پزشکیان: اگر عملکرد ما بر اساس تقوی و عدالت بود با این وضعیت مواجه نبودیم
به گزارش خبرگزاری آنا، «مسعود پزشکیان» در همایش کارگزاران گزینش کشور که امروز چهارشنبه 12 دیماه 1403 در محل سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، با اشاره به پخش بخشهایی از سخنان سردار شهید دلها، حاج قاسم سلیمانی، با گرامیداشت یاد و خاطره سردار مقاومت، گفت: سخنان سردار سلیمانی تلنگری به ما بود که با مردم چگونه باید رفتار کنیم.
رئیسجمهور تأکید کرد: واقعیتها و مشکلاتی که امروز در بخشهای مختلف جامعه با آن مواجه هستیم به خاطر رفتار اشتباه خود ما است و اگر رفتار ما درست بود و عملکرد ما بر اساس نقوی و عدالت و انصاف بود، با این وضعیت مواجه نبودیم.
پزشکیان افزود: رهبر معظم انقلاب همواره تأکید دارند که ما باید در مدیریت، اعمال و رفتار خود الهامبخش باشیم اما امروز با آنچه باید باشیم خیلی فاصله داریم.
رئیسجمهور تصریح کرد: دین اسلام برای این آمده است که عدالت و انصاف را در بین مردم جاری و ساری کند، اگر درست آموزش میدادیم و با عدالت و انصاف رفتار میکردیم، دنبال این نبودیم که کف خیابان با مردم برخورد کنیم.
وی افزود: اگر در سیستم اداری امروز با مشکلات متعدد مواجه هستیم به خاطر این است که در انتخابهای خود درست رفتار و عمل نکردهایم.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید ابزاری داشته باشیم که فرد متقیتر را تشخیص دهیم، افزود: از کتاب قرآن و احادیث اینگونه برمیآید که متقی کسی است که حرکت بدون خطا انجام میدهد. شهید مطهری میگوید متقی در زمین گلآلود و کثیف باید طوری حرکت کند که لکهای از آن کثیفی به لباس و تنش نرسد.
وی با نقل بیانی از امیرالمؤمنین (ع)، خاطرنشان کرد: کسی که خطا میکند سوار بر اسبی وحشی است که افسار اسب در دستش نیست و به سمت آتش میرود اما تقوا همچون اسب رامی است که افسار در دست سوار است و به هدف خود میرسد. برتقوا هلاکت معنا ندارد، اگر جامعه تشنه است، اگر جامعه مشکل دارد و با مسائلی روبرو هستیم، باید اختلافات و مشکلات را حل کنیم و توبه کنیم.
پزشکیان تصریح کرد: بسیاری از واقعیتها و مشکلاتی که در مدیریت، مدرسه، بازار و... داریم مقصر ما هستیم، اگر درست عمل میکردیم اینگونه نبود. اگر بر اساس نگاه (امیرالمؤمنین) حرکت میکردیم امکان نداشت به این مشکلات برسیم.
رئیسجمهور با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم (ص) که میفرمایند «امانت را باید به اهل آن بسپارید»، گفت: سردار سلیمانی گفت که مرا رد کرده بودند، من را هم رد کرده بودند و اگر پادرمیانی رهبر انقلاب نبود من هم تأیید نمیشدم.
پزشکیان ادامه داد: برای غلبه بر مشکلات و بحرانها و اداره درست کشور باید دنبال کسانی بگردیم که میتوانند مشکلات اقتصادی، علمی و اجتماعی را حل کنند.
وی به بیان خطبهای از حضرت علی (ع) اشاره کرد و افزود: خیانتی بالاتر از این نیست که به خاطر ارتباط و دوستی افرادی را بر سر کار بیاورید که تجربه ندارند. مگر میشود کسی که تجربه ندارد مدیرکل یا رئیس اداره شود؟ اما متأسفانه در جامعه ما این موضوع اتفاق افتاده است.
