هورمونی که باعث مهربانی میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از تک اکسپلوریست، اثرات فیزیکی پیری بر بدن انسان به خوبی ثبت شده است. پیری بر عملکرد شناختی نیز به طور گستردهای تاثیر میگذارد، تاکنون مطالعات گستردهای در این خصوص شده است. رفتارهای اجتماعی و واکنشهای عاطفی نیز با افزایش سن تغییر میکند. سالمندان در مقایسه با افراد جوانتر زمان بیشتری را صرف کارهای داوطلبانه میکنند و قسمت بیشتری از درآمد خود را به کارهای خیریه اختصاص میدهند. پاسخهای عصبی شیمیایی در سنین مختلف، متفاوت هستند و بررسی آنها میتواند راهی برای درک بهتر جامعهپذیری سالمندان باشد.
مطالعات در خصوص رفتارهای اجتماعی حاکی از آن است که اکسیتوسین با بروز نگرانی همدلانه ارتباط دارد. افرادی که مغزشان اکسیتوسین بیشتری ترشح میکند با دیگران مهربانتر هستند و از زندگی خود رضایت بیشتری دارند. محققان دانشگاه کلرمونت در لسآنجلس طی تحقیقاتی به این نتیجه رسیدهاند که ترشح اکسیتوسین با افزایش سن بیشتر میشود، به همین دلیل افراد با افزایش سن مهربانتر و دلسوزتر میشوند. در بسیاری از ادیان و فلسفهها گفته شده که رضایت از زندگی با کمک به دیگران بیشتر میشود. یافتههای مطالعه جدید، مهر تایید علمی بر این گفتهها و توصیههاست.
شرکتکنندگان در این مطالعه بیشترین میزان اکسیتوسین را زمانی آزاد کردند که فرصتی برای انجام امو خیریه و کمک به دیگران فراهم شد. بروز همدلی و قدردانی و مشارکت مذهبی نیز باعث تغییر مثبت در سطح ترشح اکسیتوسین میشود. اکسیتوسین ماده شیمیایی عصبی است که نقش گستردهای در دلبستگی اجتماعی، اعتماد بین افراد و سخاوت ایفا میکند.
انتهای پیام/۴۰۲۱
انتهای پیام/