دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1401 - 19:36
محمدی:

پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری رتبه نخست را کسب کرده است

سرپرست جدید پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری گفت: پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری رتبه نخست در بین پژوهشگاهای کشور کسب کرده است. و همچنین بیش از ۱۲۰ ثبت اختراع از جمله هورمون رشد، چغندر قند، محال زیستی ریزگردها، پوست مصنوعی و پروبیوتیک‌های طیور در این پژوهشگاه وجود دارد.
کد خبر : 650930
جواد محمدی



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، جواد محمدی، سرپرست جدید پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید پژوهشگاه‌های مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری ایران که امروز در پژوهشگاه زیست‌فناوری برگزار شد، بیان کرد: پژوهشگاه زیست‌فناوری تنها پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشور است که در حوزه‌های مختلف بیوتکنولوژی دامی، پزشکی، کشاورزی، صنعتی و میکرو ارگانیسم فعالیت می‌کند. تقریبا ۶۴ عضو هیات علمی از جمله ۱۱ استاد تمام، ۲۶ استاد دانش‌یار و ۲۶ استادیار و یک مربی در پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری وجود دارد. اعضای هیئت علمی از دانشگاه‌های بزرگ ایران و همچنین افراد بسیار برجسته‌ای هستند و ما به این افراد افتخار می‌کنیم.


وی افزود: در این پژوهشگاه کارهای بسیار بزرگی انجام شده است و در حوزه‌های مختلف از جمله تولید پروتئین، هورمون رشد، پوست مصنوعی و درمان چشم دستاوردهای بسیار بزرگی کسب کرده‌ایم. در حوزه تراریخت با توجه به شرایط آبی کشور نیاز به افزایش بهره‌وری در کشاورزی وجود دارد و باید این موضوع را در اولویت قرار دهیم تا بتوانیم نیازهای مورد نیاز کشور در حوزه دام را نیز تامین کنیم. پژوهشگاه ملی ژنتیک علاوه‌بر داشتن محصولات متنوع، دبیرخانه زیست‌فناوری وزارت علوم، دبیرخانه ایمنی‌زیستی وزارت علوم، دبیرخانه پدافند غیرعامل و مرکز تشخیص تخصصی بیماری هاست. خدمات تخصصی بیوتکنولوژی برای نیازهای بخش خصوصی نیز در این پژوهشگاه وجود دارد. حمایت از انجمن‌های علمی مرتبط با ژنتیک و بیوتکنولوژی نیز در این پژوهشگاه بسیار مورد توجه است.


محمدی گفت: پژوهشگاه مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری رتبه نخست در بین پژوهشگاهای کشور از بین سال ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ کسب کرده است و همچنین بیش از ۱۲۰ ثبت اختراع از جمله هورمون رشد، چغندر قند، محال زیستی ریزگردها، پوست مصنوعی و پروبیوتیک‌های طیور در این پژوهشگاه وجود دارد. انواع ویرایش ژنومی در پژوهشگاه با روش کریسپر صورت گرفته است. تولید حیوانات مدرن و همچنین سلول‌های مدرن با حمایت از همکاران در وزارت علوم و جهاد نویدبخش است. این پژوهشگاه جوایز متعددی کسب کرده است.


وی افزود: یکی از اولویت‌ها این است که بتوان پروژه‌های بزرگ از جمله هورمون رشد و تراریخته را در این پژوهشگاه به سرانجام برسانیم. در این پژوهشگاه فارغ‌التحصیلان بسیار برجسته‌ای وجود دارد و فعالیت آن‌ها موجب افتخار، کارآفرینی و در نهایت اشتغال‌آفرینی و صرفه‌جویی در ارز شود. یکی از موضوعات مهم این است که باید در پژوهشگاه به صورت تقضامحور پیش برویم. تلفیقی از تقضامحور و عرضه‌محوری عملا در پژوهشگاه‌ها آآغاز شده است و در این خصوص با افراد و شرکت‌های مختلف جلسات متعددی تشکیل شده و حتی تفاهم‌نامه‌هایی امضا شده است. امید برای آینده پژوهشگاه و این‌که بتواند سرپا بایستد، مدل تقاضا محور است. یکی دیگر از اولویت‌های مهم ورود به عرصه بین‌الملل، تعاملات بین‌المللی و دیده شدن در عرصه بین‌الملل است. تربیت جوانان از دیگر برنامه‌های پژوهشگاه است. پستاک و دانشجوی دکترا و ارشد نیز باید در این پژوهشگاه تقویت شود. همچنین توجه به پژوهشگاه باید به صورت ویژه‌ای انجام شود، زیرا پژوهشگاه‌ها می‌تواند اقصاد دانش‌بنیان را به شکل ویژه‌ای افزایش دهند.


انتهای پیام/۳۰۰۴/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب