دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 اسفند 1394 - 18:52
دکتر سید طه هاشمی:

در حوزه‌های فرهنگی خلأ برنامه‌ریزی عالمانه وجود دارد/ با انتخاب کتاب سال در دانشگاه آزاد اسلامی، به دنبال رشد فرهنگ کتابخوانی در دانشجویانیم

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم انتخاب کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برای توسعه در حوزه فرهنگی نیاز به تغییر نگرش و پاسخگویی به نیازهای جوانان داریم.
کد خبر : 71103

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر سید طه هاشمی ضمن تشکر از فعالیت استادان برای اجرای طرح‌های ماندگار فرهنگی دانشگاه آزاد گفت: خوشبختانه همه واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی اجرای طرح‌های ماندگار فرهنگی را آغاز کرده‌اند. یکی از زیرمجموعه‌های این طرح همین انتخاب کتاب سال است که سال گذشته به شکل محدودتری در واحد تهران‌ جنوب آغاز و امسال با گستردگی بیشتر در واحد علوم و تحقیقات برگزار شد.


او با اشاره به جلسات شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد گفت: آنچه امروز در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی دیده می‌شود، نتیجه تدابیر مد نظر استادانی است که در شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد فعالیت و بحث و تبادل نظر می‌کنند. فعالیت‌های حوزه فرهنگی با توجه به اهمیت این حوزه و حضور استادان برجسته در شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی، سبب گستردگی فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی شده است.


او با نام‌بردن از اعضای شورای راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و تشکر از آنان افزود: در آغاز کار معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی به این نتیجه رسیدیم که حوزه فرهنگ و فعالیت‌های این حوزه در جامعه و دانشگاه، نیازمند تغییر در نگاه، محتوا و روش‌هاست. زیرا مخاطبان ما نسل جوان هستند و نیازهای جدید دارند. اگر به این نیازها پاسخ داده نشود، دیگران نیاز آنها را تامین می‌کنند و همین امر مسبب ناهنجاری‌های اجتماعی خواهد بود.


ما به تغییر نگاه اساسی نیاز داریم؛ خصوصا اگر بخواهیم فرهنگ درست را بر پایه توسعه و تغییر نگرش اشاعه دهیم. کسانی که در مقابل این تغییرات هستند، خدمتی به جامعه نمی‌کنند. در انتخابات اخیر هم مردم فرهیخته ایران نشان دادند که جامعه خواهان تغییر است

دکتر هاشمی با بیان اینکه در حوزه‌های فرهنگی خلأ برنامه‌ریزی عالمانه وجود دارد، ادامه داد: تغییر در روش‌ها و توجه به نیاز و خواست مخاطبان باید دیده شود. علت اینکه برنامه‌های فرهنگی که دیگران تهیه می‌کنند مورد استفاده جامعه قرار می‌گیرد و تهدیدی برای جامعه جوان است، عدم‌برنامه‌ریزی درست از سوی بخشهای مسوول فرهنگی کشور نظیر رسانه ملی است.


معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: رویکرد شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد نیز همین بوده که در جهت رفع نیاز جوانان گام بردارد که خوشبختانه این حوزه، از دانشجویان به استادان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی گسترش یافته است.


او افزود: معاونت دانشجویی و فرهنگی با افزایش بودجه‌ای که در حوزه فرهنگ داشته، اجرای طرح‌های ماندگار را دنبال می‌کند. خوشبختانه در برنامه 5 ساله و سند برنامه راهبردی فرهنگی اجتماعی دانشگاه نیز به فعالیت‌های فرهنگی توجه ویژه شده که توسط هیات امنای مرکزی به تصویب رسیده است.


طه هاشمی به گام‌های موثر دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه اجتماعی اشاره کرد و گفت: با شناخت چالش‌های اجتماعی جوانان، که به نتایج بررسی‌های وزارتین علوم بهداشت بسیار نزدیک است، برنامه‌‌ریزی‌هایی در حال انجام است.


او گفت: ما به تغییر نگاه اساسی نیاز داریم؛ خصوصا اگر بخواهیم فرهنگ درست را بر پایه توسعه و تغییر نگرش اشاعه دهیم. کسانی که در مقابل این تغییرات هستند، خدمتی به جامعه نمی‌کنند. در انتخابات اخیر هم مردم فرهیخته ایران نشان دادند که جامعه خواهان تغییر است.


هاشمی ادامه داد: انتخاب کتاب سال یکی از طرح‌های ماندگار فرهنگی در دانشگاه است که قبلا مرسوم نبوده است. سال گذشته آغاز شد و در سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت. امیدواریم کتابخانه ملی و وزارت ارشاد در این حوزه به ما کمک کنند تا بتوانیم فرهنگ کتابخوانی و تولید علم را در میان دانشگاهیان بالا ببریم.



