دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 اسفند 1394 - 10:31

میتسوبیشی نمایشگر تصاویر معلق در آسمان ساخت

غول تکنولوژی ژاپن، نوعی نمایشگر تازه طراحی کرده که امیدوار است با آن بتواند المپیک 2020 را با تصاویر سه‌بعدی معلق در فضا جشن بگیرد.
کد خبر : 69010

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، هنوز راهی پرفراز و نشیب تا رسیدن به هولوگرام‌های تخیلی فیلم‌هایی مانند جنگ ستارگان پیش‌روست اما میتسوبیشی ژاپن نمایشگری ساخته است که می‌تواند پیشگام این راه باشد.


این شرکت ژاپنی به تازگی نمایشگری ساخته که حاصل تلفیق دو قانون پایه‌ای فیزیک نور است. بنیاد کار این نمایشگر به این شکل است که ابتدا نور ورودی، به وسیله یک فیلتر منشور مانند، به دو دسته نور عبوری و نور بازتابی تفکیک می‌شود؛ سپس یک صفحه کاملا بازتابنده در پشت قرار دارد که نوری را که عبور می‌کند و به آن می‌رسد، دقیقا در همان مسیری که آمده بازتاب می‌دهد.


به این ترتیب بخشی از تصویر به وسیله منشور و بخشی از تصویر به وسیله پرده آیینه‌ای تشکیل می‌شود و در نتیجه قسمت‌های مختلف تصویر در نقاط مختلفی در فضا تشکیل می‌شوند که این خاصیت سه‌بعدی آنها را ایجاد می‌‌کند.



نکته بعدی که این نمایشگر را مورد توجه قرار می‌دهد این است که تصویر تشکیل‌شده در فاصله یک‌ متری نمایشگر و به‌صورت معلق در میان زمین و آسمان به‌صورت مجازی تشکیل می‌شود اما این نکته مشکل دیگری را برای کار ایجاد می‌کند.


وقتی تصاویر به‌ صورت معلق، سه‌بعدی و در ابعاد واقعی (حداکثر 56 اینچ) تشکیل می‌شوند، برخی از افراد که مشکلات آستیگمات یا دوربینی و نزدیک‌بینی دارند، نمی‌توانند روی محل درست تمرکز کنند و تصویر را ببینند.


برای حل این مشکل نیز میتسوبیشی یک پرده ثانویه درست کرده است که درست پشت تصویر قرار دارد و می‌تواند محل دقیقی را که باید نگاه بیننده روی آن تمرکز کند، به‌ طور ناخودآگاه با پخش تصویر نشان دهد.


براساس اعلام شرکت میتسوبیشی این شرکت هنوز موفق به عملیاتی یا تجاری کردن این طرح نشده است اما امیدوار است نخستین نمونه کار این نمایشگر را در المپیک سال 2020 توکیو به‌کار گیرد.


مترجم: محمدرضا احمدی‌نیا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب