دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

قیدرلو: ملاحظات ورود دولت در حوزه صنایع خلاق باید تأمین شود

کمیل قیدرلو در نشست پنل اقتصاد خلاق گفت: در زمینه مداخله دولت در حوزه صنایع خلاق باید احتیاط لازم را انجام دهیم زیرا اگر این توجهات نشود منجر به فساد و آسیب می‌شود.
کد خبر : 658284
4444

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پنل اقتصاد خلاق با حضور کمیل قیدرلو، معاون مطالعات پژوهش‌های فرهنگی و اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس و حامد تاملی، مدیر خانه خلاق دانا دل در محل غرفه خانه خلاقه قوه مقننه در نمایشگاه «اینوتکس۲۰۲۲» برگزار شد.


در نشست پنل اقتصاد خلاق از سلسله رویدادهای پاویون خانه خلاق و نوآوری قوه مقننه، موضوعات در سه محور لزوم تدوین استراتژی هماهنگ‌کننده در حوزه اقتصاد فرهنگ خلاق به معنای تدوین استراتژی توسعه صنایع خلاق و همچنین لزوم بازنگری در جایگاه و نقش دولت در حوزه اقتصاد صنایع خلاق طرح شد. محور سوم صحبت‌ها هم به ضرورت تولید دانش، اقتصاد و فرهنگ خلاق اختصاص پیدا کرد.


کمیا قیدرلو، در این نشست سه طرح سه سؤال و چالش اصلی در حوزه صنایع خلاق پرداخت و گفت: وقتی درباره صنایع خلاق فرهنگی صحبت می‌کنیم در ابتدا باید مشخص کنیم که این امر مسئله کشور ما هست یا تنها یک ایده کپی شده از جوامع دیگر است.


وی افزود: مرکز پژوهش‌ها در این زمینه در حال تأمل است که ایده چه ارتباط و پیوندی با بافت فرهنگی،اجتماعی و حکمرانی کشور دارد.


این استاد دانشگاه اظهار کرد: نکته دوم در مورد صنایع خلق منطق اقتصادی این ایده است. آیا تقاضایی برای آن وجود دارد که ما مبتنی بر این تقاضا طراحی انجام دهیم یا خیر. تقاضای این صنایع در نهادهای دولتی است یا بازار عرفی این سؤال مهمی است که باید پاسخ داده شود.


وی در توضیح اهمیت مشخص کردن بازار برای رونق صنایع خلاق فرهنگی بیان داشت: تولیدات فرهنگی عمدتاً تولیدات گران‌قیمتی هستند با توجه به‌ اوضاع اقتصادی کشور برنامه ما در این زمینه چیست. آیا به فکر تسخیر بازارهای جهانی همانند برخی دیگر از کشورها هستیم.


وی افزود: نکته سوم اینکه ظرفیت رشد این حوزه در نطام حکمرانی ما وجود دارد یا خیر.مداخلات دولتی نباید فساد شود و شکست دولت را نباید فراهم کنیم. به جای اینکه مردم استفاده کنند نزدیکان استفاده می‌کنند. این امر معاون مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر این نکته که در زمینه مداخله دولت باید احتیاط لازم را انجام دهیم ادامه داد: اگر این توجهات نشود منجر به فساد و آسیب می‌شود.


در این نشست دیگر مهمانان حاضر بر ضرورت تدوین استراتژی مشخص توسعه صنایع خلاق فرهنگی تأکید کردند. لزوم برندسازی در این حوزه، نقش تحریم‌ها در آسیب دیدن صنایع خلاق، تاکیدبر فعال‌تر شدن شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌عنوان قرارگاه فرهنگی کشور و مشخص شدن نقش حاکمیت در این حوزه موردتوجه و تأکید قرار گرفت.


پاویون قوه مقننه در نمایشگاه «اینوتکس۲۰۲۲» از ۲۰ لغایت ۲۳ اردیبهشت‌ماه در پارک فناوری پردیس، سالن ۴، از ساعت ۱۰ تا ۱۸ پذیرای علاقه‌مندان است.


انتهای پیام/۳۰۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب