دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 تير 1401 - 20:02

لویی جرگه با رهبر طالبان تجدید بیعت کرد/ داعش در افغانستان لقب خوارج گرفت

نشست سه روزه علمای طالبان در پایتخت افغانستان بعد از ظهر امروز با صدور یک قطعنامه یازده ماده‌ای پایان یافت.
کد خبر : 667351
لویی جرگه

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، نشست سه روزه علمای طالبان در کابل پایتخت افغانستان بعد از ظهر امروز ( شنبه ) با صدور یک قطعنامه یازده ماده‌ای پایان یافت.


به گزارش منابع خبری افغان، در قطعنامه این نشست آمده است که افغانستان یک کشور اسلامی است و به لحاظ تاریخی، علمای دینی، بزرگان قومی و مجاهدین همیشه در حفاظت از آزادی، نظام سازی و دفاع از ارزش‌های دینی و ملی، نقش اساسی داشته‌اند. بنا بر این، شرکت کنندگان این نشست که تعداد آنها به چهار هزارو ۵۹۵ نفر می‌رسد، موافقت خود را در رابطه با نظام اسلامی موجود و وضعیت جاری کشور، اعلام می کنند.


تجدید بیعت با هبت الله آخوندزاده


شرکت کنندگان این نشست در ماده دوم قطعنامه خود گفته اند که با ملا هبت‌الله آخوندزاده رهبر طالبان، تجدید بیعت کرده‌اند و او را به عنوان حاکم شرعی و امیر امارت اسلامی افغانستان، پذیرفته‌اند و می‌پذیرند. در متن این قطعنامه از هبت‌الله آخند زاده به عنوان امیر یاد شده است.


در ماده ششم قطعنامه نشست علمای دینی طالبان آمده است که امارت اسلامی افغانستان یک نظام حاکم اسلامی است که بر تمام کشور تسلط دارد. امنیت و عدالت در کشور تأمین شده است. هرگونه مخالفت مسلحانه در برابر نظام، شورش، یاغی گری و فساد فی الارض محسوب می‌شود که دفع کردن آن بر امارت اسلامی افغانستان و ملت، واجب است.


در این ماده همچنین آمده است که هرگونه مخالفت با این نظام اسلامی که با شریعت اسلامی و منافع ملی در تضاد باشد، فساد و عمل ناروا است.


شرکت کنندگان نشست علمای طالبان در ماده سوم قطعنامه خود گفته‌اند که امارت اسلامی طالبان از متن مردم برخاسته‌اند و هیچ نقش بیرونی در برپایی آن دخالت نداشته که همین دلیل موثق مشروعیت داخلی آن است. آنها در این ماده گفته‌اند که امنیت سراسری را تأمین کرده‌اند، قدرت جزیره ای را از بین برده‌اند، تهدیداتی را که متوجه افغانستان و کشورهای منطقه بوده خنثی کرده‌اند، فرهنگ فساد، غصب و اختلاس را در حکومت داری پایان داده‌اند و یک نظام مرکزی قدرتمند ایجاد کرده‌اند.


آنها از کشورهای جهان، کشورهای منطقه، سازمان ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و به ویژه کشورها و سازمان‌های اسلامی خواسته‌اند که امارت اسلامی طالبان را به عنوان نظام مشروع افغانستان به رسمیت بشناسند، با آن تعامل مثبت داشته باشند، تمام تحریم‌های اقتصادی را از افغانستان بردارند، سرمایه‌های مسدود شده ملت افغانستان را آزاد و در ترقی اقتصادی وبازسازی از ملت افغانستان حمایت کنند.


شرکت کنندگان این نشست در ماده پنجم قطعنامه خود گفته اند که از سیاست امارت اسلامی طالبان در رابطه به سیاست عدم مداخله در امور کشورهای همسایه، منطقه و جهان و عدم استعمال خاک افغانستان بر علیه آنان، حمایت می‌کنند.


آنها گفته‌اند که بر اساس تعامل دوجانبه، از کشورهای همسایه، منطقه و جهان می‌خواهند که در امور داخلی افغانستان مداخله نکنند و به هیچ کسی اجازه ندهند که در خاک شان بر علیه افغانستان، فعالیت کند.


در ماده هفتم قطعنامه نشست علمای طالبان آمده است که :« با صدای بلند فریاد می زنیم که پدیده فتنه‌انگیز بنام داعش خوارج عصر امروز و فرقه باطله است که در کشور اسلامی ما اشاعه فساد می‌کند، با آن‌ها هرنوع کمک و رابطه داشتن شرعاً جایز نیست.»


در ماده نهم قطعنامه این نشست از امارت اسلامی طالبان خواسته‌اند که در راستای عدالت، تعلیم دینی و عصری، صحت، زراعت، صنعت، حقوق اقلیت‌ها، اطفال، زنان و تمام ملت در مجموع پیشرفت همه جانبه، رشد اقتصادی و ظهور متوازن در روشنایی شریعت مقدس اسلامی، توجه نماید.


شرکت کنندگان این نشست در حالی از طالبان خواسته‌اند که به حقوق و آموزش زنان توجه کنند که هیچ زنی در این نشست حضور نداشت و طالبان تا کنون به دختران بالاتر از مقطع ششم، اجازه حضور درکلاس های درسی شان را نداده‌اند.


در ماده‌های دیگر این قطعنامه گفته شده که از برنامه حکومت سرپرست طالبان برای از بین بردن مواد مخدر و دعوت شخصیت‌های سیاسی برای بازگشت، حمایت می‌کنند و از حکومت طالبان خواسته‌اند که در راستای تقویت وحدت ملی، حراست از تمامیت ارضی کشور و از بین بردن فقر و بیکاری، تلاش کند.


انتهای پیام/۴۱۲۹/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب