دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 خرداد 1401 - 13:22
در جلسه علنی مجلس مطرح شد؛

درخواست قالیباف برای حذف نشدن ارز ترجیحی دارو

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در موضوع حذف ارز ترجیحی از بخش تأمین دارو خواهشمند است ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه داروها پایدار بماند.
کد خبر : 665557
قالیباف مجلس

به گزارش خبرنگار گروه سیاست خبرگزاری آنا، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس پس از استماع توضیحات «بهرام عین اللهی» وزیر بهداشت و درمان در صحن مجلس و بررسی گزارش کمیسیون بهداشت در رابطه با عملکرد دستگاه‌های مسئول در پوشش بیمه همگانی و حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج گفت: تعداد بیمه شدگان بیش از ۱۱۰ میلیون دفترچه بیمه بوده ولی جمعیت کشور ۸۵ میلیون نفر است، این در حالی است که چندین هزار نفر همچنان بیمه نشده است. امید است با هوشمندسازی سیستم‌ها و اصلاح قوانین این اشکال ریشه‌ای برطرف شود.


وی عنوان کرد: امسال در مجلس پیش بینی شده سه دهک اول جامعه که دچار مشکلات جدی هستند به صورت صددرصدی تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مسئول شد تکلیف افرادی که بیمه نیستند را مشخص کند.


رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بنابر آخرین گزارش ارائه شده ۵ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر از ابتدای سال تا زمانی که قانون مذکور تصویب شده است توسط وزارت رفاه شناسایی شده و به صورت غیرحضوری تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند. مبلغ ۶ هزار میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده و از این جهت که پیشبرد این مساله در زمان خودش انجام شده است از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکر می‌کنیم.


قالیباف تصریح کرد: ۳۰۲ هزار نفر از ۵ میلیون و ۳۹۷ هزار نفر که عنوان شد هنوز وضعیت بلاتلکیفی دارند و شرایط آنها در سیستم مشخص نشده است. همچنین بخشی از این سه دهک به ارزیابی صورت گرفته معترض هستند. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید رسیدگی سریعی به وضعیت بلاتکلیفان این موضوع انجام دهد تا فردی بلاتکلیف باقی نماند.


وی با اشاره به ضرورت رسیدگی به وضعیت بیماران صعب العلاج، گفت: مدتها بود که این بیماران و خا نواده به ما مراجعه می‌کردند و مقابل مجلس حاضر می‌شدند که اعتراضات خود را به گوش برسانند. در بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی‌های لازم صورت گرفت و صندوقی برای این موضوع در نظر گرفته شد. از ردیف شماره ۱۸ تبصره ۱۴ مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان برای این صندوق اعتبار در نظر گرفته شد. علاوه بر این دو هزار میلیارد هم از تسهیلات در تبصره ۱۶ برای واریز به صندوق پیش بینی شد اما اجرایی شدن همه اینها به یک آئین نامه نیاز دارد.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با گذشت سه ماه از سال ۱۴۰۱ هنوز هیئت دولت آئین نامه لازم برای اجرای قوانین مذکور را تصویب نکرده است، بیان کرد: موضوع درمان، مهم است و بنابراین از آقای حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، وزیر بهداشت و دولت خواهشمندیم موضوع اجرایی شدن صندوق بیمه صعب العلاجان را هر چه سریع‌تر پیگیری کند تا معضلات این گروه به ویژه در رابطه با افزایش قیمت دارو برطرف شود.


قالیباف با اشاره به اظهارات نایب رئیس کمیسیون بهداشت در رابطه با فقدان زیرساخت‌های بهداشت و درمان در کشور، تأکید کرد: در جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتم، یادآوری کردم وزیر اقتصاد باید یک درصد از ۹ درصد درآمد مالیات بر ارزش افزوده را به حوزه درمان اختصاص دهد. وزیر اقتصاد و خزانه داری باید بدانند پول واریزی به خزانه را به وزارت درمان بدهند.


وی افزود: در این راستا هفته قبل نامه‌ای به وزیر اقتصاد و خزانه زده شد و اعلام کردیم اختصاص ندادن یک درصد از ۹ درصد از مالیات بر ارزش افزوده خلاف قانون است. همچنین باید سهم بخش درمان از درآمدهای حاصل از هدف مندی یارانه‌ها به صورت صد درصدی تخصیص داده شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت تأمین آمبولانس و حل این مشکل جدی اظهار داشت: وزارت بهداشت باید برای حل این موضوع پیشنهادی کارساز داشته باشد تا از محل درآمدهای یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده یا سایر تبصره‌های بودجه، موضوع تأمین آمبولانس به طور جدی حل شود.


قالیباف در رابطه با معضل کمبود دارو، افزایش قیمت و حذف ارز ترجیحی از این حوزه خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد ارز ترجیحی دارو حذف شود و تحت پوشش بیمه‌ها قرار گیرد، باید توجه داشته باشیم که این موضوع با جان و سلامت مردم سر و کار دارد. نباید نارسایی‌ها و مشکلاتی که در حوزه نهاده‌های دامی اتفاق افتاد در حوزه درمان تکرار شود. باید اول مطمئن شویم بحث‌های مربوط به نسخه پیچی الکترونیکی و تعهدات بیمه و همچنین تعهدات دولت در حوزه بیمه، اجرایی می‌شوند.


وی افزود: همچنین باید اطمینان حاصل شود مسیر درستی برای اجرای موارد مذکور در نظر گرفته شده است. چرا که اگر این پیش بینی‌ها اتفاق نیفتد و آشفتگی در بخش دارو اتفاق بیفتد، این موضوع مورد قبول مردم و مجلس نخواهد بود و قطعاً مورد قبول دولت نیز نیست.


رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در موضوع حذف ارز ترجیحی از بخش تأمین دارو خواهشمند است ارز مورد نیاز واردات مواد اولیه داروها پایدار بماند تا در زمینه تأمین مواد اولیه و تولید دارو با مشکل مواجه نشویم. امید است در نظارت بعدی در حوزه بهداشت و درمان این مسائل پیگیری شوند.


انتهای پیام/4164/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب