دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 اسفند 1393 - 16:41

پیش‌بینی محمدعلی انصاری از حاشیه‌سازی‌ها برای بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام(ره)

رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(س) گفت: اگر بتوانیم پاسخی در خور به سؤالات فلسفی و دینی جوانان بدهیم، خیلی از مشکلاتی که اکنون گریبانگیر آن هستیم، مرتفع خواهد شد.
کد خبر : 6677

به گزارش گروه سیاسی آنا، حجت‌الاسلام محمد علی انصاری در اولین جلسه ستاد بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) که امروز صبح در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد، با تسلیت فرا رسیدن ایام فاطمیه اظهار کرد: حضرت فاطمه زهرا(ره) افتخار اسلام، پیامبر اکرم و افتخار بشریت هستند.


وی ادامه داد: شیعیان جهان هر چه از مجد و عظمت و تعالی ارزشی و الهی کسب کرده اند مرهون وجود بزرگ و ناشناخته حضرت زهرا است. امید که بتوانیم از کوثر زلال این وجود آسمانی در همه ابعاد زندگی مان سیراب شویم. همه مردان و زنان ما بدانند که خداوند گوهر عظیمی را در میان آنها به ودیعه نهاده است که تا روز قیامت می‌تواند منشاء نیکی و انسانیت باشد.


انصاری با تشکر از دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت دهه فجر افزود: برگزاری باشکوه مراسم‌های دهه فجر باشکوه خاصی برگزار شد و راهپیمایی 22 بهمن که از یادگاران امام خمینی(ره) است، امسال پررنگ‌تر و باشکوه‌تر از هر سال برگزار شد.


وی با اشاره به اینکه «تا زمان برگزاری مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) فرصت کوتاهی است»، ادامه داد: به برکت انسجام ستادی مجموعه و مدیریت کارآمدی که در عرصه‌های گوناگون ستاد وجود دارد بسیاری از برنامه‌ریزی‌های شایسته این مراسم به خوبی انجام شده است و در حال انجام است. برادران عزیز در همه کمیته‌ها، مقدمات برگزاری مراسم را با قوت بیشتر و التزام افزون‌تر تدارک دیده‌اند.


به گزارش جماران، رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) با اشاره به تقارن سالگرد امام خمینی و میلاد با سعادت حضرت مهدی(عج) در سال آینده، افزود: روز 14 خرداد با 16 ماه شعبان مقارن است. این دو مناسبت که یکی از آنها یکی از بزرگترین جشن‌های اسلامی در کشورهای شیعه است و در جای جای کشورمان باشکوه خاصی برگزار می‌شود. دومین مناسب هم سالگرد بزرگداشت امام خمینی (ره) است که مردم در ایران و خیلی از کشورهای اسلامی جهان در آن حضوری فعال دارند. به اذعان خیلی از کارشناسان مراسم سالگرد امام خمینی در تهران یکی از بزرگترین و کم نظیرترین مراسم‌ها از لحاظ کمیت و کیفیت است.


وی افزود: همه می‌دانیم که عزا لزوما به معنی سینه‌زنی و گریه و زاری نیست و جشن هم لزوما به معنی پایکوبی و رفتارهایی نیست که حتما با برنامه‌های دیگر ناسازگار باشد. آنچه که امسال می‌تواند به عنوان مطالبه مردم و جامعه از ستاد بزرگداشت سالگرد امام خمینی مطرح باشد، این است که در تجمیع این دو اتفاق مهم جشن و عزا برنامه‌ای مناسب با شأن و شخصیت حضرت حجت(عج) و در عین حال متناسب با بزرگداشت امام خمینی(ره) تدوین و اجرا شود. تجمیع این دو فضا و هماهنگی بین آنها کار بسیار دشواری است و می‌تواند موجب حساسیت‌هایی شود.








معتقدم افرادی هستند که نه با برنامه‌ریزی‌های ستاد ما آگاهی کامل دارند و نه با جشن‌های امام زمان(عج) و واقعیت ایشان آشنا هستند، چه بسا، راه بیفتند و اشکال‌تراشی کنند که چرا جشن میلاد را به فضای دیگری تبدیل می‌کنید. ما نباید از این موضوع به خصوص در این مناسبت غافل باشیم

انصاری گفت: معتقدم افرادی هستند که نه با برنامه‌ریزی‌های ستاد ما آگاهی کامل دارند و نه با جشن‌های امام زمان(عج) و واقعیت ایشان آشنا هستند، چه بسا، راه بیفتند و اشکال‌تراشی کنند که چرا جشن میلاد را به فضای دیگری تبدیل می‌کنید. ما نباید از این موضوع به خصوص در این مناسبت غافل باشیم. قبل از انقلاب هم چنین جریاناتی بوده‌اند که در اوج انقلاب مردم کاری به مبارزه امام و مردم و انقلاب نداشتند و معتقد بودند رسالت‌شان در راستای امام زمان(عج) چراغانی کردن خیابان‌ها است و هیچ کار دیگری نمی‌‌کردند.


رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) ادامه داد: این سابقه بوده است و در ذهن تاریخی مردم باقی مانده است. یکی از وظایف اصلی ما و ستاد ما برنامه‌ریزی و برنامه سازی این است که در همه شئونات خود این مراسم را به گونه‌ای هدایت و مدیریت کنیم که اصولا ما متولی جشن‌های نیمه شعبان باشیم. ما متولی هدایت و تغذیه فکری کسانی باشیم که به حضرت بقیه الله(عج) احترام می‌گذارند و توقع تکریم و تجلیل دارند. و برای این باید در عرصه تبلیغات و کارهای محتوایی، تحقیقات و همایش‌ها و مسائل مختلف این موضوع مطرح شود.


انصاری با اشاره به اینکه «کسانی بوده‌اند و هستند که می‌خواهند بین معنویت و انقلاب، امام زمان و امام خمینی و اهداف انقلاب فاصله بیندازند»، افزود: می‌خواهند بین قداست امام حسین، اهل بیت و پیامبر اکرم و قرآن فاصله ایجاد کنند. ما در فرصتی که به واسطه این مناسبت‌‌ها در دست داریم باید نقض تبلیغات آنها را در دست بگیریم. و با طرح سؤالات اساسی جامعه و مخصوصا نسل جوان مبنی بر شناساندن امام زمان، فلسفه غیبت، فلسفه انتظار، مشخصات منتظران واقعی و اهداف ظهور و برنامه امام زمان و الگویی که باید از یاران امام زمان به جامعه ارائه شود پاسخ دهیم. بسیاری از دغدغه‌هایی که در متن جوامع بشری و در کشورهای اسلامی شکل می‌گیرد، نیازمند به پاسخ صحیحی است که باید به آن پرداخته شود.








کسانی بوده‌اند و هستند که می‌خواهند بین معنویت و انقلاب، امام زمان و امام خمینی و اهداف انقلاب فاصله بیندازند و می‌خواهند بین قداست امام حسین، اهل بیت و پیامبر اکرم و قرآن فاصله ایجاد کنند

وی در بخش دیگری از سخنان خود در اولین جلسه ستاد سالگرد امام اظهار کرد: باید با کار هنرمندانه و ویژه، مراسم امسال به نحو احسن برگزار شود. چرا که صدها هزار نفر از مردمی که در روز نیمه شعبان در جشن‌های میلاد امام زمان حضور می‌یابند یک روز بعد برای شرکت در مراسم سالگرد امام خمینی(ره) شرکت خواهند کرد.


انصاری با بیان اینکه «اگر بتوانیم پاسخی در خور به سؤالات فلسفی و دینی جوانان بدهیم خیلی از مشکلاتی که اکنون گریبانگیر آن هستیم مرتفع خواهد شد»، افزود: آنگاه متوجه میشوند که امام زمانی بودن، فقط گریه کردن نیست، به این معنی نیست که در دوره غیبت فقط در کوه و بیابان‌ها به شوق دیدار بنشیند. در دوران غیبت کسی به شوق دیدار رفتن تشویق نشده است. همه به عمل، به راه و به کتمان سر الهی تشویق شده اند. غیبت فلسفه‌ای دارد که بسیاری از ما آن را نمی‌دانیم و نمی‌شناسیم. باید به این فکر کنیم که آیا جامعه ما همان جامعهای است که اگر امام زمان بیاید به همه کارهای ما نمره مثبت می‌دهد؟ به همه ما آفرین می‌گوید؟ یا از اینکه همه ما در عرصه‌های مختلف اشکالاتی داریم که باید تا زمان ظهور نسبت به رفع آن اقدام کنیم. یاران واقعی امام زمان فقط 313 نفری نیستند که ادعای یار امام بودن بکنند.


وی افزود: یاران امام زمان بسیار زیاد است و یاران واقعی امام زمان را ما نمی‌شناسیم. پاسخ به شبهات در این موارد نیز یکی از رسالت‌های ما است. شبهاتی که عده‌ای مدعیان دروغین و دکان دار و عرفای به ظاهر مدافع حریم امام زمان و حریم ولایت با حرکات و برنامه سازی خود ایجاد می‌کنند. که اگر آگاهی و تدبیر این نظام اسلامی نبود و هدایت‌های و درایت‌های رهبری معظم انقلاب نبود و بصیرت روحانیت و مرجعیت آگاه نبود معلوم نبود چه شود. در چند سال اخیر فیلمایی را می‌ساختند و برنامه‌هایی را درست می‌کردند که در آن گفته می‌شد امام زمان به زودی ظهور می‌کند و اسم یارانش را هم برده بودند و اینکه چه کسی باید چه کند را در آن مشخص کرده بودند. متأسفانه چنین برنامه‌هایی در جامعه ما شکل گرفته است.


رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) ادامه داد: باید حواسمان جمع باشد تا جامعه را آگاه کنیم و از سویی دیگر تبلیغات مسموم و خشن که مشخص نیست به عنوان مولودهای نامشروع از اسلام از کجا به دنیا آمده‌اند داعشی‌ها و تکفیری‌ها آمده‌اند بنام اسلام نه در یک کشور و نه در یک دانشگاه و نه در یک فکر بلکه در سطحی وسیع مشخص نیست که با چه برنامه‌ای و از کدام لانه درآمده‌اند که می‌خواهد بلای جان اسلام و مسلمین باشند.








باید حواسمان جمع باشد تا جامعه را آگاه کنیم و از سویی دیگر تبلیغات مسموم و خشن که مشخص نیست به عنوان مولودهای نامشروع از اسلام از کجا به دنیا آمده‌اند داعشی‌ها و تکفیری‌ها آمده‌اند بنام اسلام نه در یک کشور و نه در یک دانشگاه و نه در یک فکر بلکه در سطحی وسیع مشخص نیست که با چه برنامه‌ای و از کدام لانه درآمده‌اند که می‌خواهد بلای جان اسلام و مسلمین باشند.

انصاری افزود: باید در برنامه‌هایی که تدوین می‌شود بگوییم که امام مستغرق در معنویت حضور امام زمان بود. امام شیفته امام زمان بود و راه امام، اندیشه، مکتب، مبارزات و انقلاب امام همه اش برای امام زمان بود. به تعبیر خود امام خمینی «مگر چیزی و هویتی به غیر از پیمودن امام زمان می‌توانیم تصور کنیم.» امیدوارم همه تلاش کنیم برنامه‌ای شایسته انجام شود و بتوانیم از این برنامه سرافراز بیرون بیاییم.


وی ادامه داد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در آغاز هر سال برای سال جدید عنوان و شعاری خاصی را طرح می‌کنند. ما وظیفه داریم برنامهریزی‌های خود را در راستای شعار سال مطرح شده از جانب مقام معظم رهبری جهت بدهیم. تا مراسم ما نمادی از تهیه و مقدمه چینی برای تحقق اهداف آن سال باشد.


رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) با اشاره به اینکه «برای برگزاری مراسم پیش رو حتما باید به شکل جدی از هیئت‌های مذهبی سطح کشور که متولی برگزاری جشن‌های نیمه شعبان هستند دعوت شود»، افزود: باید با آنها هماهنگی‌های لازم ایجاد شود. نظرات آنها را بخواهیم و از آنها کمک بگیریم وبه آنها در برگزاری جشن‌های نیمه شعبان کمک‌های مادی و معنوی برسانیم.


وی در ادامه با اشاره به مسئله حضور مردم در صحنه به عنوان یک مساله فرهنگی و تبلیغاتی افزود: نقش یکایک حضور مردم در صحنه‌ها برای همه ما نقش تعیین کننده‌ای است. جامعه ما هر موقع احساس ضعف کرده است و در عرصه‌های داخلی و خارجی احساس خلأ کنیم با احساس حضور پررنگ مردم نشاط و امید و زیبایی‌ها به جامعه برمی‌گردد. مقام معظم رهبری هم در پایان راهپیمایی 22 بهمن امسال فرمودند امسال حضور مردم متفاوت تر بود. جمعیت متفاوتی که نشات گرفته از روح نشاط، بیداری و حضور در صحنه به خاطر احساس هویت در کنار یکدیگر بود. باید همین حضور را در مراسم سالگرد سال آینده تجربه کنیم. مراسمی که یک ویژگی بیشتر از مراسم 22 بهمن دارد و آن اینکه به نام امام است. اگر بر هر چه که به نام امام است، حساسیت نشان دهیم در عرصه‌های دیگر نیز حساسیت‌ها مضاعف می‌شود. هر اندازه‌ای که از امام کم بگذاریم در عرصه‌های دیگر هم دچار مشکلات خواهیم شد.


انصاری با اظهار امیدواری به حل شدن مساله هسته‌ای افزود: امیدواریم مسئله هسته‌ای با رهبری مقام معظم رهبری و تدبیر دولت حل شود و از یک مرحله سختی مردم ما که گرفتار آن شده‌اند با عزت عبور کنیم. ما روز 14 خرداد را به عنوان روز میثاق با امام و انسجام و بیعت با آرمان‌های امام خواهیم داشت.








امیدواریم مسئله هسته‌ای با رهبری مقام معظم رهبری و تدبیر دولت حل شود و از مرحله سختی که مردم ما گرفتار آن شده‌اند با عزت عبور کنیم

رئیس ستاد سالگرد بزرگداشت امام خمینی(ره) از برگزاری مراسم سالگرد امام در سال آینده در حرم مطهر و در صحن اصلی خبر داد و گفت: افتتاح حرم مطهر به همراه یک برنامه ویژه و یا در روز 14 خرداد صورت خواهد گرفت که در جلسات بعدی در مورد جزییات آن تصمیم‌گیری خواهد شد. پروژه حرم مطهر علی رغم تاخیرهایی که داشته است و علی‌رغم طولانی‌تر شدن اتمام پروژه که در مسیر ساخت و ساز با آن روبه رو بوده افتتاح خواهد شد و به عنوان افتخار معماری اسلامی ایرانی و هنر اصیل ملت ایران مطرح خواهد شد.


وی در پایان سخنان خود ضمن تسلیت درگذشت مرحوم دکتر صادق طباطبایی افزود: این شخصیت مورد لطف و محبت ویژه امام بود. کمتر دیداری بین ایشان و حضرت امام خمینی بود که مرحوم طباطبایی مورد لطف و تکریم فوق العاده امام قرار نمی‌گرفت. تشییع و مراسم ساده ایشان در حسینیه جماران و حضور همه اقشار و اصناف و سلایق و طیف‌ها با شور و وصف خاصی حکایت از این دارد که ایشان جایگاه و نقش ویژه‌ای در انقلاب داشتند و شاید به همین دلیل است که یاران امام و نزدیکان خانوادگی امام در مظلومیت و غربت خاصی قرار دارند. از مرحوم حاج آقا مصطفی گرفته تا حاج احمد آقا و خود همسر امام و دیگر منسوبین امام به تعبیری در غربت و انزوای خاصی هستند. مرحوم طباطبایی حقا حق بزرگی در انقلاب و جوانان و دانشجویان خارج از کشور داشتند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب