دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیر عامل منطقه‌آزاد انزلی مطرح کرد؛

افزایش صادرات کالاهای تولیدی منطقه آزاد  انزلی تا 40 میلیون دلار / ورود 7 هزار خودرو در طول 4 سال

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی پیگیری بحث توسعه صادرات را از رویکردهای مهم مناطق آزاد عنوان کرد و گفت: در حوزه صادرات باید از تجربیات کشورهایی مانند چین که به شرکت‌های حمل و نقل فعال در این حوزه یارانه پرداخت می کند بهره بگیریم.
کد خبر : 72421

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، رضا مسرور در نشست خبری خود با بیان اینکه آمار صادراتی کالاهای تولیدی مناطق آزاد در سال 92 فقط دو میلیون دلار بوده است، افزود: با فعال کردن پروژه‌های راکد و جذب طرح‌های صنعتی، حجم صادرات کالاهای تولیدی روند رو به رشدی داشته و به 40 میلیون دلار رسیده است.


وی ادامه داد: با اتخاذ سیاست‌های جدید و اجرای برنامه‌های مختلف این سازمان در 11 ماه امسال رشد هزینه‌های عمرانی نسبت به سال گذشته 57 درصد بوده است که تا پایان امسال به حدود یک هزار میلیارد ریال خواهد رسید و می‌توان گفت در این مدت 80 درصد درآمد سازمان، صرف پروژه‌های عمرانی شده است.


رئیس هیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی، میزان سرمایه گذاری براساس صدور مجوزها را 19890 میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته با رشد 62 درصدی همراه بوده است؛ به طوری که تعداد مجوزهای فعالیت‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری یک هزار و 125 فقره بوده که نسبت به سال گذشته 64 درصد رشد نشان می‌دهد.


وی درباره واردات خودرو به این منطقه اظهار کرد: از ابتدای تاسیس منطقه آزاد انزلی 7هزار خودرو از این منطقه به کشور وارد شده است.


مسرور با بیان اینکه انزلی یکی از موفق‌ترین مناطق آزاد در ایجاد و تکمیل زیرساخت‌ها است، افزود: پروژه مجتمع بندری کاسپین که پس از پروژه پل خلیج‌فارس بزرگترین پروژه عمرانی مناطق آزاد محسوب می‌شود، متاسفانه دو سال به دلیل محدودیت‌های مالی متوقف مانده بود اما از سال 93 شروع به کار کرد.


وی ادامه داد: اکنون پیشرفت فیزیکی موج‌شکن شرقی پروژه به حدود 72 درصد رسیده و در کنار آن ساخت پُست‌اسکله ها را شروع‌ کردیم تا بتوانیم از ظرفیت‌های آن استفاده کنیم.


مدیرعامل منطقه‌آزاد انزلی ضمن تاکید بر اینکه مجتمع بندری کاسپین 22 پست اسکله دارد که دو پست اسکله آن سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد، تصریح کرد: 4 پست اسکله اکنون با سرمایه‌گذاری بخشی خصوصی با ارزش 300 میلیارد تومان در حال ساخت است.


وی با بیان اینکه رویکرد و هدف از ساخت مجتمع بندری کاسپین افزایش صادرات است، عنوان کرد: کاسپین بزرگترین بندر ایران در حاشیه دریای خزر محسوب می‌شود و فاصله موج‌شکن غربی و شرقی آن چیزی حدود 2 هزار و 300 متر است و قصد داریم که خط ریلی رشت ـ آستارا ـ انزلی را به بندر کاسپین متصل کنیم.


مسرور به فعال‌سازی واحدهای صنعتی غیرفعال در منطقه آزاد انزلی اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات واحدهای صنعتی اخذ تسهیلات از بانک‌ها بود اما در راستای اقتصاد مقاومتی منطقه آزاد انزلی در طول سه سال گذشته اقدام به فعال‌سازی واحدهای صنعتی کرد.


وی اظهار کرد: اکنون در منطقه آزاد انزلی هزار واحد تجاری در مجتمع‌های تجاری مشغول به کار هستند.


مدیرعامل منطقه‌آزاد انزلی از انعقاد دو قرارداد با مسئولان مناطق آزاد قزاقستان و روسیه خبر داد و گفت: سیاست ما تعامل با 4 کشور حاشیه دریای خزر از جمله روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان است.


مدیرعامل منطقه آزاد انزلی به رشد سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی در این منطقه اشاره و تصریح کرد: در 11 ماه امسال هزار و 89 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این منطقه انجام شده که نسبت به سال گذشته رشد 62 درصدی داشته است. همچنین تعداد مجوزهای سرمایه گذاری به هزار و 125 فقره رسیده که این آمار هم نسبت به سال گذشته رشد 64 درصدی را تجربه کرده است.


وی با بیان اینکه میزان واردات به کشور از مسیر منطقه آزاد انزلی در 11 ماه امسال 689 میلیون دلار بوده است، تاکید کرد: واردات از انزلی نسبت به سال گذشته 38 درصد کاهش داشته است. همچنین صادرات محصولات مختلف از نقاط مختلف کشور از مسیر انزلی 121 میلیون دلار بوده است.


مسرور درباره میزان واردات خودرو نیز بیان کرد: رویکرد ما واردات خودرو نیست و از ابتدای تاسیس این منطقه یعنی در طول 4 سال 7هزار خودرو وارد شده است که از این تعداد 6هزار و 800 خودرو پلاک شده است.


وی در راستای تاسیس بانک‌های خارجی در این مناطقه نیز عنوان کرد: به طور قطع برای انجام سرمایه‌گذاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی در منطقه نیاز به بانک خارجی داریم که در این مدت با یک بانک ترکیه‌ای و یک بانک اروپایی مذاکراتی داشته‌ایم و البته مذاکرات برای تاسیس بانک خارجی در ایران با کشورهای خارجی ادامه دارد.


مدیر عامل منطقه آزاد انزلی به لزوم افزایش جذب گردشگر در این منطقه اشاره و خاطر نشان کرد: تعداد گردشگران ورودی به منطقه در فاز تجارت و گردشگری چیزی حدود دو میلیون و 183 نفر بوده که نسبت به سال گذشته 18 درصد رشد داشته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب