دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 بهمن 1394 - 10:08
احکام ویژه ایام انتخابات

رهبر انقلاب به 8 استفتا درباره انتخابات چه پاسخی دادند؟

پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری احکام ویژه ایام انتخابات را با توجه به در پیش رو بودن دو انتخابات مهم مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در هفتم اسفندماه سال جاری منتشر کرد.
کد خبر : 67794

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، پاسخ‌های حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی به هشت سؤال مطرح شده درباره انتخابات به شرح زیر است:


1- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران شرعا واجب است و عدم شرکت حرام است؟


ج) شرکت درانتخابات نظام جمهوری اسلامی برای افراد واجد شرایط، یک وظیفه شرعی، اسلامی و الهی است.


۲- آیا شرکت در انتخابات جمهوری اسلامی ایران واجب عینی است یا کفایی؟


ج) واجب عینی است.


۳- با توجه به این که زن جهت شرکت در انتخابات می‌بایست از منزل خارج شود آیا واجب است از شوهر اجازه بگیرد ؟ و اگر شوهر به همسرش اجازه شرکت در انتخابات را ندهد یا رضایت نداشته باشد تکلیف زن چیست؟


ج) شرکت در انتخابات منوط به اذن شوهر نیست.


۴- حکم رأی دادن سفید و بی‌نام چیست؟ در صورت عدم شناخت و تحقیق ، یا تحقیق کافی و عدم وصول به نتیجه و تحیّر در انتخاب اصلح چطور؟


ج) در هر صورت اگر رأی سفید دادن موجب تضعیف نظام اسلامی باشد، حرام است.


۵- در صورتی که به شخصی رأی داده شود و بعداً ایشان آن طور که باید به احکام اسلامی عمل نکند و موجب نارضایتی گردد ، آیا فرد رأی دهنده، در محضر خداوند متعال مسئول خواهد بود یا خیر ؟


ج) اگر بر طبق موازین شرعی عمل کرده است، مسئول نخواهد بود.


۶- در ایام انتخابات جهت شناخت کاندیدای مناسب، می‌بایست نواقص و عیوب و امتیازات آنها را در گذشته و حال تفحص کرد تا فرد لایق را پیدا نمود، آیا صحبت کردن پشت سر کاندیداها برای انتخاب فرد اصلح، ‌جایز است؟ ملاک چیست؟


ج) در امور مربوط به انتخابات در حد مشاوره، اشکال ندارد.


۷ - با توجه به نزدیکی زمان انتخابات آیا دعوت بسیج از کاندیداها برای تبیین مواضع خود در مسجد اشکال دارد ؟


ج) باید بر طبق قوانین و مقررات نظام اسلامی عمل شود.


۸ - حکم شرکت یا عدم شرکت در انتخابات سایر کشورها چیست؟ آیا در این حکم فرقی بین کشور اسلامی و غیر اسلامی و انتخابات رسمی کشوری و انتخابات غیر رسمی کوچک وجود دارد یا خیر؟ اگر فرق دارد، حکم هر کدام چیست؟


ج) به طور کلی شرکت در انتخاباتی که موجب جلوگیری از فساد و یا فساد بیشتر شده و یا شرکت نکردن موجب تضعیف اسلام و مسلمین شود، واجب است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب