اثرات استرس بر تجمع پروتئینهای سمی مرتبط با زوال عقل کشف میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، بیماری زوال عقل به عنوان یک بیماری مزمن و پیشرونده در جامعههای توسعهیافته افزایش چشمگیری پیدا کرده است. آمار شیوع این بیماری وحشتناک به مرور زمان در حال توسعه است و سالیانه بیش از ۵۰ میلیون نفر در جهان با این بیماری مزمن زندگی خود را سپری میکنند. دانشمندان برای مقابله با این بیماری پیشرونده در حال تلاش هستند و خوشبختانه به نتایج خوبی در این خصوص رسیدهاند.
دانشمندان در مطالعات جدید خود دریافتند که میان استرس و تجمع پروتئینهای سمی مرتبط با زوال عقل ارتباط مستقیم وجود دارد. پروتئین شوک حرارتی به مجموعه پروتئینهایی اطلاق میشود که در اثر تنشهای ایجادشده نقش محافظتی در بدن دارند. بدن انسان در اثر استرس دستخوش تغییرات میشود و پروتئینهای شوک حرارتی سرنخهایی درخصوص بیماری زوال عقل و سلولهای تحت استرس ارائه میدهد.
در تحقیقات جدید مشخص شده که اغلب بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون در اثر تجمع پروتئینهای خاص در مغز ایجاد میشوند. ساختار پروتیئنها باید همچون زنجیر به صورت سهبعدی باشد تا بهدرستی عمل کند. زمانیکه ساختار تاشدن پروتئینها تغییر میکند، مکانیسمهای محافظتی در بدن نیز از بین میرود.
تجمعات پروتئینها در مغز یکی از عوامل اصلی ابتلا به زوال عقل شناخته شده است. حال، هدف دانشمندان در تحقیقات جدید بررسی اثرات استرس بر تاخوردگی پروتئینها در بدن است، زیرا دانشمندان بر این باورند که عوامل استرسزا موجب افزایش تاخوردگی اشتباه پروتئینها میشود، اما این امر اشتباه بود و در بررسیهای جدید مشخص شد که در واقع استرس پروتئینهایی که از قبل به اشتباه تا شدهاند را در بدن آشکار میکند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/