دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
موسیخانی مطرح کرد؛

پیشروی صنایع به سوی هوش مصنوعی و روباتیک

رئیس کمیته ملی ربوکاپ گفت: نسل چهارم انقلاب صنعتی بر محور هوش مصنوعی، روباتیک و علوم سایبرنتیک شکل گرفته است.
کد خبر : 656743
موسی خانی.jpg



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، مرتضی موسیخانی در خصوص سرنوشت روبات‌های حاضر در دوره‌های قبلی مسابقات ربوکاپ آزاد ایران بیان کرد: بسیاری از محصولات ساخته شده به دست تیم‌های فعال در حوزه روباتیک در مرحله تجاری‌سازی به محصولات مورد نیاز کشور تبدیل شده‌اند. تیم‌ها با شرکت در مسابقات دانش و مهارت بسیاری کسب می‌کنند که شامل دانش‌های هوش مصنوعی، روباتیک، بینایی ماشین، پردازش و کنترل می شود. این مهارت‌ها و دانش‌ها در صنایع مختلفی به ویژه در مکاترونیک، بازی‌سازی و شبیه‌سازی کاربرد گسترده‌ای دارد.


وی افزود: صنایع به سوی هوش مصنوعی و روباتیک پیش می‌رود و این روند به ترند جهانی تبدیل شده است. با تدبیری که طی ۱۷ سال گذشته اندیشیده شده، ایران در حوزه هوش مصنوعی و روباتیک گام‌های موثری برداشته است از جمله این اقدامات می‌توان به برگزاری مسابقات ربوکاپ، ترویج این دانش در کشور و ایجاد انگیزه میان دانش‌آموزان و دانشجویان اشاره کرد. بسیاری از جوانانی که امروزه در حوزه روباتیک و هوش مصنوعی فعالند، در گذشته به عنوان دانش‌آموز در این مسابقات شرکت کرده بودند. برخی از این افراد شرکت‌های بزرگی را در حوزه فناوری مدیریت می‌کنند و بسیاری از آنها موفق به راه‌اندازی شرکت در مراکز نوآوری و پارک‌های علم و فناوری کشور شده‌اند.


رئیس کمیته ملی ربوکاپ با بیان اینکه به دلیل پراکندگی تیم‌ها، آمار دقیقی از شرکت‌های دایر شده توسط شرکت‌کنندگان سابق مسابقات ربوکاپ آزاد ایران در اختیار نداریم، مطرح کرد: برخی از این افراد شرکت‌های راه‌اندازی کرده‌اند که ۵۰ تا ۱۰۰ پرسنل دارد و درآمدهای چند میلیارد تومانی ایجاد کرده‌اند. این موفقیت به دلیل جایگاه هوش مصنوعی و روباتیک در صنعت است. نسل چهارم انقلاب صنعتی بر محور هوش مصنوعی، روباتیک و علوم سایبرنتیک شکل گرفته است، با توجه به پیشگامی به موقع جمهوری اسلامی ایران در این حوزه‌ها، در حال حاضر شرکت‌های خوبی در این حوزه‌ها فعال هستند.


وی در خصوص سرنوشت تیم‌های MRL بیان کرد: این تیم‌ها از قدرتمندترین تیم‌های حاضر در رقابت‌های ربوکاپ طی ۱۵ دوره گذشته بوده‌اند. برخی از تیم‌های MRL فعال نیستند اما برخی تیم‌ها تیم‌ها مانند تیم روبات پرنده، تیم روبات صنعتی و تیم شبیه‌سازی به فعالیت خود ادامه می‌دهند. برخی از این تیم‌ها شرکت‌هایی تاسیس کرده که بیش از ۴۰ نفر پرسنل دارد و بازی‌های رایانه‌ای تولید می‌کنند. نمونه دیگری از این تیم‌ها در حوزه ساخت تولید خودرو فعالیت می‌کند و محصولاشان به مرحله تجاری‌سازی نیز رسیده است. تاکنون ۱۰۰ خودرو از این شرکت به فروش رفته است.


رئیس کمیته ملی ربوکاپ افزود: بخشی از این تیم‌ها به دلیل افزایش قیمت قطعات و شیوع همه‌گیری کرونا امکان حضور در مسابقات سال جاری را نداشتند. یکی از اقدامات خوب سال جاری بازگشایی دانشگاه‌ها به دستور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی بود که جریان برگزاری مسابقات ربوکاپ را به جریان انداخت. این امر موجی از امید و شادی و نشاط میان دانشجویان ایجاد کرده است و امیدواریم سال آینده مسابقات ربوکاپ را در گستره‌ای وسیع‌تر و فضای بیشتری برگزار کنیم.


موسیخانی با بیان این دانشگاه آزاد اسلامی رویداد گام دوم انقلاب برنامه‌ریزی کرده است، گفت: چند هزار محصول دانش‌بنیان در این رویداد به نمایش گذاشته می‌شود. رویداد گام دوم همزمان با چهلمین سالگرد تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی در مصلی تهران برگزار می‌شود و محصولاتی را به نمایش می‌گذارد که با توجه به نیازهای کشور ساخته شده‌اند.


انتهای پیام/۴۰۲۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب