تولد یک ابرنواختر از میان غبار کهکشانی
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از APOD، این نخستین انفجار عظیم ستارهای است که در اوائل ماه فوریه رخ داده است و کهکشانی که در آن این انفجار اتفاق افتاده، کهکشان خوشعکس و نورانی «قنطورس ای» (Centaurus A) است که به وسیله دوربینهای دوچشمی قابل رویت است و شهرت آن به دلیل داشتن انبوه چشمگیری از رشتههای غبار کدر و نورآشام در مرکزش است.
تصویر قنطورس ای توسط تلسکوپ فضایی هابل با رزولوشن (کیفیت تصویر) بالا گرفته شده است و در تصویر کوچک سمت راست همین ابرنواختر را میبینید که از روی زمین و تنها دو روز پس از یافته شدن ابرنواختر گرفته شده است.
این ابرنواختر با نام SN2016adj با دو خط تیره در تصویر سمت راست نشان داده شده است که درست سمت چپ یک ستاره پرنور که در واقع از ستارگان پیشزمینه و در کهکشان راه شیری خودمان است، قرار دارد.
در حال حاضر گمان میرود SN2016adj ابرنواختری از رده IIb باشد، یعنی ابرنواختر یک ستاره که هسته آن از هم پاشیده شده است و از آنجا که از میان یک رشته شناخته شده گرد و غبار تشکیل شده، توجه بسیاری از اخترشناسان را به خود جلب کرده است.
شاید رصدهای کنونی و آینده از این ابرنواختر بتواند سرنخهای تازهای درباره سرنوشت ستارگان بزرگ و نحوه پیدایش برخی از عنصرهایی که در زمین خودمان یافته شده به ما بدهد.
مترجم: نسترن صائبی
انتهای پیام/