دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رنجبر در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

دست پر دانشگاه آزاد اسلامی برای برگزاری رویداد گام دوم

قائم‌مقام دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در رویداد گام دوم سیمنارها و کارگاه‌های مختلفی برگزار می‌شود تا شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها در آن شرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی برنامه پرمحتوایی را برای این رویداد در نظر گرفته است.
کد خبر : 657023
بیژن رنجبر

بیژن رنجبر در گفت‌وگو با خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا در خصوص رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی کاملی برای این رویداد انجام داده است. همچنین مکاتبات بسیاری با دستگاه‌ها و نهادهای دیگر انجام داده تا در این رویداد سهیم باشند و اتفاق خوبی رقم بخود. در رویداد گام دوم نقش دانشگاه‌ها در خصوص تحقق شعار سال تبیین می‌شود. شعار سال درواقع رهنمود رهبر معظم انقلاب اسلامی است و باید انجام شود.


وی افزود: اگر تمام دانشگاه‌های کشور این امر را جدی بگیرند، نقش خود را به درستی ایفا کنند و مسیری که قرار است در آن گام بردارند را تبیین کنند، قطعا رشد اقتصادی کشور را به همراه می‌آورد که این امر منجر به ارتقای معشیت و رفاه مردم می‌شود. در رویداد گام دوم سیمنارها و کارگاه‌های مختلفی برگزار می‌شود تا شرکت‌ها و استارت‌آپ‌ها در آن شرکت کنند. دانشگاه آزاد اسلامی برنامه پرمحتوایی را برای این رویداد در نظر گرفته است.


قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به این پرسش که احتمال برگزاری رویداد گام دوم در سال‌های آتی وجود دارد یا خیر، گفت: دلیل اصلی برگزاری این رویداد ۴۰ سالگی دانشگاه آزاد اسلامی است که در آستانه این سالگرد قرار داریم. برای برگزاری این رویداد طی سال‌های آتی برنامه‌ریزی می‌شود. معمولا این تیپ رویدادها هر دو سال یک بار برگزار می‌شود. بنابراین تصمیم‌گیری در خصوص برگزاری سالانه، دو سالانه یا پنج سالانه این رویداد تصمیم‌گیری می‌شود.


هدف اصلی رویداد ملی گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی ارائه توان ملی به مجموعه‌های فناور، شرکت‌های بزرگ، صاحبان صنایع، سرمایه گذاران، بانک‌ها، صندوق‌ها، مراکز نوآوری، شتاب‌دهنده‌هاست، درواقع رویدادی برای به هم‌رسانی بین دانشگاه آزاد اسلامی و مردم و کسب‌وکارهاست. رویداد ملی گام دوم دانشگاه با هدف ایجاد بستری جهت ایجاد کسب‌وکارهای نوپا و دانش‌بنیانی و فرصتی برای اشتغال‌آفرینی دانشجویان دانشگاه در چهلمین سالگرد تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی برنامه‌ریزی‌شده است. تجهیزاتی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد در اختیار صنعت، کسب‌وکار و تولید کشور است.


ارتقای توانمندی‌های ذهنی و مهارتی


رنجبر در خصوص مسابقات ربوکاپ آزاد ایران نیز مطرح کرد: برگزاری این تیپ مسابقات به ایجاد خلاقیت، افزایش خلاقیت و افزایش توانمندی‌های فکری، ذهنی و مهارتی در سطح دانش‌آموزی و دانشجویی کمک می‌کند. ربوکاپ راهی برای ارتقای توانمندی‌های ذهنی و مهارتی قشر جوان به شمار می‌رود. این رویداد می‌تواند به دانش‌آموزان و دانشجویان کمک کند تا زمینه تحصیلی یا شغلی آینده خود را پیدا کنند بنابراین رویدادی کاربردی و مفید است.


شانزدهمین دوره مسابقات ربوکاپ آزاد ایران ۱۴۰۱ در ۹ لیگ شامل لیگ‌های دانش‌آموزی، فوتبالیست، امدادگر، دموی دانش‌آموزی، کواسپیس و روبات‌های سرویس‌رسان در کار، روبات پرنده، خودرو خودران و دموی بزرگسال از ۱۴ تا ۱۷ اردیبهشت در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد. این مسابقات محلی برای آماده‌سازی و تقویت تیم‌ها جهت شرکت در مسابقات جهانی است. از سوی دیگر تیم‌های نوپا در حوزه روباتیک این فرصت را پیدا می‌کنند تا از تجربیات تیم‌های دیگر استفاده کرده و بیشتر با این مسابقات آشنا شوند.


در شانزدهمین دوره مسابقات ملی ربوکاپ تیم‌های خارجی از کشورهای ترکیه، برزیل، مالزی، چین، فرانسه، آلمان، افغانستان، کانادا و آمریکای شمالی حضور داشتند. این‌ تیم‌ها به صورت ریموت در مسابقات شرکت کرده‌ و حضور فیزیکی نداشتند.


ربوکاپ یا جام جهانی روبات‌ها، یک پروژه بین‌المللی برای ارتقای هوش مصنوعی، دانش روباتیک و مکاترونیک است. فدراسیون جهانی ربوکاپ در تلاش است تا با طرح مسئله‌ای استاندارد که دامنه گستره آن تمامی فن‌آوری‌های موجود را به مشارکت و آزمون فرا می‌خواند، به پرورش تحقیقات هوش مصنوعی و ربات‌های هوشمند بپردازد. ربوکاپ، بازی فوتبال را با هدف ایجاد ابتکاراتی برای مسائل اساسی اجتماعی و صنعتی به‌عنوان محور اصلی تحقیقات خود انتخاب کرد. هدف نهایی ربوکاپ تشکیل یک تیم کاملاً هوشمند از ربات‌های انسان‌نما است که در سال ۲۰۵۰ برابر تیم قهرمان جام جهانی فوتبال به پیروزی دست یابد.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب