دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 بهمن 1393 - 13:29
در گفت‎وگو با آنا مطرح شد؛

مدیرکل محیط زیست گیلان: شخصا با سد شفارود مخالفم اما کاری از دستم برنمی‌آید

مدیرکل محیط زیست استان گیلان آنا اعلام کرد که شخصا با احداث سد شفارود در جنگل‌های گیلان مخالف است اما از دست او کاری برای جلوگیری از اجرای این طرح برنمی‌آید.
کد خبر : 744

محمدرضا برجی، مدیرکل محیط زیست استان گیلان، درباره احداث سد عظیم شفارود در منطقه پونل که باعث نابودی صدها هکتار از جنگل‌های هیرکانی می‌شود به خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری انا گفت: من به لحاظ کارشناسی اعتقادی به این سد ندارم و از هیات دولت هم خواسته‌ایم که به عنوان لغو یک مصوبه، این موضوع پیگیری شود اما تاکنون نتیجه به ما اعلام نشده است.


او در پاسخ به اینکه آیا شکایتی در استان مطرح شده که ساخت این سد سال‌ها متوقف مانده بود، گفت: محیط زیست استان گیلان هرگز شکایتی به دادگاه از کارفرمای این سد به خاطر تخریب محیط زیست انجام نداده است. کارفرمای سد قبلا پول نداشت و کار متوقف شده بود اما حالا پول به دست آنها رسیده و کار را ادامه داده‌اند. ساخت این سد از دهه 70 شروع شده است و مشمول گزارش ارزیابی محیط زیستی نبود. بعد محیط زیست کار را متوقف کرد و آنها گزارش ارزیابی تهیه کردند و در زمان ریاست محمدجواد محمدی زاده بر سازمان محیط زیست موافقت‌نامه ساخت آن صادر شد.


او در پاسخ به این سوال که آیا محیط زیست گیلان برنامه‌ای برای توقف این سد دارد یا خیر گفت: ما باید براساس قانون عمل کنیم. در حال حاضر تنها اتفاق خوب این بوده که تغییر مسیر جاده پونل به خلخال را که به خاطر ساخت این سد انجام می‌شد با تونل‌کشی انجام خواهد شد.


برجی در پاسخ به سوال آنا درباره حادثه ورود پساب صنعتی کارخانه چوکای تالش به رودخانه اردجان و مرگ میلیون‌ها ماهی در اطراف محل ورود این رودخانه به دریای خزر که در تابستان امسال روی داد، گفت: این اتفاق ورود ناگهانی پساب به رودخانه نبود. پساب چوکا در رودخانه اردجان وارد می‌شود ولی تابستان امسال به خاطر کاهش آب رودخانه به خاطر کمبود بارندگی، غلظت پساب بیشتر شد و ماهی‌های دریا کشته شدند. ما کارخانه چوکا را در سال 93 به عنوان واحد آلاینده معرفی کردیم. چوکا سیستم تصفیه دارد اما استانداردهای این سیستم در حد استانداردهای محیط زیست نیست. آنها امسال به خاطر این موضوع جریمه شدند.


مدیرکل محیط زیست استان گیلان درباره پیشنهاد وزیر جهاد کشاورزی به رئیس جمهوری برای تبدیل اراضی ملی و ییلاقی کوهستان‌ها، دشت‌ها و جنگل‌ها در سه استان شمالی به شهرک‌های گردشگری گفت: من به لحاظ کارشناسی اعتقادی به صفر و 100 ندارم. این کار باید کارشناسی شود و براساس منطق بررسی شود.


او درباه اراضی مورد بحث در این ایده وزیر جهاد کشاورزی گفت: این اراضی یا ملی است یا اراضی آبی که در اختیار وزارت نیرو است و یا اراضی کشاورزی که در اختیار وزارت کشاورزی است و یا جزو مناطق چهارگانه محیط زیست است. در مورد مناطق چهارگانه، اگر درون طرح‌های هادی باشد ضوابط خاص خودش را دارد.


مدیرکل محیط زیست استان گیلان درباره اینکه آیا برای شهرک‌سازی در منابع طبیعی ییلاقی استان گیلان درخواستی از این اداره شده است گفت: ما درخواستی در این باره از یک شرکت خصوصی در دیلمان داشتیم که با انجام آن مخالفت کرده‌ایم.


محمدرضا برجی در پاسخ به سوالی درباره سرکشی ناگهانی خبرنگار آنا از تنها مرکز بازیافت زباله در منطقه لاکان‌شهر رشت و وضعیت نامناسب این مرکز وابسته به شهرداری رشت گفت: کارخانه کمپوست رشت عملا در سال‌های گذشته به عنوان مرکز پاره کردن زباله و آنچه قابل فروش بود استفاده می‌شد. در حال حاضر فاز یک این مرکز به بهره‌برداری رسیده و فاز 2 نیز تا 20 روز دیگر کار خود را شروع می‌کند. ظرفیت این مرکز قبلا 200 تن بود که به 500 تن می‌رسد. همچنین 32 مرکز غیرقانونی ضایعات را هم پلمپ کرده‌ایم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب