دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1394 - 14:03

دانشمندان صدای مومیایی اوتسی را درمی‌آورند

دانشمندان ایتالیایی در حال بررسی مرد یخی اوتسی هستند و امیدوارند بتوانند با سی‌تی اسکن از گلو و بافت‌های صوتی‌ این مومیایی، صدای وی را با کمک یک نرم‌افزار پیچیده بازسازی کنند.
کد خبر : 69642

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از AncientOrigins، دانشمندان قصد دارند با شناسایی جنس و طنین صدای اوتسی، صدای او را بازسازی کنند تا از طریق این مومیایی که قدیمی‌ترین مومیایی جهان به شمار می‌رود، آواهای عصر حجر را بشناسند.


رونالدو فوستوس، رئیس تیم تحقیقاتی ایتالیایی، در مورد پیچیدگی‌ها و مشکلاتی که در بررسی روی این مومیایی 5300 ساله با آن روبه‌رو هستند، می‌گوید: «در ابتدا به دلیل شرایط مومیایی نمی‌توانستیم از روش تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا MRI استفاده کنیم. یکی دیگر از مشکلات‌مان وضعی است که بدن این مومیایی دارد؛ یکی از دست‌هایش روی گلویش قرار دارد و همین امر، سی‌تی اسکن را دشوارتر کرد. اما با تمام این چالش‌ها می‌دانستیم که بالاخره راهی را برای شناسایی و بازسازی صدای این مرد یخی خواهیم یافت».


این مرد یخی در یک قطعه یخ هفت درجه سانتی‌گرادی و با رطوبت 100 درصدی قرار گرفته بوده و به همین دلیل سالم باقی مانده است.


فوستوس می‌افزاید: «قبلا نمی‌دانستیم که این مرد یخی در زمان حیاتش به چه زبانی صحبت می‌کرده اما با بازسازی طنین یا زنگ صدای او می‌توانیم لهجه او را دریابیم. به طور مثال شاید لهجه مردمان هم‌نوع اوتسی به روشی غیر از سیسیلی‌ها باشد و حرف a را به روش دیگری ادا می‌کردند».



این پیکر یخ‌زده در ۱۹۹۱ در یخ‌رود شنالشتال در کوه‌های آلپ اوتسال در نزدیکی هاوبسلابیوخ در مرز میان اتریش و ایتالیا یافت‌ شد. نام او را از اوتسال همان منطقه‌ای که وی را یافتند گرفته ‌شده‌ است. او کهن‌ترین مومیایی طبیعی یافت‌شده در اروپا به شمار می‌رود.


مترجم: نسترن صائبی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب