با شروع نمونهگیری از مجرمان خطرناک؛ بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران عملیاتی می شود
به گزارش گروه اجتماعى خبرگزارى آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان پزشکی قانونی کشور، احمد شجاعی در چهارمین جلسه هیأت مدیره بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران که صبح امروز با حضور اصغر جهانگیر،رییس سازمان زندانها و اقدامات تأمینی کشور، الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، فتحی معاون رییس پلیس آگاهی ناجا، خارا رییس مرکز تشخیص هویت ناجا، معاونین سازمان پزشکی قانونی کشور و سایر اعضای هیأت مدیره بانک ژنتیک در سالن جلسات حوزه ریاست سازمان پزشکی قانونی کشور برگزار شد ،افزود: بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با آغاز نمونهگیری از اولین گروه زندانیان هدف رسما وارد فاز عملیاتی شده و لازم است نمونهگیری از گروههای هدف را با استفاده از تمام ظرفیتها و با سرعت بیشتری انجام دهد.
وی با تأکید بر اینکه تشکیل این بانک از مراحل اولیه و مقدماتی عبور کرده است، اظهار کرد: در سال آینده با توجه به نمونهگیری و تهیه پروفایلهای ژنتیکی باید این ارزیابی صورت گیرد که عملکرد بانک تا چه اندازه در پیشگیری از وقوع جرایم و به ویژه تکرار جرم توسط مجرمان سابقهدار مؤثر بوده است.
در ادامه جهانگیر با اشاره به اینکه راه اندازی و فعالیت بانک ژنتیک، بخشی از دغدغه ها در حوزه پیشگیری از جرایم را پوشش می دهد،اضافه کرد: هرچند با تشکیل این بانک تمام مشکلات کشور در حوزه وقوع جرایم برطرف نمیشود،اما میتواند در پیشگیری از وقوع و تکرار جرایم مؤثر باشد.
وی با تأکید بر همکاری سازمان زندانها با پزشکی قانونی در تشکیل بانک ژنتیک تصریح کرد: به نظر می رسد به منظور تحقق اهداف بانک لازم است نمونهگیریها به شکل جدیتر و در تعداد بیشتر از زندانیان گروه هدف به عمل آید و سازمان زندانها آماده هر گونه همکاری در سراسر کشور برای فراهم کردن شرایط نمونه گیری از زندانیان است.
الفت،معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز در این جلسه با قدردانی از تلاشهای صورت گرفته در راه اندازی بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران و تأکید بر پیگیری جدی تر این موضوع خاطرنشان کرد: برای اثربخش بودن هر چه بیشتر فعالیتهای بانک پیشنهاد میشود نمونهگیریها عمدتا در حوزه جغرافیایی استانهای جرم خیز و با اولویت جرایم خطرناک متمرکز شود تا به نتیجه بهتری در تحقق اهداف از جمله پیشگیری از وقوع و تکرار جرم دست یابیم.
وی افزود: در مورد فعالیتهای بانک باید اطلاعرسانی هر چه بیشتری صورت گیرد تا مجرمان از تشکیل چنین بانکی مطلع شوند و بدانند که در صورت تکرار جرم بهراحتی قابل شناسایی خواهند بود.
الفت اظهار امیدواری کرد: با همکاری و هماهنگی تمامی دستگاه های ذیربط شاهد فعالیت گستردهتر بانک ژنتیک و تأثیر آن در کنترل و پیشگیری از جرایم باشیم.
در این جلسه دکتر رئوفیان،رییس بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران نیز گزارشی از فعالیتهای صورت گرفته در بانک طی ماههای اخیر و تهیه نمونههای ژنتیکی از زندانیان یکی از زندانهای کشور بر اساس اولویتهای تعیین شده ارائه داد.
انتهای پیام/