اقتصاد دیجیتال پیشران اقتصاد دانشبنیان است
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، علی اصغر انصاری در آیین افتتاح پروژههای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات همزمان با روز جهانی ارتباطات و جامعه اطلاعات در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه اقتصاد دیجیتال پیشران اقتصاد دانشبنیان است گفت: در برنامه تحول دولت مردمی بیش از ۱۲ درصد عناوین مهم مبتنی بر فناوری اطلاعات است و وزارت ارتباطات یا به صورت مستقیم مسئول توسعه زیرساختها و خدمات اساسی این عناوین است و یا به صورت غیرمستقیم و همکار قرار است کاربردهای فناوری را در بخشهای مختلفی همچون کشاورزی، صنعت و پولی و بانکی توسعه دهد.
وی با اشاره به اینکه در تبصرههای قانون بودجه و احکام برنامه سال ۱۴۰۱ نیز عناوین بسیاری در این بخش مبتنی بر ظرفیت دانشبنیان است، گفت: تولید گوشی بومی و توسعه میکروالکترونیک با این هدف در برنامه آمده است و ما باید با منابع دولت بتوانیم تسهیلات لازم را برای بازارسازی و کمک به توسعه محصولات دانشبنیان ایجاد کنیم.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی وزیر ارتباطات، هوشمندسازی و ایجاد دولت هوشمند را یکی از مأموریتهای اصلی این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: ما باید در کنار تمام سازمانهای دولتی، زیرساختهای توسعه هوشمند را توسعه داده و خودمان محور توسعه هوشمند باشیم. راهاندازی پنجره ملی خدمات دولت هوشمند از این مأموریت ناشی میشود.
وی محور بعدی تکالیف مهم وزارت ارتباطات را توسعه اقتصاد دیجیتال عنوان کرد که کارگروه ویژهای برای آن ایجاد شده و جلسات آن مرتب برگزار میشود و گفت: در این راستا در دولت جدید معاونت نوآوری و فناوری وزارت ارتباطات نیز از حالت رکود خارج شده است و شاخصهای بلندپروازانهای با نظر وزیر ارتباطات در این مجموعه گنجانده شده است.
انصاری محور دیگر اولویتهای مدنظر وزارت ارتباطات را شبکه ملی اطلاعات دانست که یک هدف راهبردی است و سازوکار اجرایی آن در دست انجام است.
دبیر شورای راهبردی توسعه شبکه ملی اطلاعات گفت: شورای راهبری توسعه شبکه ملی اطلاعات در این راستا ایجاد شده و کمیتههای تخصصی تمام مفاد و اهداف و اقداماتی که در این پروژه به ما تکلیف شده است را به صورت قرارگاهی دنبال میکنند.
وی با اشاره به اینکه این تکالیف در ۳ لایه زیرساخت ارتباطی، زیرساخت اطلاعاتی که به مراکز داده و CDN ها مربوط میشود و خدمات پایه و کاربردی دنبال میشود، گفت: دولت هوشمند و خدمات الکترونیکی در لایه خدمات کاربردی این شبکه دیده شده است.
انصاری بر بحث سرمایهگذاری در این حوزه اشاره کرد و گفت: منابعی که از بودجه کشور میگیریم برای توسعه این بخش محدود است. محاسبات ما نشان میدهد که برای تحقق هدف ۱۰ درصد اقتصاد دیجیتال نیازمند ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه هستیم و این رقم باید در بخش اقتصاد پلتفرمها و توسعه کاربردها محقق شود.
وی با بیان اینکه در صورت رونق رگولاتوری بخش فناوری اطلاعات و دولت الکترونیک در سازمان فناوری اطلاعات ایران، باید بتوانیم فراتر از منابع دولت، منابعی از شکل رگولاتوری جذب کنیم، اضافه کرد: در تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۱ نیز بر مشارکت بخش خصوصی و عمومی تاکید شده است که در این زمینه جلساتی را برای تدوین مدل اقتصادی شروع کردهایم تا بخشی از پروژههای مهم که منابع دولتی نمیتواند جوابگوی آن باشد از طریق بخش خصوصی انجام شود. برای مثال، میتوانیم مراکز داده بزرگ را از طریق سرمایهگذاری بخش خصوصی توسعه دهیم.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/