دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 تير 1401 - 13:59
کودکان در دنیای مجازی (۳)/ کشوری در گفت‌وگو با آنا:

«اینترنت کودک» پروژه جدیدی نیست/ محدودسازی سطح دسترسی کاربران به اینترنت با فعال‌سازی قابلیت «جست‌وجوی ایمن»

یک کارشناس فضای مجازی و فناوری اطلاعات گفت: پروژه‌هایی با عنوان اینترنت کودکان در دولت‌های قبل هم آغاز شده بود و از همین رو تهیه «لیست سفید» اینترنت برای دسته‌ای مشخص از کاربران موضوع جدیدی نیست.
کد خبر : 669862

کودکان در فضای مجازی

محمد کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا درباره برنامه‌های اعلام شده از سوی وزارت ارتباطات برای عرضه سرویس‌های اینترنت ویژه کودکان اظهار کرد: طرح اینترنت کودک طرح جدیدی نیست و از سال‌ها پیش صحبت‌های زیادی در مورد آن مطرح و سرویس‌هایی نیز ارائه شده است. در واقع سیم‌کارت مخصوص کودکان از سال‌ها قبل معرفی شده است. در شبکه اینترنتی که از طریق این سیم‌کارت‌ها امکان اتصال به آن وجود دارد فهرستی از سایت‌های ایمن قرارداده شده و کودکان تنها می‌توانند این سایت‌های مجاز و از پیش مشخص شده را مشاهده کنند. پس ارائه «لیست سفید» به هیچ عنوان جدید نیست.

 

وی افزود: موضوع «سیف سرچ» یا «جست‌وجوی ایمن» دقیقاً طرحی در راستای اینترنت کودکان نیست. از همین رو ربط دادن این دو موضوع به هم درست نیست. جست‌وجوی ایمن برای همه مردم است در صورتی که اینترنت کودک فقط مخصوص دسته‌ای خاص از کاربران است.

 

قابلیت جست‌وجوی ایمن محدودیت‌های دسترسی به اینترنت را افزایش می‌دهد

 

این کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: هرچند ممکن است هدف از فعال‌سازی قابلیت «جست‌وجوی ایمن» جلوگیری از دسترسی کودکان به سایت‌هایی خاص باشد ولی نتیجه عرضه چنین سرویسی این می‌شود که بزرگسالان نیز امکان دسترسی به بسیاری از محتواهای موجود در اینترنت را از دست می‌دهند. تا این لحظه بنده نشنیدم که وزارت ارتباطات صراحتاً اعلام کند قابلیت جست‌وجوی ایمن در راستای پروژه اینترنت کودک عرضه شده است.

 

کشوری بیان کرد: اکنون بین کاربران و کارشناسان صحبت‌های زیادی مطرح می‌شود که فعال‌سازی جست‌وجوی ایمن برای همه مردم مقدمه محدودسازی گسترده دسترسی به اینترنت است و در این رابطه باید گفت قطعاً برنامه‌ای برای قطع کامل اینترنت در ایران وجود ندارد ولی تعدادی از مسئولان بدشان نمی‌آید تا آنجایی که می‌توانند محدودیت‌هایی را برای دسترسی به اینترنت ایجاد کنند و به زعم خودشان از انتشار محتوای ناسالم جلوگیری کنند.

 

قابلیت جست‌وجوی ایمن منجر به محدودسازی سطح دسترسی کاربران می‌شود

 

وی ادامه داد: فعال‌سازی قابلیت جست‌وجوی ایمن تا حدودی برای کودکان مفید است ولی در طولانی مدت موجب بروز مشکلات زیادی برای همه کاربران می‌شود. بنده به شدت با عرضه اینترنت طبقاتی مخالف هستم ولی ارائه سرویس‌های مخصوص کودکان نیز ضروری است. در ایران سواد دیجیتال خانواده‌های به حدی نیست که شیوه دسترسی کودکان به اینترنت را تنظیم کنند از همین رو ایجاد زیرساختی مناسب به عنوان اینترنت کودکان توسط دولت بسیار مهم است. البته در هر صورت خانواده باید امکان تغییر سطح دسترسی کودک خود را داشته باشد.

 

این کارشناس ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: به نظر بنده به همان شدتی که باید از اینترنت مخصوص کودک حمایت نکرد باید با عرضه سرویس اینترنت سراسری طبقه‌بندی شده مخالفت کرد.

 

انتهای پیام/۴۱۴۴

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب