دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نظر وزارت ورزش و جوانان درباره سایت همسان یابی و مراکز مشاوره ازدواج

مدیرکل ازدواج و تعالی خانواده وزارت ورزش و جوانان طرح پرسش هایی در خصوص فعالیت سامانه همسان یابی تبیان گفت: هدف ما برنامه ریزی برای ازدواج در سطح کلان است نه موارد جزئی.
کد خبر : 74868

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، ناصر صبحی قراملکی در گفتگو با مهر، با اشاره به اهمیت آموزش های پیش از ازدواج افزود: اساس ازدواج یک پیوند عاطفی است اما یک قرارداد اجتماعی و قانونی پشتوانه آن است. باید انتظارات از زوجین در زندگی مشترک مشخص شود، سطح اختیارات، انتظارات و حقوق متقابل زوجین تعریف شود. که همه این موارد وظیفه مراکز مشاوره است.




مدیرکل دفتر ازدواج و تعالی خانواده تاکید کرد: ازدواج و تشکیل خانواده یک مساله چند بعدی است که همه وظایف مرتبط با آن بر عهده وزارت ورزش و جوانان نیست و دستگاههای مختلفی در موضوع ازدواج دخیل هستند.


وی با اشاره به مشکلات اقتصادی جوانان برای ازدواج ادامه داد: یکی از معضلات اصلی پیش روی ازدواج جوانان مسائل اقتصادی است اما آیا وزارت ورزش و جوانان متولی امور اقتصادی است؟ ما وظیفه داریم با دستگاه های متولی وارد مذاکره شویم و تسهیلاتی را برای ازدواج جوانان فراهم کنیم اما اساس مسائل اقتصادی باید در دیگر سازمان ها یا وزارتخانه ها پیگیری شود.


صبحی با اشاره به تفاهم نامه بیمه ازدواج جوانان و چالش های اجرای آن گفت: آماده سازی، فرهنگ سازی، حمایت و بسترسازی ازدواج جوانان از مسئولیت های وزارت ورزش و جوانان است. از جمله اقدامات انجام شده در راستای حمایت از ازدواج جوانان، انعقاد تفاهم نامه با بیمه برای حمایت صفر تا صد از خانواده ها در زمینه ازدواج جوانان است اما تشکیلات بیمه مشکلات و محدودیت های خودش را دارد و همه دستگاه ها باید به صورت تعاملی زمینه رفع مشکلات ازدواج جوانان را فراهم کنند.


مدیرکل دفتر ازدواج وزارت ورزش و جوانان افزود: در حال حاضر هزینه رهن کوچکترین آپارتمان در مناطق جنوبی تهران دست کم ۳۰ میلیون تومان است که این رقم در توان بسیاری از جوانان در آستانه ازدواج نیست. چه نهادی باید از جوان تازه فارغ التحصیل شده دانشگاهی برای هزینه های ازدواج پشتیبانی کند؟ در وزارت ورزش و جوانان با شرایطی مواجهیم که همه از ما انتظار دارند اما قدرت اجرایی در اختیار ما نیست. بزرگترین و ارزشمندترین کاری که ما در وزارت ورزش می توانیم برای حمایت از ازدواج جوانان انجام دهیم این است که مسئولان را روشن کنیم و تغییر نگرش ایجاد کنیم تا متولیان اصلی دریابند هرچه آمار ازدواج موفق بالا رود آمار آسیب های اجتماعی از جمله طلاق و ... کاهش می یابد.


صبحی با انتقاد از ورود دستگاه های غیرتخصصی به موضوع ازدواج جوانان ادامه داد: من به عنوان مسئول در موضوع ازدواج جوانان معتقدم از هر ظرفیتی در هر جای ایران باید استفاده شود. معتقد به کار کوچک اما خوب هستم نه کار بزرگ و ناموفق. باید ببینیم سایت همسریابی جزو وظایف ما هست یا خیر. اگر جواب مثبت بود باید با تمام قوا جلو برویم اما اگر نیست نباید ورودی داشته باشیم. هدف ما برنامه ریزی برای ازدواج در سطح کلان است نه موارد جزئی. ما کمیسیون تخصصی ازدواج را تشکیل دادیم. سعی داریم متخصصان دلسوز را از سراسر کشور جمع می کنیم زیرا کار با یکی دو نفر پیش نمی رود. سایت همسریابی یک کار تخصصی است و هر کاری ممکن است تبعات منفی داشته باشد. باید طرح ها به صورت پایلوت انجام شود سپس کشوری انجام شود.


وی در زمینه موفقیت یا شکست پروژه های همسریابی در کشور و حمایت وزارت ورزش و جوانان از این طرح ها اضافه کرد: من تا چیزی را خوب مطالعه نکنم و اعتبارسنجی درست نکنم، نمی توانم در مورد آن قضاوت کنم. تبیان به عنوان تنها سایت همسان یابی دارای مجوز باید ببیند چه کسانی در این سامانه کار می کنند و با چه مدرک تحصیلی و تخصصی؟ این افراد که در موضوع ازدواج وارد شده اند کدام دوره های تخصصی را دیده اند یا از چه رویکردی استفاده می کنند؟ ارزیابی مخاطبان و داوطلبان ازدواج توسط چه کسانی با چه رویکرد علمی انجام می شود؟ باید تعارفات را کنار بگذاریم و در حد توان جلو برویم اما نباید بیش از ظرفیت ها اقدام کنیم چون آسیب زا است.


وی همچنین با انتقاد از موازی کاری سازمان ها در زمینه ازدواج گفت: سازمان بهزیستی چه شرح وظایفی دارد؟ آیا جامعه مخاطب بهزیستی، جوانان هستند یا افراد دارای معلولیت و کم توان؟ در حال حاضر سازمان بهزیستی در انجام تکالیف خودش مانده است اما به موارد دیگر ورود کرده است. بهزیستی در برخی موارد به افرادی مجوز مشاوره داده است که نه تخصص دارند و نه صلاحیت. حتی در برخی موارد افراد با لیسانس های غیرمرتبط مجوز مرکز مشاوره دریافت کرده اند و هرچه سازمان نظام روان شناسی در زمینه فرهنگ سازی مشاوره کاشته است را پنبه می کنند. طبق قانون کسی می تواند خدمات مشاوره انجام دهد که از سازمان نظام روان شناسی مجوز داشته باشد و فوق لیسانس داشته باشد اما بهزیستی به هیچ کدام از این شاخص ها پایبند نبوده است. معتقدم در مواردی که بین مسئولیت ها یا اقدامات همپوشانی وجود دارد باید صحبت کنیم تا موازی کاری از بین برود. بسیاری از دستگاه ها هنگام گرفتن بودجه مدعی هستند اما زمان پاسخگویی، کار را به دستگاههای دیگر پاس می دهند.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب