وزیر کشور: واقعیت در تهران این است که یک گفتمان و هوادارانشان پیروز شدند/ وقتی رئیس من نفر سوم میشود نشانه صحت انتخابات است/ اگر کسی متهم به نفوذ است دستگاههای متولی رسیدگی کنند
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، عبدالرضا رحمانیفضلی، وزیر کشور، عصر امروز در نشست خبری خود با خبرنگاران با اعلام پایان شمارش آرا در سراسر کشور و قطعی شدن نتایج انتخابات در 99درصد حوزههای انتخابیه گفت: مشارکت مردم در انتخابات در سراسر کشور 62درصد بوده و در تهران مشارکت مردم 50درصد بوده است.
رحمانیفضلی در پاسخ به پرسش خبرنگار آنا «مبنی بر اینکه در زمان ثبتنامها عدهای به میزان ثبتنام اعتراض کردند و در زمان مشارکت نیز عدهای به تبلیغ برای مشارکت در انتخابات شبهه وارد کردند، با وجود این 30 نفر از نمایندگان تهران تقریبا تغییر کردند. ارزیابی شما از این وضع چیست؟»، گفت: با توجه به گفتمانهای مختلف در کشور و در اقصینقاط مختلف، رأی مردم به گفتمان، عملکرد و حامیان آنهاست. واقعیت در تهران این است که یک گفتمان و هواداران آنها پیروز شدند و الان واقعیت جلوی چشم ماست و نیاز به تحلیل ندارد.
نه من، نه آقای مقیمی، سفری به مشهد نداشتهایم
وزیر کشور همچنین درباره شایعه سفر خود به مشهد طی روزهای گذشته گفت: من سفری به مشهد نداشتم و آقای مقیمی نیز به مشهد نرفتهاند و موضوع سفر آقای امیری هم مطرح نشده است.
آقای هاشمی بازدیدی از ستاد انتخابات نداشتند
وزیر کشور در مورد بازدید رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از محل ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: آقای هاشمی از این مسیر تشریف میبردند و من نمیدانم که قصد ایشان بازدید از محل ستاد انتخابات بوده یا نه. بازدید اشخاص از ستاد انتخابات باعث افتخار ماست ولی ایشان به ستاد انتخابات تشریف نیاوردند و دلیلش را هم من نمیدانم.
نباید به سلامت انتخابات خدشهای وارد شود
وی همچنین درباره احتمال دخالت نهادهای مختلف در امر انتخابات گفت: پیش از این نیز از من در مورد دخالت دستگاهها و نهادهای مختلف از جمله دستگاههای نظامی پرسیده شد، اما اگر آنها میخواستند دخالت کنند این جنس افراد نباید انتخاب میشدند، بهتر است به سلامت انتخابات خدشهای وارد نشود.
یک بار هم از جاهای مختلف با من تماس نگرفتند
رحمانی فضلی در ادامه درباره وجود فشار بر وزارت کشور در زمان شمارش آرا اظهار کرد: هیچ فشاری وجود نداشته است؛ اصولا من فشارپذیر نیستم و اگر کسی فشاری بیاورد برعکس آن عمل میکنم. یک بار هم از جاهای مختلف با من تماس نگرفتند و چون ارتباط من با افرادی ظن وجود فشار را ایجاد میکرد، حتی با برخی از دوستانم هم ارتباطی طی این روزها نداشتم. از طرفی رئیسجمهوری که رئیس بنده نیز است در این انتخابات نفر سوم میشود که این نشان از صحت انتخابات است.
وی ادامه داد: مردم اراده کردند که به 30 نفر رأی بدهند و هیچگونه دخالتی هم نبوده است. اما برخی از افراد از شهرستانها تماس میگرفتند و ابراز نگرانی میکردند.
وزیر کشور اضافه کرد: در این دوره از انتخابات 60هزار بازرس در شعبههای اخذ رأی وجود داشته است.
نبود آمار در برخی لیستهای اعلامی خبرگان، به دلیل سرعت کار بوده است
وزیر کشور همچنین در مورد شبهه اعلام آمار منتخبان مجلس خبرگان گفت: اینکه برخی لیست اعلامی منتخبین خبرگان آمار عددی نداشت به خاطر سرعت و اینکه میخواستند در لحظه آخر آمار را ارائه دهند و در آن شب که به اشتباه لیست خبرگان تهران را نهایی اعلام کردند، به خاطر این بود که از سیستم به اشتباه پرینت گرفته بودند و ناشی از عجله بود که تصحیح شد.
اگر کسی متهم به نفوذ است دستگاههای متولی رسیدگی کنند
وزیر کشور در مورد اتهام برخی نسبت به لیستهای انتخاباتی با عنوان لیست انگلیسی تصریح کرد: همه کسانی که اقدام به حضور کردهاند و طبق قانون مشارکت میکنند همه را در چارچوب نظام محق میدانیم. اگر کسانی متهم هستند به اینکه نفوذی هستند یا همکاری غیرقانونی انجام میدهند، دستگاههای متولی باید رسیدگی کنند و به صورت کلی نمیتوانیم در جامعه قطببندی سیاسی ایجاد کنیم که منجر به اختلاف سیاسی شود.
وی در مورد علت تأخیر اعلام میزان مشارکت مردم گفت: ما چون باید تمام آرای مأخوذه را حساب میکردیم، کمی با تأخیر میزان مشارکت اعلام شد.
وی اضافه کرد: تأخیری در شمارش آرا نداشتیم و تهران یکشنبهشب تمام شد و بعد ثبت آنها شروع شد. اگر مردم به خاطر داشته باشند اعلام آرای تهران تا سهشنبه طول میکشید.
وزیر کشور تأکید کرد: در این دوره از انتخابات کمترین میزان تخلف را داشتهایم و از طرفی بیشترین میزان همکاری را از سوی رسانهها شاهد بودیم.
رحمانیفضلی در مورد شبهه ابطال آرا در کرج گفت: شکایتهای متعددی در اینباره از کانالهای مختلف به ما اعلام شد، اما مبنا میزان آرای ماخوذه صحیح است و اگر شکایتی باشد طبق قانون رسیدگی خواهد شد.
انتهای پیام/