میانگین سرعت اینترنت همراه در سال ۱۴۰۱ چقدر رشد کرده است؟/ افت رتبه جهانی ایران در شبکه ارتباطات ثابت و سیار
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس گزارش اعلام شده از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی سرعت اینترنت همراه در سه ماهه اول سال ۱۴۰۱ نسبت به زمستان سال ۱۴۰۰ تا حدودی افزایش یافته و حجم مصرف کاربران این شبکه ارتباطی نیز بیشتر شده است.
همزمان با توسعه روزافزون فناوریهای ارتباطی در سراسر دنیا نیاز کاربران به شبکه مخابراتی باکیفیت افزایش یافته و از همین رو ارائه اینترنت پرسرعت و بدون اختلال به مردم ضروری است. برای حفظ پایداری و همچنین ارتقای کیفیت خدمات ارتباطی دولتها ملزم به توسعه زیرساختهای مخابراتی هستند. آمارهای بینالمللی به روشنی نشان میدهد در مناطقی که سرعت اتصال به اینترنت بالاتر است مردم از کیفیت زندگی خود رضایت بیشتری دارند و به همین دلیل کارشناسان کیفیت خدمات مخابراتی را یکی از مهمترین شاخصههای رضایت از زندگی در عصر کنونی میدانند.
بیشتر بخوانید:
سهم اندک ایران از اقتصاد دیجیتال جهان با وجود ظرفیتهای گسترده داخلی!
بررسی گزارش منتشر شده از سوی رگولاتوری حاکی از آن است که سرعت سرویسهای اینترنتی در حال ارائه از سوی دو اپراتور مسلط بر بازار(ایرانسل و همراه اول) در بهار سال جاری نسبت به سه ماه پایانی سال ۱۴۰۱ افزایش یافته است. به طور دقیقتر متوسط سرعت اینترنت عرضه شده از سوی ایرانسل در حال زمستان سال گذشته در شبکه ۴4 برابر با ۱۱.۴مگابیت در ثانیه و در شبکه ۳G برابر با ۲.۲ مگابیت بر ثانیه بوده و سرعت اینترنت همراه این شبکه در بهار سال ۱۴۰۱ در شبکه های 3G و 4G به ترتیب به عدد ۲.۴ و ۱۲.۳ مگابیت بر ثانیه رسیده است. سرعت سرویسهای در حال ارائه شرکت همراه اول نیز در هر دو شبکه 3G و 4G از ۴.۷ و ۸.۲ مگابیت در ثانیه در زمستان سال گذشته به ۴.۱ و ۹.۷ مگابیت در ثانیه در سه ماهه نخست سال جاری رسیده است.
صعود داخلی و سقوط بینالمللی اینترنت ایران
البته افزایش سرعت سرویسهای در حال ارائه از سوی اپراتورها نه تنها موجب ارتقای رتبه جهانی ایران در شبکه ارتباطات سیار نشده بلکه طبق آخرین آمار منتشر شده در سایت معتبر اسپیدتست جایگاه ایران در اینترنت سیار یک پله سقوط کرده و با میانگین سرعت ۲۷.۱۷ مگابیت در ثانیه به رتبه ۷۲ جهان رسیده است. وضعیت در شبکه ارتباطات ثابت به مراتب بدتر است و بر اساس آمار سایت نام برده شده هم اکنون ایران در اینترنت ثابت با میانگین سرعت ۱۰.۲۳ مگابیت در ثانیه در رتبه ۱۴۵ جهان قرار دارد که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته سقوط ۴ پلهای جایگاه بینالمللی ایران را نشان میدهد.
کاربران در چند ماهه گذشته بارها به موضوع افت محسوس سرعت و کیفیت اینترنت سیار و ثابت اعتراض کردند و از وزارت ارتباطات به عنوان متولی توسعه شبکههای ارتباطی خواستهاند به سرعت اپراتورها را ملزم به ارتقای کیفیت بستههای ارتباطی کند. با این وجود به اعتقاد اکثر کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات وزارت ارتباطات در چند ماهه گذشته سیاست مدارا با اپراتورها در پیش گرفته و به نظر میرسد میخواهد آنها را به هر نحو ممکن از افزایش قیمت بستههای اینترنتی منصرف سازد.
کاربران همچنان در انتظار مشاهده تأثیر پروژههای بزرگ ارتباطاتی کشور
وزارت ارتباطات در دولت سیزدهم با شعار طعم شیرین فناوری پروژههای بزرگی از قبیل فیبر نوری نقاط(FTTx)، پروژه افزایش ظرفیت ترافیک بینالملل و بهروزسانی تجهیزات مورد استفاده در شبکه ارتباطات سیار را از سال گذشته آغاز کرده و اگرچه عیسی زارعپور مدعی است این پروژههای ملی چه در کوتاه مدت و چه در بلند مدت موجب بالا رفتن سرعت اینترنت میشود تا این لحظه تلاشهای این وزارتخانه موجب ارتقای جایگاه بینالمللی اینترنت ایران در شبکههای سیار و ثابت نشده است.
از طرفی این روزها به دلیل فعال شدن قابلیت «جستوجوی ایمن» در اکثر اپراتورهای سرویس دهنده شبکه ارتباطی در ایران نارضایتیهای زیادی در مورد اینترنت ثابت و سیار در کشور ایجاد شده و برخی از کاربران فعال شدن این قابلیت را مرتبط با موضوع ایمنسازی فضای مجازی برای کودکان میدانند. در همین رابطه محمد کشوری، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید «هرچند ممکن است هدف از فعالسازی قابلیت «جستوجوی ایمن» جلوگیری از دسترسی کودکان به سایتهایی خاص باشد ولی نتیجه عرضه چنین سرویسی این میشود که بزرگسالان نیز امکان دسترسی به بسیاری از محتواهای موجود در اینترنت را از دست میدهند. تا این لحظه بنده نشنیدم که وزارت ارتباطات صراحتاً اعلام کند قابلیت جستوجوی ایمن در راستای پروژه اینترنت کودک عرضه شده است.»
به گفته این کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات «فعالسازی قابلیت جستوجوی ایمن تا حدودی برای کودکان مفید است ولی در طولانی مدت موجب بروز مشکلات زیادی برای همه کاربران میشود. بنده به شدت با عرضه اینترنت طبقاتی مخالف هستم ولی ارائه سرویسهای مخصوص کودکان نیز ضروری است. در ایران سواد دیجیتال خانوادههای به حدی نیست که شیوه دسترسی کودکان به اینترنت را تنظیم کنند از همین رو ایجاد زیرساختی مناسب به عنوان اینترنت کودکان توسط دولت بسیار مهم است. البته در هر صورت خانواده باید امکان تغییر سطح دسترسی کودک خود را داشته باشد.»
انتهای پیام/۴۱۴۴
انتهای پیام/