دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 ارديبهشت 1401 - 18:09

ایجاد استارتاپ‌های فرهنگی از الزامات آرمان‌گرایی و ترویج فرهنگ است

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: ایجاد استارتاپ‌های فرهنگی از الزامات آرمان‌گرایی و ترویج فرهنگ خواهد بود زیرا این فضا با سرگرمی، جذابیت و آموزش‌های متنوع برای کاربر همراه است.
کد خبر : 659330
ابوالحسن فیروزآبادی



به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سیدابوالحسن فیروز آبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی عصر امروز در نشست معاونین فرهنگی کشور که در وزارت علوم برگزار شد، خاطرنشان کرد:برخورداری از قدرت پردازش بالا از ویژگی‌های تکنولوژیکی، ادراک علمی و معرفتی است. از خصوصیاتی که باعث تغییر در فضای معرفتی می‌شود این است که در یک روند تاریخی شاهد شکل‌گیری انواع مجازهای مبتنی‌بر واقعیت هستیم به این معنا که واقعیتی وجود دارد و ما بر آن می‌افزائیم.


وی بیان کرد: در حال حاضر که مباحث متاورس موضوعیت دارد فضای مجازی اصل و واقعیت فرع قرار گرفته است و تحت عنوان مجاز افزوده از آن یاد می‌شود.اطلاعاتی و شبکه‌ای بودن این فضا موجب اجتماعی شدن علم نیز می‌شود.


فیروزآبادی اظهار کرد: باید بسیاری از واژه‌ها را در فضای مجازی باز تعریف کنیم همچون حریم خصوصی، آزادی، مالکیت فکری، معنوی و غیره زیرا انواع مختلفی از واقعیت‌های مشارکتی و عمومی شکل گرفته است بنابراین اگر بخواهیم آرمان‌گرایی را در عصر فضای مجازی ادامه دهیم باید در آرمان‌گرایی همواره هنجاراجتماعی مدنظر باشد اگر این امر تبدیل به یک هنجار شد، می‌توانیم بازیگر عصر حاضر "عصر فضای مجازی" را ما مشخص کنیم.


دبیر شورای عالی فضای محازی بیان کرد: ما قدرت را جزئی از رابطه اجتماعی می‌دانیم بنابراین شکل‌گیری جوامع در گرو روابط اجتماعی است و به دنبال آن فرهنگ خلق می‌شود بنابراین بازتعریف فرهنگ در عصر فضای مجازی باید همواره مورد توجه باشد.


وی افزود: باز تعریف فرهنگ در حوزه کاری شما معاونین فرهنگی، آموزش، فرهنگ و اجتماع است بنابراین باید تعریف خود را از این مهم ارائه دهید.


این مقام مسئول عنوان کرد: در عرصه مدرنیته گستره دولت کمرنگ می‌شود و شرکت‌ها نقش پیدا می‌کنند و به سمت مسیری حرکت می‌کنیم که هدایت دانشگاه‌ها در دست شرکت‌ها باشد و فضای مجازی نیز به سمت شخصی‌سازی پیش می‌رود که تعبیر ما از این اتفاق پدیده جهانی شدن است و این پدیده هنگامی‌که تبدیل به یک گفتمان شود دیگر راه گریزی از آن وجود نخواهد داشت و این گفتار بر ما حاکم خواهد شد.


فیروزآبادی بیان کرد: به زودی با ماشینی شدن دانش مواجه خواهیم شد که در آن صورت حل مسائل تنها از طریق هوش مصنوعی محقق می‌شود. دوگانه حریم خصوصی و مالکیت در حوزه علم و مباحث اجتماعی باید مورد توجه قرار گیرد.


دبیرشورای عالی فضای مجازی در تعریف فرهنگ گفت: فرهنگ مجموعه‌ای از باورها، هنجارها، وغیره است که از طریق مدرسه، دانشگاه، اجتماع و تکنولوژی اعمال میشود ازاین‌رو فضای مجازی بازیگر حوزه فرهنگ است که می‌توان از خصوصیات منحصر به فرد فضای مجازی به تعاملی بودن، حق انتخاب محتوا و مخاطب اشاره کرد.


وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر به دنبال آرمان‌گرایی هستیم باید آرمان‌های ما بر اساس فضای مجازی باشد و از طریق پلت‌فرم‌های پرمخاطب بر روی گسترش آن تمرکز کنیم از سوی دیگر ایجاد استارتاپ‌های فرهنگی از الزامات آرمان‌گرایی و ترویج فرهنگ خواهد بود زیرا این فضا همراه با سرگرمی و جذابیت و آموزش‌های متنوع برای کاربر است بنابراین اگر مهارت.آموزی در بستری جذاب باشد قطعا نتایج مثبتی به همراه خواهد داشت.


انتهای پیام/۱۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب