نص صریح قانون نیاز به تفسیر ندارد/ کوتاهی باشگاه تراکتور در دیدار با پرسپولیس محرز است
بهنام علیمحمدی وکیل پایه یک دادگستری در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، با اشاره به ماده ۶۲ آییننامه انضباطی در مورد بازی تراکتور و پرسپولیس در هفته بیست و هشتم لیگ برتر فوتبال ایران که ناتمام باقی ماند، اظهار کرد: این دیدار به دلیل پرتاب سنگ، بطری و دیگر اشیا از سوی تماشاگران حاضر در ورزشگاه یادگار امام تبریز که توأم با فحاشی و استعمال الفاظ رکیک بود نیمهتمام ماند و این اتفاق با تصمیم داور اول مسابقه و ناظر داوری انجام شد. در ماده ۶۲ آییننامه انضباطی آمده است: «۱- اگر به علت رفتار یک تیم یا رفتاری که یک باشگاه مسئول آن شناخته میشود، یک مسابقه برگزار نشود یا نیمه تمام بماند، باشگاهی که مسئول شناخته میشود توسط کمیته انضباطی سه بر صفر بازنده اعلام شده و به پرداخت حداقل ۵۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی به علاوه کلیه خسارات وارده به سازمان لیگ و فدراسیون فوتبال محکوم میشود. ۲- کمیته انضباطی باید ظرف مدت یک هفته به موضوع رسیدگی و مبادرت به صدور رأی نماید.»
وی ادامه داد: همچنین در ماده ۸۵ آییننامه انضباطی که درباره مسئولیت رفتار تماشاگران است و در ۶ بند تعیین شده، باشگاه تراکتور موظف به کنترل رفتارهای خطرناک هوادارانش است. در این ماده آمده است: «۱- صرفنظر از اینکه اعمال و رفتار خلاف قانون تماشاگران عمدی یا غیرعمدی بوده و یا اینکه ناشی از عدم سازماندهی مناسب مسابقه باشد، باشگاه میزبان مسئول رفتار و اقدامات تماشاگران خود می باشد. ۲- صرفنظر از اینکه اعمال و رفتار خلاف قانون تماشاگران عمدی یا غیرعمدی بوده و یا اینکه ناشی از عدم سازماندهی مناسب مسابقه باشد، باشگاه مهمان مسئول رفتار و اقدامات تماشاگران خود میباشد. ۳- تماشاگرانی که در جایگاه مخصوص تماشاگران تیم مهمان هستند تماشاگران تیم میهمان فرض و محسوب میشوند مگر اینکه خلاف آن به اثبات برسد. ۴- در هنگام انجام مسابقه در زمین بی طرف هم در صورتی که تماشاگران قابل تمایز باشند موارد فوق اجرا میشود. ۵- هرگونه فعل یا ترک فعل تماشاگران علیه تماشاگران تیم مقابل که ماهیتاَ تخلف و یا جرم محسوب شود نیز قابل مجازات می باشد. ۶- در صورت واکنش به موقع و موثر از سوی باشگاه، رکن قضایی میتواند این واکنش را به عنوان شرایط مخففه در هنگام صدور رای مد نظر قرار دهد.»
حقوقدان ورزشی خاطرنشان کرد: ماده ۸۵ تکمیل کننده ماده ۶۲ است و با وجود این دو ماده کاملاً مشخص است که دست قاضی برای صدور رأی باز خواهد بود چون آنچه که از تصاویر تلویزیونی مشاهده شده قصور و تخلف از میزبان به ذهن متبادر میگردد هرچند باید بدواً مراتب بررسی سپس بتوان نظر منصفانه داد.