او در همین خصوص افزود: یکی از راه‌های درستی که می‌تواند به فرهنگ کتابخوانی و تولید علم کمک کند، انتخاب کتاب سال است. ما به دنبال این هستیم که با تشکیل هسته‌های مطالعاتی در میان دانشجویان، به توسعه مطالعات دانشجویان و رشد فرهنگ کتابخوانی کمک کنیم. البته مطالعه باید از درون خانه‌ها شروع شود و باید از کودکی فرزندان‌مان را با فرهنگ کتابخوانی آشنا کنیم.


او ادامه داد: در دو سال اخیر حوزه آثار علوم انسانی و فعالیت‌های علوم اجتماعی، فرهنگ و هنر و مدیریت در دانشگاه آزاد اسلامی مورد توجه قرار گرفته و گسترده شده که باید در سال‌های آتی در زمینه‌های دیگر نیز افزایش یابد.


طه هاشمی به چهار طرح ملی معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: این چهار طرح از جمله طرح‌های رخدادی، جزئی از فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی محسوب می‌شود که در معاونت فرهنگی چهارچوب‌ آنها مشخص و به واحدها ارائه شده و آنها نیز با توجه به اقلیم و فرهنگ خود در برنامه‌ریزی‌ها کمک می‌کنند. طرح مفاخر و مشاهیر یکی از 4 طرح ملی است که هر 400 واحد دانشگاه آزاد در حوزه خود بیش از 2500 نفر از مفاخر و مشاهیر منطقه خود را در دو بخش 100 سال اخیر و دوره قبل از آن، شناسایی کرده و درباره زندگی و دستاوردهای آنها پژوهش می‌کنند که با حمایت رییس دانشگاه آزاد و همکاری معاونت پژوهش و فناوری، پایان‌نامه‌ها به سمت احیای این شخصیت‌ها رهنمون می‌شود.


طرح ملی سبک زندگی نیز یکی دیگر از فعالیت‌های حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد است که با نظارت بر حوزه علوم‌ اجتماعی، دینی و اعتقادی از مفاخر و مشاهیر ایرانی و اسلامی الگوسازی می‌کند و مدل‌های زندگی آنها را با تعاریف جدید ارائه می‌کند تا مورد اقبال قرار گیرد

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب مبنی بر اینکه فرزندان ما مشاهیر و دانشمندان خارج از کشور را بهتر از مشاهیر ایرانی می‌شناسند، افزود: در همین جهت معاونت دانشجویی و فرهنگی در تلاش است مفاخر ایرانی شناسایی و کارهای پژوهشی انجام و به جامعه معرفی شوند. بدیهی است لیستی از شخصیتهای ایرانی که در سطح بین المللی قابل طرحند، باید با همکاری نهادهای مسوول در دبیرخانه یونسکو به عنوان دانشمندان ایرانی ثبت شود.


به گفته دکتر طه هاشمی، طرح ملی سبک زندگی نیز یکی دیگر از فعالیت‌های حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد است که با نظارت بر حوزه علوم‌ اجتماعی، دینی و اعتقادی از مفاخر و مشاهیر ایرانی و اسلامی الگوسازی می‌کند و مدل‌های زندگی آنها را با تعاریف جدید ارائه می‌کند تا مورد اقبال قرار گیرد.


وی افزود: امروز باید مدل‌های درست زندگی را در اختیار افراد جامعه قرار دهیم. یکی دیگر از فعالیت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی پرداختن به اخلاق حرفه‌ای است که تاکنون 52 حرفه توسط یکی از کمیته‌های شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی بررسی شده که متناسب با انحرافات و معضلاتی که در این حرفه‌ها با آنها مواجهیم، تولید محتوا شده و از طریق اساتید به دانشجویان منتقل شود. در حوزه اخلاق به هیچ وجه به دنبال آموزش اخلاق به صورت کلاسیک یا اختصاص واحد مرتبط با آن نیستیم؛ بلکه اعتقاد داریم هر استادی در رشته خود می‌تواند نکات اخلاق حرفه‌ای را در کنار تدریس مباحث تخصصی خود به دانشجویان منتقل کند.


او ادامه داد: طرح نگاه علمی به قرآن با عنوان «علم در محضر قرآن» نیز یکی از برنامه‌هایی است که با رویکرد علمی به قرآن می‌تواند دروازه‌های جدیدی برای دانشجویان باز کند، البته کارهایی از این دست در گذشته هم انجام شده اما برای جامعه امروز کافی نیست. تمام این موارد موضوعاتی هستند که می‌توانند در انتخاب کتاب سال دوره آینده نقش موثری داشته باشند. استادان و دانشجویان می‌توانند با انتخاب یکی از این موارد تولید محتوا کنند تا بتوانیم فعالیت‌های فرهنگی را در این حوزه‌ها گسترش دهیم.


طه هاشمی در پایان گفت: با اجرای این برنامه‌ها می‌توانیم به غنای علمی و فرهنگی کشور کمک کنیم و در توسعه فرهنگی و ایجاد اجتماعی سالم گام برداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته