تلاش مجلس در اوج قرار گرفتن دانشگاهها است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، علیرضا منادی سفیدان در نشست صمیمی با چهرههای علمی کشور و آئین رونمایی از نشان علمی دانشگاه تهران افزود: یکی از اقدامات مهم مجلس شورای اسلامی تصویب همسازی حقوق هیئتعلمی دانشگاهها است، در حال حاضر به دنبال این هستیم حقوق اساتید بازنشسته به واقعیت نزدیکتر شود.
وی در ادامه به جایگاه جوانان در جامعه اشاره کرد و افزود: ما برای جوانان نیازمند الگوهای مناسب هستیم، برای جوانان امروز داشتن الگوهای خوب بسیار لازم، انرژیزا و انگیزه بخش است. اساتید و چهرههای ماندگار علمی کشور در جامعه باید به عنوان الگو معرفی شوند و رسانهها به این موضوع بیشتر بپردازند.
وی تأکید کرد: امروز الگوها در جامعه تغییر پیدا کرده است. کسانی که حتی ارزشی ندارند برای جوانان و جامعه امروز در این فضای بی در و پیکر مجازی الگو شدهاند. شاهد هستیم که در فضای مجازی مطالب بی محتوا را با مضامین علمی به خورد جامعه میدهند و در بسیاری موارد موجب انحراف جوانان میشوند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود به قانون نظام رتبه بندی معلمان اشاره کرد و گفت: شیخ حسن رشتی ۱۰۰ سال پیش آموزش پرورش نوین را در کشور پایه ریزی کرد در این سالها معلمان رتبه، درجه و جایگاهی نداشتند. عامل بسیار اثرگذار رقابت که خروجی بسیار عظیم رشد و تعالی است در این ۱۰۰ سال در آموزش و پرورش وجود نداشت.
منادی یادآور شد: کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس لایحه رتبه بندی فرهنگیان را در پنج رتبه با بودجه حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان تصویب کرد، برای امسال هم ۳۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفتیم بنابراین از این پس هیچ معلمی بدون جایگاه و رتبه نیست و هر پنج سال یک بار براساس کیفیت آموزش و فعالیت معلمان رتبه آنان ارتقا مییابد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت آموزشی دانشآموزان و افت تحصیلی آنها اشاره کرد و گفت: شاهد هستیم در این سالها خروجی آموزش و پرورش معدلهای ۱۰ تا ۱۱ است، ۱۵ میلیون دانشآموز در رشتههایی معدل متوسط آنان ۱۰.۵ تا ۱۱ است و حتی در در رشته کار و دانش هشت و نیم است. این نشان میدهد که آموزش و پرورش در مدارس تاحدی رها بوده است و انگیزه برخی معلمان کم بوده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی اجرای رتبه بندی معلمان را موجب ایجاد تحولی نوین در آموزش و پرورش عنوان کرد که خروجی آن در دانشگاههای آینده کشور منجر به تولید چهرههای ماندگار بیشتری میشود.
منادی در ادامه به شعار سال ۱۴۰۱ با عنوان تولید؛ دانشبنیان و اشتغالآفرین اشاره کرد و گفت: در این زمینه مجلس شورای اسلامی لایحه جهش تولید دانش بنیان را در ۲۰ ماده تصویب کرد که براساس آن ۴۰ هزار میلیارد تومان به شرکتهای دانش بنیان و ۴۰ هزار میلیارد تومان در قالب طرحهای وارداتی دستگاههایی که وارد کشور میشود، میرسد.
وی تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی بودجه صندوق شکوفایی و نوآوری را سه برابر و سه هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داد بنابراین دوران بالندگی شرکتهای دانش بنیان را شاهد خواهیم بود. موانع گمرکی، بانکی، بیمهای، مالیاتی و بورسی برداشته شد و شاهد خواهیم بود که فرزندان و دانشجویان در قالب و قامت شرکتهای دانش بنیان پرچم ایران را در مرزهای دانش به اهتزاز درمیآورند.
در ادامه عادل آذر، مشاور رئیس جمهور و رئیس موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی گفت: باید سعی شود نشان علمی به سمت معیارها و سنجه های کمی و کیلویی که این روزها خیلی باب شده و رزومه سازیهای عجیب و غریب و حبابی که شکل گرفته پیش نرود زیرا دانشجویان و جامعه علمی ما تشنه اخلاقیات است.
وی افزود: در سند تحول دولت سیزدهم بخشی اختصاص به معرفی شخصیتهای علمی و الگوسازی شخصیتهای علمی، ادبی و ملی یافته است.
مشاور رئیس جمهور یادآور شد: در حال تدوین برنامه هفتم توسعه در سازمان برنامه و بودجه هستیم، بستر و پلتفرم ما سند تحول دولت است. در آن جا فرصت خوبی است که در برنامه هفتم توسعه جایزه و نشان علمی و برنامههای که مرتبط با آن است به طور پررنگ دیده شود.
آذر در پایان خاطرنشان کرد: در حوزه علوم انسانی در دانشگاه علامه طباطبائی دبیرخانه چهره ماندگار فعال است، اگر بتوانیم دبیرخانه نماد علمی با آن یکپارچه و متمرکز شود از موازی کاری جلوگیری میشود.
گفتنی است در ادامه این مراسم، نشان علمی دانشگاه تهران با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اساتید و چهرههای علمی ماندگار در باغ موزه نگارستان تهران رونمایی شد.
انتهای پیام/4167/
انتهای پیام/