وی در پاسخ به این سوال که باشگاه تراکتور اعلام کرده مالک ورزشگاه یادگار نیست و افزایش تعداد تماشاگران از ۳۰ درصد که مجوز آن داده شده بر عهده استانداری است، عنوان کرد: این موضوع مورد قبول نیست چون هر باشگاهی که در شهر خود میزبانی را بر عهده میگیرد اگر ورزشگاه اختصاصی نداشته باشد با مالک ورزشگاه قرارداد میبندد اما در هر صورت فدراسیون فوتبال باشگاه را میشناسد به عنوان مثال در مورد بازیکن گابنی گلگهر سیرجان در ابتدا کارت بازی صادر شد و پس از آنکه اعتراض به بازیهای ملی این بازیکن شد کمیتههای انضباطی و استیناف باشگاه را مقصر دانستند و رأی صادر کردند. وقتی نص صریح قانون اشعار به موضوعی دارد تفسیر در آن مورد معنا ندارد.
وی یادآور شد: باشگاه تراکتور که میزبان پرسپولیس بوده، بدون مجوز قانونی اجازه ورود بیش از ۳۰ درصدی تماشاگران را به ورزشگاه داده و بازرسی بدنی هم به صورت کامل صورت نگرفته و در این زمینه کوتاهی رخ داده است. آن هم در شرایطی که مسئولیت هدایت، تفتیش، مراقبت و کنترل از تماشاگران قبل، در هنگام و بعد از بازی بر عهده باشگاه میزبان است و به وضوح میتوان گفت آمادگی لازم در این زمینه وجود نداشته و بدون امکانات و تدابیر لازم بیش از حد مجاز تماشاگران وارد ورزشگاه شدهاند. مهدی کیانی کاپیتان تراکتور چندین بار به سمت تماشاگران رفته و از آنها خواسته تا به سنگپرانی خاتمه دهند. همچنین ارطغرول ساغلام سرمربی ترکیهای تراکتور نیز از هواداران تیمش خواسته تا تماشاگران از رفتارهای خطرآفرین خود دست بکشند اما این قائله خاتمه پیدا نکرده است تا داور و ناظر بازی تصمیم به قطع بازی و نیمهتمام ماندن مسابقه بگیرند.
بیشتر بخوانید:
- محمدی: شب سیاه فوتبال ایران را هوادارنماهای تراکتور رقم زدند/ عوامل حمله به گلمحمدی شناسایی شدند
- حلالی: اتفاقات ورزشگاه تبریز باعث شد حالمان از فوتبال به هم بخورد/ پرسپولیس و تراکتور حذف شدنی نیستند
علیمحمدی درباره ادعای عوامل تراکتور درباره پرتاب سنگ امید عالیشاه به سوی تماشاگران، مهدی ترابی به بازیکن این تیم و اخراج سعید آقایی در تونل ورزشگاه که باعث شده پرسپولیس یک بازیکن کمتر داشته باشد و برای همین وارد زمین نشده، عنوان کرد: تمامی این موارد در گزارش داور و ناظر بازی ارائه میشود و اگر صحت آن تأیید شود در رأی کمیته انضباطی تأثیر دارد اما تا زمانی که ادعایی تأیید نشود نمیتوان بر مبنای آن صحبت کرد. امید عالیشاه همانند دیگر بازیکنان پرسپولیس در خطر پرتاب سنگ قرار داشته و به دختر، همسر، مادر و خواهر او الفاظ رکیکی نسبت داده شده است. با این وجود پرتاب سنگ او مستقیم و به سوی تماشاگران نبود هرچند این موضوع به طور دقیق در گزارشها توسط تیم داوری و ناظر بازی مشخص میشود. درباره ترابی هم که معلوم است او عمدی نداشته و درباره آقایی نیز گزارش داور تعیین کننده است. با این حال این موارد دلیل قانع کننده برای اقدام بسیار خطرناک تماشاگران تیم رقیب محسوب نمیشود و باشگاه تراکتور باید پاسخگوی اقدامات تماشاگران خود باشد. به هرحال گزارش کامل و مبسوط ناظر بازی و تیم داوری به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تقدیم میشود و این کمیته ظرف یک هفته مبادرت به انشاء رأی مینماید. امید داریم رأی کمیته منصفانه، عادلانه و بازدارنده باشد تا شاهد حوادث اینچنینی در آینده نباشیم.
انتهای پیام/۴۰۴۸/
انتهای پیام/