قیمت سبد نفتی اوپک یک دلار افزایش یافت/ کاهش دکلهای حفاری نفت آمریکا و افزایش تقاضای داخلی، بازار را خوش بین کرد
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، قیمت نفت خام در بورس کالای نیویورک با 48 سنت افزایش به 40.20 دلار در هر بشکه رسید و امروز نیز با افزایش 51 سنتی به قیمت 40.76 دلار در حال معامله است.
نفت برنت نیز روز دوشنبه با 45 سنت افزایش، روی 45.29 دلار ایستاد و اکنون به قیمت 43.43 در حال خرید و فروش است.
همچنین قیمت سبد نفتی اوپک روز گذشته با 1.1 سنت افزایش به 37.2دلار برای هر بشکه رسید.
بر اساس گزارش پایگاه اینترنتی دبیرخانه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، قیمت سبد نفتی این سازمان روز جمعه 36.1 دلار برای هر بشکه بود.
لازم به ذکر است که سبد نفت خام اوپک شامل ١٣ نوع نفت خام اعضای این سازمان از جمله مخلوط الجزایر، گریسول آنگولا، اورینته اکوادور، میناس اندونزی، سنگین ایران، سبک بصره، صادراتی کویت، اس سیدر لیبی، سبک بونی نیجریه، مارین قطر، سبک عربی عربستان، موربان امارات و مری ونزوئلاست.
برخی از تحلیلگران اعتقاد دارند که تقاضا برای نفت از میزان مورد پیشبینی فراتر رفته و بازار به نقطهای رسیده که از آن شاهد ادامه کاهش تولید نفت آمریکا خواهیم بود.
آمارهای نشان میدهد که در آمریکا و چین قیمتهای پایین به رونق تقاضا برای نفت منجر شده است و نه تنها پالایشگاههای آمریکایی با روند کم سابقه به پالایش پرداختند بلکه چین نیز رکورد واردات نفت خام را در ماه فوریه شکسته است.
واردات نفت خام چین در فوریه بر مبنای سالانه حدود 25 درصد افزایش یافت و به 31.8 میلیون بشکه در روز رسید که بالاترین متوسط روزانه ثبت شده تاکنون بود.
بر اساس گزارش گروه صنعتی بیکر هیوز، روند کاهش شمار دکلهای حفاری در هفته منتهی به هشتم آوریل ادامه یافته و با کاهش هشت حلقهای به 354 حلقه رسیده است.
همچنین طبق گزارشی از سوی سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، میزان ذخایر نفت این کشور نیز در هفته منتهی به اول آوریل به میزان 4.9 میلیون بشکه کاهش یافت و به 529.9 میلیون بشکه رسید.
البته نباید تاثیر نشست دوحه را در 17 آوریل نادیده گرفت اما بنا بر عکسالعملهای عربستان نسبت به فریز نفتی و همچنین اصرار ایران به بازگشتن به سطح تولید پیش از تحریمهایش معاملهگران را دچار نگرانی کرده و بدبینی بالایی میان کارشناسان بازار درباره احتمال تحقق توافق بوجود آورده است.
به گفته برخی تحلیلگران حتی اگر شرکتکنندگان در نشست 17 آوریل درباره فریز تولید به توافق برسند، بعید است بازار نفت به سرعت متعادل شود و این مسئله باعث مایوس شدن معاملهگران و تصحیح منفی قیمتها خواهد شد و پیشبینی کردهاند، متوسط قیمت هر بشکه نفت در سه ماهه دوم به 35 دلار میرسد، هشدار دادهاند نتایج این نشست ممکن است برای بازار منفی باشد.
انتهای پیام/