نخبگان المپیادهای علمی بورسیه و عضو هیئت علمی میشوند
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمدعلی زلفیگل، وزیرعلوم در دیدار با مسئولان دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به اینکه دانشآموزان در رشتههای المپیادهای دانشآموزی در علوم پایه مدالهای مختلف ملی و جهانی را کسب میکنند، اما در رشتههای غیر مرتبط تحصیل میکنند، افزود: این موضوع یک فاجعه است زیرا فردی که مدال جهانی ریاضی را کسب میکند اگر در همان رشته خودش تحصیل کند، به موفقیتهای خیره کنندهای دست پیدا میکند.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان میدهد عمدهترین دلیل این مسئله یعنی تحصیل نخبگان المپیادی کشور در رشتههای غیر مرتبط نگرانی نسبت به آینده شغلی خود است، اضافه کرد: افراد نخبه باید از آینده درخشان پیش روی خود مطمئن باشند.
این عضو کابینه سیزدهم با بیان اینکه تلاش میشود تعدادی از دانشجویان المپیادی در همان رشته خود تحصیل کنند، که امیدواریم این کار به سرانجام برسد، خاطرنشان کرد: علاوهبر آن تلاش میشود در رشته تجربی که سه برابر رشته ریاضی و فیزیک شرکتکننده در کنکور وجود دارد کسانیکه ریاضی، فیزیک و شیمی را با درصد بالایی تست میزنند، این امکان فراهم میشود در همان رشته ریاضی انتخاب کنند که البته این در حد یک ایده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه با مدیریت شایسته که در دانشگاه علوم پایه زنجان انجام گرفته هر فردی وارد این دانشگاه شود، چه در داخل و خارج احساس غرور میکند، اضافه کرد: این مکان دانشگاه منحصر به فردی است و در این میان دانشمندان و اساتید نامآوری در این واحد دانشگاهی هستند که برای کشور افتخار آفرین هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه طبیعی است در راس دانشگاه علوم پایه پروفسور ثبوتی و جزو مفاخر ماندگار کشور هستند، ادامه داد: نظام جمهوری اسلامی به دانشگاه علوم پایه زنجان نگاه دیگری دارد، که رهبری، رئیس جمهور و مدیران و وزرا این دانشگاه را بهصورت ویژه و خاص میبینند.
زلفیگل با بیان اینکه از سالهای اولیه تاسیس این دانشگاه به آن رفت و آمد داشتم، اظهار کرد: مهمترین کار انجام گرفته در این دانشگاه مستقل شدن هیئت امنای آن است، در حالی که بسیاری از دانشگاهها ۲ برابر این دانشگاه، دانشجو و هیئت علمی دارند اما این کار را انجام ندادهاند. شخصیت این دانشگاه با سایر دانشگاهها متفاوت است. نکاتی در خصوص پذیرش دانشجوی خارجی، سرفصل دوره و سهمیه دکتری، دیپلماسی علمی، بحث مهاجرت، تجهیزات و مواردی از این دست مطرح شد که تلاش میکنیم مدنظر قرار دهیم.
وی با بیان اینکه وزارتخانه به دنبال پیگیری اعتبارات ویژه بوده و مکاتبات لازم نیز انجام گرفته است، گفت: در صورت تخصیص اعتبارات، شاید همه نیازها برطرف نشود، اما بخشی از آن مرتفع خواهد شد که امیدواریم این مهم به وقوع بپیوندد.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه بحث تاسیس رشتهها در صورت امکان برای دانشگاه تحصیلات علوم پایه کمک خواهد شد، گفت: تلاش میشود مسائل مطرح شده دیگر نیز در جلسه هیئت دولت مطرح شود.
این مسئول با اشاره به اینکه در بازدید از دانشگاه زنجان آمار و ارقام ارائه شد که بخشی از آن رضایتبخش و بخشی دیگر آن نگران کننده بود، ادامه داد: بر این اساس باید در بحث فناوری و نوآوری باید اقدامات بیشتری در دانشگاههای استان انجام گیرد.
زلفیگل با بیان اینکه از جمله اقدامات شاخص این است که در ترویج علم به رغم اینکه هزینه دارد، به عبارتی دیگر آورده مالی ندارد سرمایهگذاری میکنند، اضافه کرد: این نوع نگاه ارزشمند است که دانشگاه کاری را انجام میدهد که آورده مالی ندارد اما برای ترویج علم و ایجاد انگیره دانشجویان تاثیرگذار هستند. به این مهم باید توجه داشت که رشتههای میانرشتهای باید توسط سازمان مدیریت و امور استخدامی به رسمیت شناخته شود و این موضوع اهمیت ویژهای دارد.
گفتنی است، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در سفر یک روزه خود به استان زنجان از بخشهای مختلف دانشگاه زنجان و دانشگاه علوم پایه زنجان بازدید کرد و در جریان مشکلات قرار گرفت.
انتهای پیام/۱۰۴/
انتهای پیام/