تغییر فصل در نپتون بیش از ۴۰ سال طول میکشد/ کاهش درخشندگی حرارتی سیاره آبی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس دیلی»، سیاره نپتون از مجموعه سیارات منظومه شمسی و دورترین سیاره است. این سیاره ویژگیهای بسیار خاصی نسبت به سایر سیارهها دارد. همچنین این سیاره از نظر اندازه بزرگترین سیاره محسوب میشود. برای بعضی از افراد رنگ آبی این سیاره مورد سوال واقع میشود و علت این رنگ جذاب وجود گاز متان در جو آن است.
تحقیقات جدید نشان داده است سیاره نپتون تغییرات غیرمنتظرهای داشته است و بسیار سردتر از چیزی است که فکر میکنیم. دمای این سیاره در دو دهه گذشته نوسانات بسیار زیادی داشته است. دانشمندان فضایی از دانشگاه لستر مطالعات بسیاری درخصوص دمای جو آن سیاره انجام دادهاند.
دانشمندان از مشاهدات در طول موجهای حرارتی مادون قرمز از طیف نور مرئی استفاده کردند و بهطور موثر گرمای ساطعشده از جو سیاره را تشخیص دادند. این تیم بینالمللی تمام تصاویر مادون قرمز حرارتی موجود از نپتون را با استفاده از تلسکوپهای بزرگ جمعآوری کردند.
تیم محققان در زمان شروع تصویربرداری متوجه کاهش درخشندگی حرارتی نپتون شدند و دمای جو سیاره نپتون میان سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۸ تقریبا ۸ درجه سانتیگراد کاهش پیدا کرد. دانشیار تحقیقات در دانشگاه لستر میگوید؛ این تغییرات بسیار غیرمنتظره است. نپتون دارای شیب محوری است؛ بنابراین سیاره نپتون همچون زمین، فصول را تجربه میکند.
سیاره نپتون به دلیل فاصله زیادی که از خورشید دارد، بیش از ۱۶۵ سال زمینی طول میکشد تا به دور خورشید بچرخد. همین امر باعث میشود تا فصول بهآرامی تغییر کند و هر کدام از این تغییرات بیش از ۴۰ سال زمینی زمان میبرد.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/