم‌ها علیه ملت ایران فرصتی برای توسعه همه جانبه مناسبات میان دو کشور فراهم شده که باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم.


رئیس جمهوری تشویق بانک‌ها و بخش خصوصی دوکشور برای همکاری بیشتر با یکدیگر را ضروری خواند و اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران و ترکیه می‌توانند با گسترش همکاری‌های خود در زمینه‌های گوناگون تجاری، اقتصادی، فرهنگی ، گردشگری، حمل و نقل و سایر بخش‌های مورد علاقه دو طرف، هدف رسیدن حجم روابط دو کشور به 30 میلیارد دلار را محقق کنند.


روحانی، صهیونیسم و تروریسم را مشکلات اساسی منطقه و جهان اسلام برشمرد و تاکید کرد: تردیدی در شکست خوردن تروریسم وجود ندارد و باید همه کشورهای اسلامی بویژه ایران و ترکیه برای حل و فصل مشکلات و اختلافات در جهان اسلام تلاش کرده و در برابر اسلام هراسی و توطئه‌هایی که علیه اسلام و مسلمانان شکل گرفته ایستادگی و به رسالت خود عمل کنند.


رئیس جمهوری تاکید کرد: مشکلات جهان اسلام باید توسط کشورهای اسلامی و بدون دخالت بیگانگان حل و فصل شود.


اراده جدی ترکیه برای توسعه رابطه با ایران


احمد داوود اوغلو نخست وزیر ترکیه نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس جمهوری کشورمان، سفر خود به تهران و میزبانی شایسته از هیات عالی رتبه مقامات ترکیه را موجب ایجاد تحولی چشمگیر در فضای روابط دو کشور دانست و بر اراده جدی ترکیه برای توسعه همه جانبه روابط و همکاری‌ها با ایران تاکید کرد.


نخست وزیر ترکیه با تاکید بر اینکه از همکاری بانک‌های دو کشور بدون هیچ محدویتی حمایت می‌کنیم، گفت: قاطعانه در مسیر گسترش هرچه بیشتر روابط اقتصادی با ایران تلاش می‌کنیم و در این راستا دستوراتی برای همکاری فعالانه بورس‌های دو کشور نیز داده شده است.


داوود اوغلو تبدیل شدن قرارداد تجارت ترجیحی میان ایران و ترکیه به قرارداد تجارت آزاد و همکاری نامحدود تجار دو کشور با هم را حائز اهمیت دانست و اظهار کرد: ظرفیت‌های گسترده موجود برای همکاری در بخش‌های مختلف باید متناسب با توسعه روابط و مناسبات دو کشور گسترش پیدا کند.


نخست وزیر ترکیه تروریسم را معضل و تهدیدی برای همه کشورهای منطقه وجهان دانست و گفت: امروز داعش تهدیدی مشترک برای همه کشورهای منطقه است و باید همه در کنار هم با آن مبارزه کنند که در این راستا ترکیه آماده هرگونه همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته