دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1393 - 09:20

100 اصله نهال در واحد شهر قدس غرس شد

اداره کل عمران واحد شهر قدس به مناسبت هفته منابع طبیعی و روز درختکاری و در راستای اجرای بخشنامه رئیس دانشگاه، اقدام به غرس 100 نهال در محوطه این واحد دانشگاهی کرد.
کد خبر : 7117

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، جلسه هیئت تحریریه«بذر» با حضور یازده نفر از اعضای این نشریه به میزبانی واحد شهرقدس تشکیل شد. این جلسه به بررسی مقالات ارائه شده درخصوص فیزیولوژی بذر، اکولوژی گیاهان زراعی، ژنتیک گیاهی، بیوتکنولوژی گیاهی و کنترل بیولوژیک و بیماریهای گیاهی و اصلاح نباتات مولوکولی پرداخت.


در این جلسه جمعی از افراد حاضر در همایش نهضت درختکاری از استادان و صاحب نظران علوم کشاورزی و منابع طبیعی و آب و خاک حضور پیدا کردند.


محمد حسن عصاره مدیر مسئول نشریه تخصصی بذر ایران استاد، عضو هیئت علمی و متخصص بیوتکنولوژی گیاهی کشت بافت و سلول گیاهی گفت: گیاهان و درختان چند ساله اثرات مهمی را بر حفظ کیفیت محیط زیست دارند متاسفانه در کشور ما گسترش فرهنگ شهر نشینی باعث آسیب دیدن رویشگاه های طبیعی و جنگل ها شده است و به عنوان یک راهبرد اساسی بحث درختکاری واحیای فضای سبز دائمی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و در مسئله ریزگردها که ریشه در حذف بی رویه فضای سبز داشته و احیای فضاهای طبیعی و درختکاری بهترین راهبرد در ریشه کنی معضل ریزگردهاست به همین خاطر از رسانه ها و محیط های دانشگاهی و پژوهشی تقاضا می شود، رویکردی جهادی داشته و به صورت متمرکز با فعالیت و حضور مردم و تشکل های مدنی و سازمانی در راستای درختکاری واحیاء فضای سبز کوشا باشند.



پوررستم معاون مدیر کل عمران استان تهران و استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق عنوان کرد: خداوند به عنوان های مختلف فرموده که ما انسان ها باید به خودمان و مردم و محیط زیست مان خدمت کنیم و به عبارتی باید حافظ محیط زیست باشیم و بهترین جایی که می شود این سنت و فرهنگ را ترویج کرد محیط های آکادمیک است و دانشگاه ها می توانند مبدا این تحولات باشند .


رضا توکل افشاری سردبیر نشریه تخصصی بذر ایران و استاد فیزیولوژی بذر گفت: فرهنگسازی حفظ محیط زیست یکی از مهمترین وظایف بخش ها و نهادها است و چه خوب است که از دانشگاه ها شروع شود و در تمام عرصه ها حفظ محیط زیست و ترویج آن در طول سال به صورت فرهنگ باشد و فقط به صورت نمادین اجرا نشود.


دکتر حمید مدنی، دانشیار و متخصص فیزیولوژی گیاهان زراعی گفت: حیاط ما موجودات زنده به طور کامل به محیط زیست و سرانه فضای سبز بستگی دارد و در واقع ما جزیی از طبیعت هستیم و طبیعت مایه حیات ما است و برای تلطیف فضا و ثمردهی حیاتی است. لذا با توجه به صنعتی شدن جوامع امروزی لازم است طوری برنامه ریزی کنیم که این بخش آسیب نبیند و بزرگداشت این روزها را اهمیت دهیم و باید در محیط کاری و محیط های خانگی علاو بر سازه های صنعتی سازهای طبیعی را هم به وجود آورده و نگهداری کنیم.


علی محمد شکیب دانشیار و متخصص اصلاح نباتات مولکولی گفت: طبیعت و محیط زیست بخشی از حیات ماست. بدون زندگی سالم مانباید انتظار پویایی در زندگی و جوامع را داشته باشیم شرایطی که در کشور ما سپری شده نشان از آن دارد که با طبیعت رفتار خوبی نداشتیم اگر رفتار و رویکردها را عوض کنیم شرایط را برای آیندگان بهترمی کنیم. باید بعضی از محیطها را زیر کشت ببریم از تکنولوژی صنعتی که برای رفاه بشر کمک می کند و منابع طبیعی از هر دو به عنوان دو بال برای سلامت و سعادت انسان ها استفاده کنیم ما در کشوری هستیم که با اقلیم های آب و هوایی متفاوت و تنوع آب و هوایی، فرصت خوبی را برای ایجاد سلامت و رفاه بوجود می آورد که امیدوارم از این شرایط استفاده کنیم. موضوع درختکاری که خوشبختانه فرهنگ و سنت خوبی است که هر ساله در این ایام به نام حفظ منابع طبیعی اجرا می شود و امیدواریم شرایطی پیش بیاید که به تعداد جمعیت درخت کاشته شود.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس، عضو هیئت علمی و دکترای تخصصی مهندسی آب هم گفت: در هفته های اخیر با توجه به مشکلات ورود ریزگردها به کشور لزوم حفظ محیط زیست بیشتر آشکار شده است لذا با توجه به وجود این مشکلات ما باید سرانه فضای سبز را به اشکال مختلف توسعه بدهیم در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی بی نظیر عمل کرده و پیرو دستور رئیس دانشگاه دکتر میرزاده که در این زمینه موکدا دستور داده اند تمام واحدهای دانشگاهی به صورت جهادی در روز درختکاری که یک روز نمادین است در راستای حفظ و نگهداری فضای سبز در تمام واحدها تلاش کنند.


دکتر حسین حسن پور درویشی ادامه داد: اهمیت حفظ منابع طبیعی و رعایت استاندارد فضای سبز در دانشگاه با یک تحول عظیم و قابل توجهی روبروست و نشان از حرکت بزرگی در روز درختکاری است و با توجه به اهمیت این موضوع در سال 94 ایجاد یک بوستان دانشجویی در مقابل دانشکده علوم پایه را در برنامه داریم و تلاش می کنیم تا خرداد 94 افتتاح و به بهره برداری برسانیم؛ همانطور که انسان ها احتیاج به فضای سبز و پر نشاط دارند این مهم می تواند در روحیه انسان اثرات مثبت داشته و در راندامان فیزیکی و بهبود کارایی مردم جوامع موثر واقع شود و که در قرآن و احادیث توصیه های فراوانی شده است .


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب