دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1401 - 11:23

چشم‌ها اختلال «آفانتازیا» را آشکار می‌کنند

مطالعات جدید نشان می‌دهد اختلال «آفانتازیا» یا تصویرسازی مغز براساس گشادشدن مغز آشکار می‌شود.
کد خبر : 654735
چشم



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «ساینس آلرت»، اختلال «آفانتازیا» نوعی اختلال عجیب است که فرد در این بیماری دیگر نمی‌تواند خاطرات و تصاویر را در ذهن خود تجسم کند. در واقع می‌توان گفت هیچ تصویری در ذهن فرد وجود ندارد.


تشخیص اختلال آفانتازیا تاکنون بر اساس گزارش‌های تجربی انجام شده بود، اما دانشمندان در مطالعات اخیر به دستاوردهای جدید رسیدند. آن‌ها دریافتند که این اختلال توسط چشم‌ها آشکار شده و چشم‌ها یکی از مرموزترین اعضای بدن محسوب می‌شوند که دانشمندان به‌واسطه آن می‌توانند رازهای بسیاری را در بدن کشف کنند.


بررسی‌های جدید نشان داد اختلال آفانتازیا یا تصویرسازی مغز براساس گشادشدن مغز آشکار می‌شود. مطالعات پیشین مشخص کرده است که مردمک چشم در معرض نور شدید منقبض و همچنین در برابر تاریکی منبسط می‌شود تا نور بیش‌تری به شبکیه چشم رسوخ کند.


محققان استرالیایی برای انجام مطالعات خود دو گروه مختلف را مورد بررسی و آزمایش قرار دادند. ۴۲ نفر از شرکت‌کنندگان دارای توانایی تخیل و تصویرسازی و ۱۸ نفر از آن‌ها دچار اختلال «آفانتازیا» بودند.


از شرکت‌کنندگان خواسته شد تا تصاویری با اشکال روشن و تیره در پس‌زمینه خاکستری مشاهده کنند. گشاد شدن مردمک چشم افراد در هر دو گروه به‌طور منظم و یکسان انجام شد؛ بنابراین محققان از آن‌ها خواستند تا با چشمان باز تصاویر را مشاهده کنند.


محققان در این آزمایش به‌طرز عجیبی دریافتند که مردمک‌های افراد با مهارت تصویرسازی منقبض و منبسط می‌شود، درحالی‌که مردمک چشم افراد با اختلال آفانتازیا تغییر زیادی نمی‌کند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب