دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران: تراز تجاری مثبت بدون کوچک شدن حجم تجارت خارجی یک دستاورد است / 95، سال فرصت‌ها و تهدیدها

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اینکه تراز تجاری مثبت بدون کوچک شدن حجم تجارت خارجی یک دستاورد است، گفت: سال 95 هم فرصت و هم تهدید است و باید از شرایط ایجاد شده به خوبی استفاده کرد.
کد خبر : 76339

محمد لاهوتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا درباره مثبت شدن تراز تجاری کشور اظهار کرد: مثبت شدن تراز تجاری یکی از آرزوهای شهروندان هر کشوری است و این اتفاق می‌تواند یک دستاورد مهم برای کشور به ویژه کشوری در حال توسعه باشد.


لاهوتی تصریح کرد: وقتی به تحلیل آماری و کارشناسی تجارت خارجی توجه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که این تراز تجاری مثبت در واقع با کاهش واردات اتفاق افتاده است نه با افزایش صادرات.


وی با بیان اینکه این کاهش هم در حوزه واردات و هم در حوزه صادرات به‌وجود آمده است، افزود: اگر میزان صادرات ما نسبت به سال گذشته حفظ شده بود و در مقابل واردات کاهش پیدا می‌کرد، می‌توانستیم بگوییم اگر واردات کاهش پیدا کرده در مقابل صادرات کشور ثابت باقی مانده است اما متاسفانه صادرات کشور نیز با 17 درصد کاهش روبه‌رو است و این به معنی کوچک شدن تجارت خارجی کشور است.


این عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: اگر به واقعیت‌های اقتصادی توجه نکنی ، سال 95 هم به مشکلاتی که در سال 94 با آنها برخورد کردیم، مواجه خواهیم شد و قادر به خروج از آن شرایط نخواهیم بود.


وی با بیان اینکه سال 95 هم می‌تواند فرصت باشد و هم تهدید، تصریح کرد: از این نظر که در پسابرجام می‌توان از این شرایط به نفع اقتصاد ملی استفاده کرد، یک فرصت است، هر چند که برای استفاده کردن از این شرایط باید نگاه به گذشته و اصلاح تصمیمات غیرکارشناسی در ان زمان داشته باشیم و لازم است که تحلیل و دقت لازم برای بررسی جز به جز آمارها انجام شود.


درست است که بخشی از کاهش صادرات ما به کاهش قیمت نفت باز می‌گردد اما کاهش صادرات در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی نیز وجود دارد که تاثیر کاهش قیمت نفت کمتر متوجه این حوزه‌ها بوده است

لاهوتی تاکید کرد: سال 95 می‌تواند تهدید هم باشد چراکه اگر ما نتوانیم از شرایط رکود، افزایش سرمایه‌گذاری و افزایش تولید استفاده کنیم، این فرصت تبدیل به تهدیدی برای اقتصاد کشور خواهد شد و آن را فلج می‌کند. از این رو باید تحلیل کارشناسی روی آمارها انجام شود تا راهمان را اشتباه پیش نبریم.


وی اظهار کرد: باید توجه داشت، کشوری که 85 درصد واردات آن کالاهای نیمه‌ساخته و کالاهای خطوط تولید است و فقط 15 درصد واردات آن را کالاهای مصرفی تشکیل می‌دهد، کاهش وارداتش به معنی کاهش تولید است.


رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: درست است که بخشی از کاهش صادرات ما به کاهش قیمت نفت باز می‌گردد اما این کاهش صادرات در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی نیز وجود دارد که تاثیر کاهش قیمت نفت کمتر متوجه این حوزه‌ها بوده است.


وی در پاسخ به این سوال که آیا در بخش محصولات کشاورزی به خودکفایی رسیده‌ایم که واردات ما در این زمینه نیز با کاهش همراه بوده است، گفت: اگر به خودکفایی در تولید این محصولات رسیده باشیم و این موضوع باعث کاهش واردات شده باشد، پیام بسیار خوبی است اما موضوع این است که ما در بخش کشاورزی و صنعت کاهش داشتیم و نشان می‌دهد که ما در قسمت بسته‌بندی و تولید با مشکل مواجه هستیم و کاهش واردات در اینجا خود را نشان داده است.


این فعال اقتصادی به کاهش 40 درصدی صادرات بخش معدن اشاره و خاطر نشان کرد: این بخش هیچ ربطی به قیمت نفت و تحریم‌ها ندارد بلکه این خودتحریمی‌ها بود که باعث شد صادرات ما کاهش پیداکند. در ابتدای سال گذشته ممنوعیت صادرات در این زمینه گذاشتیم و بعد عوارض وضع کردیم و سپس عوارض را لغو کردیم لذا اینها نکاتی است که اگر به آنها توجه نشود و یا مجددا تکرار شود، نمی‌توان از فرصت‌های سال 95 به خوبی استفاده کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب