قاچاق بنزین از رونق افتاد
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شانا، ناصر سجادی با تاکید بر این که تک نرخی شدن بنزین در کشور شدت قاچاق این فرآورده را کاهش داده است، افزود: نکته قابل توجه این است که از زمان تک نرخی شدن بنزین رشد مصرف اغلب شهرها و مناطق مرزی کشور کمتر از رشد مصرف کشور بوده است که این موضوع نشان دهنده نبود تمایل به قاچاق بنزین است.
وی با اشاره به تفاوت خیرهکننده نرخ ٣٠٠ تومانی هر لیتر گازوئیل با قیمتهای منطقهای و بینالمللی بیان کرد: این حامل انرژی همچنان برای قاچاق جاذبه دارد، به همین دلیل امسال بر اساس مصوبه پارسال هیات دولت عرضه گازوئیل در بخش حمل و نقل بر اساس پیمایش انجام میشود. از این رو از ابتدای مهرماه امسال عرضه گازوئیل در بخش حمل و نقل بر اساس اطلاعات بارنامه و میزان پیمایش است.
ترمز مصرف گازوئیل کشیده شد
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: از ابتدای آغاز طرح عرضه گازوئیل بخش حمل و نقل بر اساس پیمایش از مهرماه تا پایان آذرماه مصرف این حامل انرژی نسبت به مدت مشابه پارسال ١٥ درصد معادل (هشت میلیون لیتر) کاهش یافته است، البته برخی کارشناسان اعتقاد دارند نیمی از این کاهش مربوط به رکود موجود در بازار است.
سجادی عنوان کرد: با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیش بینی میشود با تحرک اقتصادی در کشور مصرف سوخت نیز افزایش یابد.
سیر کاهشی کشفیات سوخت در کشور
وی اظهار کرد: میزان کشفیات قاچاق فرآوردههای نفتی در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش گازوئیل، بنزین، نفت کوره و نفت سفید به ترتیب ٥٠، ٤٠، ٣٦ و ١٢ درصد کاهش داشته است، از این رو در مجموع میزان کشفیات کاهشی بوده است.
از ابتدای آذر ماه امسال، بنزین معمولی به صورت تک نرخی و با قیمت یک هزار تومان و بنزین سوپر با قیمت ۱۲۰۰ تومان در جایگاههای کل کشور عرضه میشود.
انتهای پیام/