رئیسجمهور یادآور شد: شاهد بودهایم که طرف هیچ تجربهای ندارد اما ناگهان مدیرکل سازمانی میشود چون حزباللهی است، آیا حزباللهی باید بدون تجربه و امتحان بالا بیاید؟ میشود مسئولیت را به کسی سپرد که تجربه و علم لازم آن را ندارد؟ آیا خیانتی بالاتر از این وجود دارد.
وی تأکید کرد: مشکلاتی که داریم از این است که کارها را به کسانی میسپاریم که تجربه و علم کافی ندارند وگرنه امکان ندارد ایرانی داشته باشیم که از همسایگان عقبتر باشد در حالی که رهبر انقلاب میگوید باید در علم، نوآوری، مدیریت و اقتصاد الهامبخش باشیم.
پزشکیان ادامه داد: آنچه باید بشویم در رفتار است در زبان بگوییم کافی نیست. مردم وقتی رفتار، علم، مهارت، عمل و درستی را ببینید باور میکنند اما اگر غیرازاین باشد هرگز باور نمیکنند.
رئیسجمهور با اشاره به بخشهایی از کتاب «حق و باطل از دیدگاه قرآن» نوشته شهید بهشتی، گفت: امتی را نشناسید، رفتارشان را ببینید اگر منصفانه و مهربانانه است و منصف هستند، آن اسلام است. در مقابل عدهای که از اخلاق پیاده هستند، انصاف ندارند، هر اسمی روی آن بگذارید اسلام نیست. اسلام یعنی رحمت، انصاف، حق و عدالت. دین اسلام و مذهب آمده است که حق و عدالت را در جامعه پیادهسازی کند.
وی افزود: کسی که کرامت بیشتر دارد متقیتر است، متقیتر نه آن سوا لاتی که ما در گزینشها میپرسیم. متقیتر یعنی در کاری که میکند بینقصتر و اثرگذارتر است. اگر اینها را داشتیم و عمل میکردیم امروز به دنبال این نبودیم که در کف خیابان با افراد برخورد کنیم.
پزشکیان با تأکید بر اینکه کار را باید به کاردان سپرد و بر اساس عملکرد افراد آنها را قضاوت کنیم، گفت: روز قیامت اجازه نمیدهند حرف بزنیم بلکه میگویند عملکردت چه بود؟ خداوند پاداش کار خیر را حتی اگر بهاندازه ذرهای باشد، خواهد داد. خداوند از من مدیر هیچ بهانهای را نخواهد پذیرفت وقتی در بیعدالتی و بیانصافی هستم. بار سنگینی بر دوش ما مسلمانان و مدعیان حق و عدالت است که در جامعه حق و عدالت و انصاف را پیاده کنیم. این چیزی است که باید به دنبال آن باشیم نه اینکه قوموخویش و دسته و حزب جناح خود را حاکم کنیم.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید کمک کنیم افرادی که متقیتر هستند انتخاب شوند، گفت: باید کار را به کاردان بسپاریم و کمک کنیم که بهترینها و متقیترها را انتخاب کنیم. باید جور دیگر نگاه و عمل کنیم. ایران برای همه ایرانیان است، ایران ما سرزمینی از قومیتها، لهجهها و زبانهاست و ما میتوانیم بر اساس عدالت و انصاف در کنار هم زندگی کنیم.
پزشکیان افزود: میتوانیم با عزت و سربلندی و الهامبخشی در منطقه خاورمیانه زندگی کنیم که به عنوان مسلمان و ولایتفقیه باید کاری کنیم که الگو شویم. الگو شدن با گفتن نیست، با دعوا کردن نیست بلکه با رحمت و انصاف و گذشت است.
وی اظهار کرد: باید در رفتار خود نشان دهیم، گفتار ما را کسی متوجه نمیشود. در هر زبان و دین و مذهب، در هر قومیت و جنسیتی که باشند رفتار من را متوجه خواهند شد.
رئیسجمهور در پایان ابراز امیدواری کرد که مسئولان گزینش طوری فعالیت کنند که امانت به امانتدار، افرادی دلسوزتر، داناتر، عالمتر، با اخلاقتر و آگاهتر برسد.
انتهای پیام/