پیش از انتصاب امینی انتظار تیترهای حاشیهساز را داشتیم/ فضای مجازی تعیینکننده تصمیمگیری در سازمان سینمایی نیست
به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سینمای ایران در ماههای اخیر با حواشی ریز و درشت متعددی دست و پنجه نرم کردهاست. حاشیههایی که برخی از آنها پای مدیران سازمان سینمایی را نیز به میان کشیده و شرایط را از یک مسئله اختصاصی حوزه سینما، بعضا به یک بحران فرهنگی – هنری تبدیل کرده است. از این موارد نیز در پایان سال اخیر زیاد دیدیم، از حواشی مربوط به چهلمین جشنواره فیلم فجر گرفته تا داستان اکران نوروزی و ویدئوهای اعتراضی داریوش مهرجویی و داستانهایی از این دست.
جایگاه جشنواره فیلم فجر در بین رویدادهای هنری کشور بر کسی پوشیده نیست و به درستی همه این اتفاق سالانه را مهمترین جشنواره هنری ایران در طول سال میدانند. رویدادی که سال ۱۴۰۰ با حرف و حدیثهای فراوانی همراه بود و ضعفهای بزرگ ساختاری و محتوایی آن، سازمان سینمایی و برگزار کنندگان این جشنواره را با انتقادات فراوانی مواجه کرد.
محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی حالا دست به انتصاب جدیدی زده و به فاصله ۱۰ ماه مانده به آغاز جشنواره فجر، دبیر این رویداد را معرفی کرد، تا فرد جدید زمان کافی برای برنامهریزی و اجرای طرحهای خود را داشته باشد. قطعا اینکه رویدادی مثل جشنواره فجر ۱۰ ماه زودتر دبیر خود را بشناسد و گروه اجرایی بتوانند همه آن چیزی که برایش برنامه ریختند را اجرا کنند، اتفاق مثبتی است و کسی از این بابت به مدیر سازمان سینمایی خرده نمیگیرد، اما انتخاب او برای کسی که باید روی صندلی دبیری بنشیند، موجی از حواشی را به وجود آورد.
تهیهکننده «گاندو» روی صندلی دبیری
بیش از یک دهه از حضور مجتبی امینی در سینما و تلویزیون میگذرد و تا به امروز در مقام بازیگر، مدیر تولید و تهیهکننده در آثار مختلفی حضور داشته است. مهمترین فعالیت کارنامه امینی، تهیهکنندگی سریال تلویزیونی «گاندو» است، سریالی پلیسی – امنیتی که نه فقط در میان مردم عادی که حتی بین سیاستمداران هم اثری پرسروصدا به حساب میآمد. انتخاب امینی به عنوان دبیر چهلویکمین جشنواره فیلم فجر، با واکنشهای مثبت و منفی فراوانی روبرو شد و گروهی پیشبینی کردند که جشنواره امسال رویدادی امنیتی و پرحاشیه خواهد بود. به همبن بهانه با محمد خزاعی گفتوگو کردیم، رئیس سازمان سینمایی که در چند وقت اخیر عزل و نصبهای زیادی انجام داده و امیدوار است این رفت و آمدها نتیجه مثبتی هم در روند کاری سازمانش داشته باشد.
محمد خزاعی در ابتدا با اعلام این موضوع که برای انتخاب امینی بررسیهای فراوانی انجام شده، گفت: مسعود نقاشزاده از ابتدا اعلام کرده بود که بیشتر از یک دوره در جشنواره نخواهند بود و ما صد درصد میخواستیم یک دبیر جوان برای دوره بعد در نظر بگیریم و به دنبال آدمی بودیم که در این خصوص تجربه هم داشته باشد.
وی افزود: ورود نیروهای جوانتر به دبیری رویدادهای مختلف یکی از سیاستهای دولت است. ما حتی در چیدمان بعضی از پستهای سازمان سینمایی نیز این کار را انجام دادیم و نیروهای جوان را وارد کردیم و معتقدیم باید پاکسازی انجام شود. اما اگر به دنبال این باشیم که چیدمان را عوض کنیم و اجازه دهیم نسل جدید وارد عرصه مدیریت فرهنگی شوند، باید مقداری سعه صدر داشته باشیم و تلاش کنیم که این تغییر نسل رخ دهد.
رئیس سازمان سینمایی درباره ویژگیهایی که باعث شد مجتبی امینی به عنوان دبیر جشنواره فیلم فجر انتخاب شود نیز عنوان کرد: ایشان تجارب بسیار خوبی در برگزاری جشنواره دارد و تعدادی از جشنوارههایی که در کشور برگزار کرده، علیرغم بودجههای اندک، توانسته جریانساز شود. از طرف دیگر ایشان تهیهکننده است، پس سینما را میشناسد.یعنی در کنار تخصص برگزاری جشنواره، شناختی نسبت به سینمای حرفهای دارد و میشود گفت از جمله مدیران فعال، با بینش و با شناخت نسبت به مسائل فرهنگی کشور است.
وی اضافه کرد: در مجموع و پس از بررسیهای مختلف به این نتیجه رسیدیم که مجتبی امینی بهترین گزینه بود. با ایشان جلسات مکرری داشتیم، نگاه و بحثهایی را مطرح کرد که خیلی ارزشمند بود و چون این دوره از جشنواره فجر با توجه به اینکه با جشنواره جهانی ادغام شده، از اهمیت بالایی برخوردار است.
بیشتر بخوانید:
ساداتیان: چشمانداز وزارت ارشاد این روزها نگرانکننده است
تداوم صدرنشینی یک کمدی و یک فیلم جنگی در اکران نوروزی
۷ فیلم اکران نوروزی بالاخره به رکورد یک میلیون مخاطب رسیدند
نباید به انتقادات فضای مجازی توجه کرد
خزاعی در رابطه با حواشی به وجود آمده پس از انتخاب امینی در فضای مجازی و مباحثی مثل امنیتی شدن جشنواره فجر نیز اظهار کرد: طبیعتا آدمها مخالف و موافق دارند، ولی باید این را بدانیم که فضای مجازی تعیینکننده تصمیمگیری در مدیریت نیست. هرکس دیگری انتخاب میشد این حواشی به وجود میآمد، در کل اگر بخواهید به فضای مجازی اتکا کنید خیلی از تصمیمات را نمیتوانید بگیرید.
رئیس سازمان سینمایی در پایان صحبتهایش با اشاره به این مسئله که احتمال وقوع چنین حرف و حدیثهایی را پیش از انتخاب نام امینی میدادند، اظهار کرد: واقعیت این است که در کشور ما هرکسی کار سیاسی بسازد، (فارغ از اینکه به کدام جریان نزدیک است) معمولا تحت تاثیر فضای مجازی قرار خواهد گرفت. برای ما هم طبیعی بود که بعد از انتصاب ایشان اظهارنظرهایی اینچنینی و تیترهای داغ مطرح شود یا در آینده نیز احتمال دارد چنین مسائلی عنوان شود و تیترهایی درخصوص امنیتی شدن فضای جشنواره ببینیم، که اینها هم طبیعی و از خاصیتهای این فضا است. ولی به نظر من مهم خروجی کار است که ما نتیجه آن را خواهیم دید. احساس من این است که با برنامهریزی دبیر جشنواره و افقی که ایشان مدنظر دارد، دوره چهلویکم جشنواره فیلم فجر، دورهای درخشان خواهد شد.
انتهای پیام/۴۱۷۳/
انتهای پیام/