دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 فروردين 1401 - 12:33
غضنفری:

مجوزهای لازم برای مسکن کارکنان بهشت زهرا اخذ شده است

مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: درباره مسکن کارکنان نیز اقدام خوبی انجام شده و مجوز از وزارت راه دریافت و زمینی در حوزه پرند به این موضوع اختصاص داده شده است.
کد خبر : 650829
بهشت زهرا



به گزارش گروه جامعه خبرگزاری آنا، ناصر امانی در پنجاه و ششمین جلسه شورای شهر تهران، گزارشی از بازدید از سازمان بهشت زهرا(س) را ارائه کرد و گفت: این سازمان با ۶۰۰ هکتار وسعت دارای ویژگی‌های منحصربه فردی است که ستاره درخشان این ویژگی‌ها وجود آرامگاه ۳۴ هزار شهید سرافراز دفاع مقدس و دفاع از حرم و همچنین مرقد مطهر و نورانی حضرت امام خمینی(ره) است.


وی گفت: بهت زهرا(س) تنها آرامستان قانونی، فعال و متمرکز کلان شهر تهران طی ۵۰ سال گذشته است که در شرایط کنونی بدون احتساب جانباختگان ناشی از کرونا روزانه به صورت متوسط ۲۰۰ متوفی را در خود جای می‌دهد.


وی با بیان اینکه دو سوم این افراد در این آرامستان دفن می‌شوند، گفت: بقیه توسط واحد اعزام سازمان به اقصی نقاط کشور منتقل می‌شوند.


امانی ادامه داد: سازمان یا شهرداری بهشت زهرا(س) داری ویژگی‌هایی از قبیل انحصاری بودن، رقیب نداشتن، درآمد قابل توجه، پیچیدگی‌های اجرایی است که زوایای پنهان و کار سخت آزاردهنده جسمی و روانی کارکنانش را اذیت می‌کند.


وی افزود: حدود ۲ هزار نفر از کارمندان و کارگران زحمتکش این سازمان هستند که واجب کفایی غسل و کفن و دفن اموات که بر عهده همه ساکنین شهر تهران است، هر روز توسط این افراد انجام می گیرد.


عضو شورا با بیان اینکه در بازدید به سراغ برادران و خواهرانی رفتیم که سال‌هاست وظیفه‌ای دشوار که آسیب‌زننده جسم و روان است را بر عهده دارند و کار اصلی این سازمان بزرگ را آنان انجام می دهند، گفت: در سالن عروجیان و بخش تطهیر برای هر متوفی چهار تطهیرکننده حضور دارد که به صورت سلسله مراتبی عبارتند از سرتطهیر کننده، ۲ کمک‌کننده، یک خلعت‌بر و یک ناظر شرعی که جمع آنان در حال حاضر ۱۶۲ شامل ۵۷ نفر زن و ۱۰۵ نفر مرد است.


به گفته وی، خستگی روحی و جسمی و حتی آسیب‌های شدید بدنی کارکنان زن و مرد سالن‌های تطهیر خصوصا در شرایط بحران کرونا یکی از موضوعات مهم این بخش از سازمان و شهرداری این شهر یک و نیم میلیون نفری است.


وی افزود: نحوه کار این بخش از کارکنان ۲ روز کار و یک روز استراحت است اما با افزایش تعداد متوفیان فشار بسیار زیادی بر آن‌ها تحمیل می‌شود و اغلب آنان دچار عوارض و تبعات بسیار بغرنج ذهنی، روانی و اجتماعی شده‌اند.


به گفته وی، در سال گذشته افراد و داوطلبانی خصوصا از حوزه‌های علمیه برای کمک به پرسنل سالن‌های تطهیر اضافه شدند اما به دلایل مختلف به رغم ایثار و تلاش آن عزیزان چندان موفق و موثر برای حل ریشه این مشکل نبودند.


امانی ادامه داد: در حال حاضر اکثر کارکنان این بخش از درد مفصل در ناحیه گردن، شانه، کمر و زانو رنج می‌برند که در مورد خانم‌های با سن بالای ۵۰ سال و ۱۵ سال سابقه کار مستمر در این بخش کرد بیشتری دارد.


وی با بیان اینکه در این بخش خانم‌های بالای ۵۵ سال را هم مشاهده کردیم، گفت: در گذشته مجوز جذب ۴۵ نفر غسال ویژه سالن خانم‌ها صادر شده که تاکنون عملیاتی و اجرایی نشده و یکی از درخواست‌های بنده این است که نسبت به اجرای این مصوبه به سرعت اقدام و کمبود نیروی این بخش مرتفع شود.


وی افزود: کارکنان این بخش نیازمند توجهات ویژه‌ای هستند و افزون بر حل مسائل معیشتی و رفاهی‌شان باید برنامه‌های مشاوره‌ای و مددکاری اجتماعی و خانوادگی اصولی و مستمر برای آنان در نظر گرفت؛ همچنین لازم است هر چند از گاه از محیط کاری خود فاصله بگیرند و مشاهدات و خاطرات تلخ و آزاردهنده انباشته در ذهن خود را به فراموشی بسپارند.


عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: هر گونه احساس تبعیض و تفاوت در دریافت حقوق و مزایا و کمک‌های معیشتی در این شغل، آسیب‌های روحی و روانی این افراد را مضاعف می‌کند.


وی افزود: ۶۰ نفر از کارکنان بخش تطهیر نیروهای شرکتی هستند که حقوق و مزایای آنان نصف کارکنان قراردادی و رسمی سازمان است که این احساس تبعیض و تفاوت هم باید در اسرع وقت برطرف شود.


عضو شورای تهران گفت: سقف سنی و سنوات خدمتی برای کارکنان بخش تطهیر یکی دیگر از راه‌های آرام بخشی و ایجاد تعادل است و افراد با سن بالای ۵۰ سال و با سابقه کار ۱۵ سال با توجه به سخت و زیان‌آور بودن این شغل باید با هماهنگی وزارت کار برای خانم‌ها و ۲۰ سال سابقه برای آقایان امکان بازنشسته شدن را داشته باشند.


به گفته وی، یکی از درخواست‌های اصلی و عمومی کارکنان این بخش حل مشکل مسکن آنان است که متاسفانه اکثر آنها از شهرهای حومه تهران هستند و آن‌گونه که بیان می‌کردند کارکنان مشابه آنان در شهرهای اطراف تهران مشکل مسکن‌شان به صورت رایگان توسط شهرداری حل شده ولی این عزیزان همچنان مستاجر و خانه به دوش هستند.


وی افزود: بازدید مدیران و مقامات محترم کشوری و مدیریت شهری از بخش تطهیر اقدامی پسندیده و درخور تقدیر است اما این کارکنان انتظار دارند خروجی این دیدارها بخشی از مشکلاتشان را حل کند.


به گفته وی، رئیس جمهور، برای اولین بار در ایام کرونا با حضور در سالن تطهیر با کارکنان مرد و زن این بخش دیدار و دلجویی کردند ولی قولی که در پایان دیدارشان به آنان دادند تا کنون اجرایی و عملی نشده است و ظاهرا مدیران شهری نیز پیگیر قول ریاست محترم جمهور نشده اند.


وی از رئیس دفتر رئیس جمهور درخواست کرد قولی که آقای رئیس جمهور به کارکنان زن و مرد این بخش دادند را عملی کنند.


وی با اشاره به بازدید از واحد عملیاتی که یک سوم متوفیان را از تهران به شهرهای مختلف کشور حمل می‌کنند، گفت: ۱۲۵ خودروی ال ۹۰ و وانت مزدا که خودمالک هم هستند به صورت پیمایش کیلومتر هزینه آنان پرداخت می شود، هر چند از خرداد ماه سال گذشته با افزایش ۲۵ درصدی به کیلومتری ۲ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش پیدا کرده و مدیرعامل جدید هم کمک جدیدی به این افراد کرده اما همچنان با توجه به بالا رفتن هزینه های نگهداری خودرو و سهمیه کم سوخت رانندگان از شرایط کاریشان رضایت ندارند.


وی با بیان اینکه پرداخت هزینه طرح ترافیک و تملک آمبولانس توسط سازمان یکی دیگر از مطالبات این افراد است، گفت: بیش از صد نفر از کارکنان بخش‌های اداری و ستادی سازمان با عضویت کارگری اشتغال دارند که ضروری است نسبت به رفع مشکلات آنان اقدام شود.


امانی با بیان اینکه گذر همه ما به این شهر یا شهری مشابه این شهر خواهد افتاد، اظهار داشت: چه خوب است قبل از افقی رفتن به این شهرها با عمل صالح و دستگیری از کارکنان این شهر ابدی با دستی پر و کارنامه ای روشن مهمان آنان شویم.


سعید غضنفری مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) نیز در ادامه گزارش ناصر امانی، اظهار کرد: سازمان بهشت زهرا(س) مجوزی را از دوره قبل داشت و با پیگیری، ۴۵ نفر شامل ۳۰ آقا و ۱۵خانم استخدام شدند.


وی با بیان اینکه، افراد شرکتی تبدیل وضعیت شده و کارمند رسمی سازمان می شود و هیچ کسی از بیرون تزریق نمی شود، گفت: درباره مسکن کارکنان نیز اقدام خوبی انجام شده و مجوز از وزارت راه دریافت و زمینی در حوزه پرند به این موضوع اختصاص داده شده است.


مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) افزود: پیگری این موضوع هستیم تا دغدغه مسکن کار کنان رفع شود.


انتهای پیام/۴۱۷۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
al
Iran, Islamic Republic of
سه‌شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷
۰
خدا به تمام دست اندرکاران خیر دنیا و آخرت دهد . به آقای رییس جمهور بفرمایید نگهبانان بانک که از صبح اسلحه به دوش هستند هم نظری عنایت کنند . به وااله حقوق ما نگهباننان به 2 میلیون تومان هم نمی رسد . ای کاش به داد ما هم برسند
گوشتیران
قالیشویی ادیب