جذب انتشار دیاکسیدکربن از زبالههای پلاستیکی ممکن شد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از «نیواطلس»، یکی از بزرگترین مشکلات محیط زیستی در طبیعت زبالههای پلاستیکی غیر قابل استفاده و همچنین دیاکسیدکربن است که از انتشار دود در جو منتشر میشود. دانشمندان فرآیند جدید کشف کرده که در به دام انداختن دیاکسیدکربن بسیار مفید واقع شده است.
تکنیک جدید توسط دانشمندان از دانشگاه رایس در حال توسعه و گسترش است و آنها با استفاده از این تکنیک جدید توانستهاند تغییرات و تحولی در فرآیند بازیافت پلاستیک بر پایه «پیرولیز» یا آذرکافت ایجاد کنند. پیرولیز فرآیندی ترموشیمیایی است که در این فرآیند مواد آلی در اثر گرما تجزیه میشود. در واقع میتوان گفت پیرولیز به عنوان تجزیه حرارتی مواد در دماهای بالا تعریف میشود.
در روش جدید زبالههای پلاستیکی ابتدا آسیاب شده و تبدیل به پودر میشود. سپس پودر با مادهای به نام «پتاسیماستات» مخلوط شده و در دمای ۶۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۵ دقیقه حرارت داده میشود. این امر پلاستیک پودرشده را به ذرات پرمنافذ نانومقیاس تبدیل میکند که این ذرات در به دام انداختن مولکولهای دیاکسیدکربن بسیار مؤثر است.
زمانیکه ذرات تقریبا تا دمای ۷۵ درجه سانتیگراد گرم میشود، دیاکسیدکربن به دام افتاده را آزاد میکند که میتواند در تولید محصولاتی مانند سوخت یا مصالح ساختمانی استفاده شود و حتی ذرات میتواند مجدد استفاده شود، زیرا تقریبا ۹۰ درصد منافذ آن با آزاد شدن دیاکسیدکربن دوباره باز میشود. همچنین این ذرات میتوانند نوعی محصول جانبی به نام موم ایجاد کنند و این محصول در شوینده و روانکنندهها استفاده میشود. پلاستیکهای رایج مانند «پلیپروپیلن» یا «پلیاتن» با چگالی بالا و پایین برای تبدیل به ذرات جذبکننده دیاکسیدکربن ایدهآل هستند.
انتهای پیام/۳۰۰۴/
انتهای پیام/