نقش فزاینده فعالیتهای انسانی در گرمایش جهانی/ دیاکسیدکربن؛ بدترین دشمن آبوهوا
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، انسانها و فعالیتهایشان بر زمین تاثیر بسیار زیادی دارند و این فعالیتها میتواند منجر به تغییر چهره زمین شود. نور شهرها از مدار دیده شده و تمام مناطق وسیع همچون جنگلها، تالاب، علفزارها و زمینهای کشاورزی به مناطق مسکونی و شهرها تبدیل شده است. گازهای تولیدشده توسط وسایل نقلیه منجر به ایجاد گرمایش جهانی میشود. مواد شیمیایی حاصل از ماشینها، توانایی جو را برای به دام انداختن انرژی گرمایی افزایش میدهد و در نهایت موجب تغییر جو سیاره میشود. در این گزارش به چیستی گرمایش جهانی اشاره کردیم تا از راهحلهای نجات زمین نیز مطلع شویم.
فعالیتهای انسانی صدمات بسیار زیادی میتواند به زمین وارد کند و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از فعالیت انسانی است. فعالیتهای انسانی به قدری زیاد شده است که تاثیرات بسیار زیادی بر دما و بارندگی در جهان گذاشته است. دانشمندان و کارشناسان از این بابت بسیار ناراحت هستند، زیرا گرمایش جهانی میتواند بر اکوسیستم طبیعی از جمله تولید محصول و شیوه زندگی تاثیر منفی داشته باشد. گرمایش جهانی زمین میتواند موجب تغییرات اقلیمی آبوهوا شود.
تأثیر تجمع گازهای گلخانهای بر الگوهای دما و بارش
موضوع گرمایش جهانی و گسترش دمای سطح به یکی از موضوعات جدی در جامعه علمی تبدیل شده است و دانشمندان نیاز به اقدامات جدی برای کاهش گرمایش و مقابله با پیامدهای آن دارند. انسانها در تغییرات آبوهوا نقش بسیار گستردهای دارند و باید نسبت به این موضوع مهم آگاه شوند تا کره زمین را نجات دهند.
محیط زیست با مشکلات بسیار متعددی مواجه است که گرمایش جهانی از مهمترین آن محسوب میشود. این مشکل در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. تحقیقات گسترده نشان میدهد دیاکسیدکربن و سایر گازهای گلخانهای در جو زمین تجمع پیدا کردهاند که این تجمع، اغلب بهدلیل فعالیتهای انسانی است. تجمع گازهای گلخانهای و دیاکسیدکربن بر الگوهای دما و بارش تاثیر میگذارد.
بیشتر بخوانید:
لایه ازون ضدآفتاب طبیعی سیاره آبی/ اتحاد بیسابقه کشورهای جهان برای سلامت زمین
آمایش جنگلهای هیرکانی با فناوری سنجش از راه دور/ تولید گونههای جدید گیاهی مقاوم به آفات و خشکسالی
راههای مقابله با تغییرات اقلیمی چیست؟
یکی از علتهای گرمشدن زمین فعالیتهای انسانی است، اما میتواند دلایل متعددی داشته باشد. یکی دیگر از دلایل اصلی گرمشدن زمین احتراق سوختهای فسیلی است. نفت، زغالسنگ و سایر سوختهای فسیلی درخصوص تامین انرژی وسایل نقلیه برای تولید برق سوزانده میشوند و در خانهها و صنایع کاربرد دارند. دانشمندان برای تولید نیرو راههای دیگری بهجز سوزاندهشدن سوختهای فسیلی پیدا کردهاند، اما احتراق با سوختهای فسیلی راه نسبتا ارزان و آسانی برای تولید انرژی محسوب میشود.
در این گزارش راههایی نشان داده شده تا از آسیبها، هزینهها و تغییرات شدید آبوهوایی جلوگیری شود. ایران دستاوردهای بسیار بزرگی درباره انرژی پاک و کاهش آلودگی آبوهوا بهدست آورده است. کشورها در سراسر جهان در حال مبارزه با تغییرات آبوهوایی هستند. دیاکسیدکربن یکی از هدفهای مهم دانشمندان است، زیرا دیاکسیدکربن؛ بدترین دشمن برای آبوهوا است. با استفاده کمتر از سوختهای فسیلی میتوان در هزینهها صرفهجویی کرد.
بیشتر بخوانید:
خطر جدی افزایش گازهای گلخانهای/ آلودگیهایی که نفس آب را برید
کاهش ۸۰ هزار تن آلودگی گرمایش جهانی با صرفهجویی در آب
افراد میتوانند حداقل نیمی از انرژی موردنیاز خانههای خود را از انرژی باد یا خورشید دریافت کنند. گرمایش و سرمایش ساختمان یکی از بزرگترین مصارف انرژی محسوب میشود. گرمایش و تهویه مطبوع تقریبا نیمی از مصرف انرژی خانه را را تشکیل میدهد. افراد با عایقبندی مناسب فضای خود در مصرف انرژی میتوانند کارآمدتر عمل کنند. لوازم برقی در بهدور نگهداشتن گاز دیاکسیدکربن بسیار مهم است، زیرا استانداردهای بهرهوری برای دستگاهها و محصولات، تقریبا ۲.۳ میلیارد تن دیاکسیدکربن را از هوا دور نگه داشته است. این میزان تقریبا برابر با آلودگی کربنی سالانه حدود ۴۴۰ میلیون خودرو است. بازده انرژی از کمهزینهترین راهها برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای است؛ بنابراین افراد در هنگام خرید باید به برچسب انرژی دقت کنند.
صرفهجویی در آب نیز میتواند به کاهش آلودگی کربن کمک کند، زیرا انرژی بسیار زیادی درخصوص پمپ آب، گرم کردن و تصفیه آب نیار است؛ بنابراین افراد در هنگام مسواکزدن، دوشگرفتن از آب کمتری باید استفاده کنند. سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکا تخمین زده است که اگر از هر ۱۰۰ خانه آمریکایی، تنها یک خانه با وسایل کممصرف آب مجهز شود، تقریبا ۱۰۰ میلیون کیلووات ساعت برق در سال صرفهجویی میشود و همچنین از ۸۰ هزار تن آلودگی گرمایش جهانی جلوگیری میشود. افراد برای جلوگیری از کاهش آلودگی گرمایش جهانی باید نکات بسیار کوچک، اما پراهمیت را رعایت کنند تا به میزان سهم خود بتوانند در کاهش این آلودگی موثر باشند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/