دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

افخمی‌راد پیشنهاد کرد؛ تجارت ترجیحی و آزاد میان ایران و تایلند برقرار شود

رییس سازمان توسعه تجارت گفت: باید مناسبات جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی تایلند را از سطح توافق‌نامه‌های معمولی به سمت برقراری تجارت ترجیحی و تجارت آزاد هدایت کنیم.
کد خبر : 65287

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه تجارت، ولی‌الله افخمی‌راد در همایش فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری ایران و تایلند اظهار کرد: امروز بین دو کشور موافقت‌نامه بازرگانی به امضاء رسید که بر اساس آن تجارت دو کشور تسهیل می‌شود اما باید از این موضوع فراتر رفته و موافقت‌نامه تجارت ترجیحی و تجارت آزاد را بین دو کشور پایه‌ریزی کنیم.


وی با بیان اینکه توافق ایران و کشورهای 1+5، گشایشی را در روابط تجاری ایران با دنیا ایجاد کرده است، افزود: قرن 21 قرن دیپلماسی و استفاده از روش‌های صلح‌‌آمیز برای دست یافتن به اهداف مشترک است.


افخمی‌راد ضمن تأکید بر سیاست اقتصادی دولت در توسعه روابط با کشورهای جهان به ویژه کشورهای همسایه، خاطر نشان کرد: دولت ایران آماده است که در زمینه‌های مختلف صنعتی، تجاری، سرمایه‌گذاری‌های مشترک و همکاری‌های صلح‌آمیز با طرف تایلندی خود مذاکره و همکاری کند.


وی ایران و تایلند را دو کشور مهم و صاحب نفوذ دانست و تأکید کرد: ایران به عنوان یک کشور کلیدی در خاورمیانه و تایلند در سازمان اکو نیز به عنوان یکی از کشورهای مهم حوزه آسه‌آن می‌توانند ضمن استفاده از حوزه‌های نفوذ خود، همکاری‌های بین منطقه‌ای را گسترش دهند.


معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: سازمان‌های توسعه تجارت دو کشور برای تحقق اهداف مشترک تجاری و اقتصادی نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کنند و در این زمینه باید همه موانع تجاری بین دو کشور شناسایی و راهکارهایی برای رفع آنها ارائه شود تا بنگاه‌های اقتصادی ایرانی و تایلندی بتوانند بهتر و گسترده‌تر با یکدیگر تجارت کنند.


تجارت حاشیه‌ای ایران و تایلند


همچنین در این همایش معاون نخست‌وزیر تایلند با انتقاد از اینکه ایران و تایلند چندان در مبادلات تجاری با یکدیگر نقش‌آفرین نبوده‌اند، گفت: اگرچه ایران کشوری سازنده و تاثیرگذار در تحولات سیاسی و اقتصادی خاورمیانه و غرب آسیا است و تایلند نیز دومین اقتصاد بزرگ منطقه آ‌سه‌آن به شمار می‌رود اما متاسفانه تاکنون دو کشور نتوانسته‌اند سهم زیادی را از تجارت با یکدیگر به دست آورند.


سومکید جاتوسری پیتاک افزود: فناوری اطلاعات و ارتباطات، فناوری نانو، علوم پیشرفته و توریسم، تجارت بین‌المللی و بازرگانی، نیرو، انرژی‌های پاک و آموزش از جمله محورهایی است که تایلند مایل به همکاری با ایران در این زمینه‌هاست.


وی با بیان اینکه سابقه مبادلات تجاری بین تایلند و ایران و تبادل هیات‌های تجاری به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد، خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی برای کمک به افزایش حجم تجارت دو جانبه، کمک به رقابتی شدن شرکت‌ها و سیاست حمایتی دولت‌های دو کشور از بخش خصوصی بسیار موثر و حائز اهمیت است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب